19. september 2017

Klubturneringen, 3. runde

Mester: Efter tredje runde ser det ud til at gruppesejren går til enten Ole Bønnelykke eller Torsten Lindestrøm. De er med hhv. 3/3 og 2½/3 langt foran de øvrige. Michael Rozenfeldt, der vandt over Steven Jessen og har mødt de to førende, kunne være et godt bud på tredjepladsen, men Jesper Lahn Rasmussen og Jens Kr. Pedersen har dog et udsat parti, som kan ændre på dette.

Basis 1: Andreas Kinch, der førte gruppen inden aftenens runde, tabte til Sven Michelsen og må se sig overhalet af Lars Husum og Hans Viborg, der begge vandt. Lars spillede et interessant parti mod Ulrik Højland, og det så længe ret lige ud. Lars fik dog bygget en Aljechin-kanon op, men kunne umiddelbart ikke trænge igennem. Et løber-offer mod en centrumsbonde skabte dog et hul, hvorefter Ulrik gik mat eller alternativt stod overfor to ustoppelige fribønder i centrum.

Basis 2: Gruppen er indtil videre helt uoverskuelig. Jørgen Tranberg, der førte med 2/2, tabte til Bo Møller Nielsen. Ikke mindre end fire spillere har nu 2 points og de efterfølges af to spillere med 1½ points, så gruppen er helt åben.

Se grupperne her.

12. september 2017

Klubturneringen, 2. runde

I Mesterklassen vandt Ole Bønnelykke et slutspil med uligefarvede løbere og en merbonde mod Michael Rozenfeldt. Steven Jessen spillede remis mod Jens Kr. Pedersen, og det samme gjorde Torsten Lindestrøm og Jesper Lahn Rasmussen. Ole fører gruppen med 2/2, fulgt af Torsten med 1½/2.

I Basis 1 vandt alle favoritter i rundens kampe. Lars Husum over Vagn Konradsen, Andreas Kinch over Ulrik Højland samt Hans Viborg over Sven Michelsen. Andreas fører gruppen med 2/2, fulgt af Lars og Hans, begge med 1½/2.

I Basis 2 sad Karl Carlsen over, medens Jørgen Tranberg vandt over Joel Christensen. Bo Møller Nielsen delte med Ejvind Boddum, og det samme gjorde Claus Rasmussen og Flemming Langtved Larsen. Gruppen føres af Jørgen Tranberg med 2/2 medens alle øvrige har 1/2.

Se grupperne her.

5. september 2017

1. klubturnering 17/18

Så er vi i gang og 1. runde er spillet!

Der var ikke de store overraskelser, eftersom der mest var tale om remisser og favoritsejre. Flemming Langtved Larsen, der er et nyt medlem, samt Ulrik Højland, Jerne kom begge hæderligt fra start, hver med en remis mod hhv. Ejvind Boddum og Sven Michelsen.

Lodtrækningen til turneringen var først på plads sent tirsdag eftermiddag. Jf. Rygters Bureau var årsagen, at formanden til det sidste forsøgte at overtale yderligere to medlemmer til at deltage i turneringen. Det vides ikke, hvilke metoder formanden har anvendt, men i stedet for at overveje deltagelse, endte det med, at de begge meldte sig ud af klubben! Som tysken (vist nok) siger: "Wollen Sie nicht Schach spielen? Dann haben wir andere Methoden!" – meen – måske skulle den kære formand fare mere med lempe i stedet for...

Se grupperne her.

5. september 2017

Juniortræning startet

Så er sæsonens juniortræning igang. Der er kommet både nye og tidl. juniorer.

Der har været lidt forvirring omkring tidspunktet. Det er hver tirsdag fra kl. 18:00 til 19:30.

Hvis du har lyst, skal du blot møde op – du kan sagtens nå at være med.

Træningen består af undervisning ved én af klubbens trænere samt indbyrdes spil.

30. august 2017

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 29. august 2017 i klubbens lokaler på HTX.

12 af klubbens medlemmer var mødt frem.

Læs referatet.

24. august 2017

Haveskak

Tirsdag aften mødtes nogle få af klubbens medlemmer hos formanden. I haven blev der spillet med store brikker. Betænkningstiden var 10 min. til hver.

Næste tirsdag er der generalforsamling kl. 19:30 på Teknisk Gymnasium, Spangsbjerg Møllevej 72. Dagsorden ifølge lovene.

Resultater
Nr.Navn1234Ialt
1Jens Kr. Pedersen1001
2Flemming Langtved Larsen00
3Hans Viborg101
4Jesper Lahn Rasmussen112

22. august 2017

Rema 1000 Sommer

Skanderborg Skakklub afholdt i den forløbne weekend Rema 1000 Sommer EMT. Fra ESF deltog Claus Rasmussen, der spillede i Basis 4. Claus opnåede 4 points i de fem runder, hvilket rakte til en flot andenplads i gruppen, kun et halvt point efter vinderen.

Se resultater samt yderligere omtale hos Skanderborg Skakklub.

15. august 2017

Sæsonstart

Vanen tro blev sæsonen indledt med, at klubmester Torsten Lindestrøm spillede simultan mod de fremmødte.

I år var der desværre kun seks fremmødte, hvoraf kun de fire ønskede at spille. Torsten afgav et enkelt point, da Bo vandt en officer efter en kombination. Jesper, Jens og Hans måtte alle ned.

Tirsdag d. 22/8 spilles der haveskak og løses opgaver i formandens have, Kvædevej 5, 6700 Esbjerg.

15. august 2017

Lundeborg

Se de enkelte grupper samt omtale hos Dansk Skak Union

Steven Jessen og Sven Michelsen deltog lørdag d. 12. august i årets Lundeborg-turnering, der var nr. 36 i rækken.

Steven blev nr. 8 (og sidst) i Basis 1 med 2 points for fire remisser i syv partier - så der er måske blevet spillet lidt for defensivt?

Sven fik 3½ points i de syv partier Basis 3, hvilket rakte til en 5. plads

Dennis Munksgaard, Jerne (billedet) vandt Mester 3 med 5½/7, så foruden et flot fuldskæg også en flot 1. præmie! Bror Daniel Munksgaard deltog også, men spillede i Mester 2, hvor han dog måtte nøjes med et enkelt point. Mester 1 blev vundet af Mads Boe og Jonas Bjerre, begge Skanderborg med 5/7.

30. juli 2017

Xtracon Chess Open

Svend Madsen sluttede med 4½/10 i Xtracon Chess Open. Det var ca. et halvt point under forventet. Svend vandt med en enkelt undtagelse (det halve point) over modstandernene med lavere rating og tabte til højere ratede modstandere.

Christoffer Vinter, der er tidl. junior spiller i ESF og som nu spiller for Frem i Odense deltog også. Han sluttede med 3½/10, hvilket giver en pæn ratingfremgang.

Xtracon Chess Open 2017 blev vundet af stormester Baadur Jobava fra Georgien med 8½ point af 10 mulige foran 8 stormestre, som scorede 8 point, heriblandt Danmarksmesteren Mads Andersen.

Se turneringens hjemmeside, samt resultater for hhv. Svend og Christoffer.

23. juli 2017

Xtracon Chess Open

Svend Madsen deltager, som den eneste fra Esbjerg Skakforening, i årets Xtracon Chess Open. Efter at have tabt i de to første runder til højere ratede modstandere, vandt han i tredje runde. I fjerde runde venter igen en højere ratet modstander.

Se Svends resultater her.

23. juli 2017

Holdskak

Programmet for divisionsturneringen er nu på plads. ESFs 2. div. hold får i år fire hjemmekampe.

Se programmet her.

6. juni 2017

Holdpokal

ESFs hold i pokalturneringens bredderække sluttede midt i feltet med en delt 7. plads. Ole Bønnelykke spillede en rigtig god turnering med fem sejre og kun et nederlag på det sværre førstebræt. Lige modsat gik det for den indkaldte reserve (formand Jesper). Han havde det svært på bræt to og var i den grad kommet i menneskehænder. Ikke mindre end seks nuller "dingede" ind på kontoen. Jens Kr. Pedersen og Sven Michelsen scorede hhv. 3/6 og 4/6. Bredderækken blev vundet af Øbro II, foran Sydøstfyn I og Køge.

Eliterækken blev vundet af Team Xtracon Køge I foran Jetsmark og Nordkalotten. I seniorrækken 50+ vandt et hold fra Fredericia bestående af Jens Ove og Niels Jørgen Fries Nielsen, Carsten Bank Friis og Lars Wilton Pedersen.

Se flere resultater og yderligere omtale.

3. juni 2017

Holdpokal

Til finalestævnet i morgen stiller ESF i bredderækken med Ole Bønnelykke, Jesper Lahn Rasmussen, Jens Kr Pedersen og Sven Michelsen.

Formanden er således indkaldt som reserve. Det foregår i Svendborg 11-20, og der bliver livedækning, men sandsynligvis fra eliterækken

Livesending

31. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen er afsluttet. I Gruppe 1 blev 1. pladsen delt mellem Michael Christensen, Varde og Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, begge med 4/5. Sven Michelsen, Esbjerg og Svend Madsen, Esbjerg delte 3. pladsen, begge med 2½/5.

Gruppe 2 blev vundet Ulrik Højland, Jerne, med 4½/5 foran Claus Rasmussen, Esbjerg, der fik 3½/5. John Callesen, Varde og Niels Aage Kristensen, Varde delte 3. pladsen, begge med 2½/5.

Se slutstillingen.

30. maj 2017

Nybolig Erhverv Chess 2017

Fredericia Skakforening har i perioden 24/5 - 28/5 afholdt en IM-turnering (ons.-søn.), en Hurtigskakturnering (tors.) samt en sideløbende EMT-turnering (fre.-sø.).

IM-turneringen blev vundet af FM Tommy Andersson, Burgsvik med 6/9 foran bla. IM Jens Ove Fries Nielsen, der fik en delt 2.-4. plads med 5½/9.

Hurtigskakturneringen, Kr. Himmelfartsdag, blev vundet af FM Niels Jørgen Fries Nielsen med 5½/7.

Ole Bønnelykke deltog i EMT-turneringen i øverste gruppe: Kandidatklassen. Her fik han med 2½/5 en delt 6.-8. plads af 12 deltagere, forv. var 1,65, så det var fint. Klassen blev vundet af Peter Grove, Skanderborg med 4/5. Lars Wilton Pedersen, der i dag stiller op for Fredericia Skakforening, deltog også. Han blev nr. 9-10 med 2/5, hvilket til gengæld var lidt under forventet.

Se yderligere omtale hos Dansk Skak Union og resultater hos Fredericia Skakforening

24. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Fire ud af fem runder er nu spillet. I Gruppe 1 tabte den førende Michael Christensen, Varde til Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg. Michael Christensen har dog spillet sidste runde forud, hvor han vandt over Niels Peter Nissen og Michael Christensen slutter således med 4/5 og er sikker på mindst en delt førsteplads. Han har således lagt maksimal pres på Jesper Lahn Rasmussen, der med 3/4 skal vinde i sidste runde for at nå samme pointtal.

Gruppe 2 føres fortsat af Ulrik Højland, Jerne, nu med 3½/4 foran Claus Rasmussen, Esbjerg, der har 2½/4. Ulrik Højland er derfor sikker på mindst en delt førsteplads og kan vinde gruppen med blot en remis. Claus Rasmussen kan med en gevinst i sidste runde sikre sig mindst en udelt 2. plads.

Sidste runde spilles hos Esbjerg Skakforening.

5 tirsdage i Sydvest

22. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Efter tre runder føres gruppe 1 af Michael Christensen, Varde, der har 3/3. Han efterfølges af Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, der har 2/3. De to mødes i fjerde runde.

Gruppe 2 føres af Ulrik Højland, Jerne med 2½/3 foran Claus Rasmussen, Esbjerg og Niels Aage Kristensen, Varde, der begge har 2/3. Ulrik og Niels Aage mødes i fjerde runde.

4. runde spilles hos Esbjerg Skakforening.

5 tirsdage i Sydvest

13. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen, der har 4 deltagere fra hver af de deltagende klubber Varde Skakklub, Jerne Skakklub og Esbjerg Skakforening, har spillet 2 runder.

I Gruppe 1 har Michael Christensen, Varde lagt sig i spidsen med 2/2. Han efterfølges af Niels Peter Nissen, Varde og Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, der begge har 1½/2.

Gruppe 2 føres af Claus Rasmussen, Esbjerg, der har 2/2 efterfulgt af Ulrik Højland, Jerne, med 1½/2.

3. runde spilles hos Jerne Skakklub.

5 tirsdage i Sydvest

7. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

1. runde blev spillet i tirsdags i Varde. Næste runde spilles hos Jerne Skakklub.

5 tirsdage i Sydvest

26. april 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen er nu oprettet. Der blev 2 grupper med 6 deltagere i hver.

Spilstart tirsdag d. 2. maj kl. 19:00 hos Varde Skakklub.

5 tirsdage i Sydvest

26. april 2017

4. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Der var spænding om klubmesterskabet lige til det sidste. I det næstsidste parti vandt Ole Bønnelykke over Lars Husum. Det betød at Ole var sikker på mindst en halv turneringssejr, og dermed skulle Torsten Lindestrøm besejre Steven Jessen i det sidste parti for at blive klubmester. Ved uafgjort eller nederlag ville Steven blive klubmester. Torsten vandt dog til sidst og delte turneringssejren med Ole; begge med 4½ points.

Basis 1: Gruppen blev vundet af Jens Kr. Pedersen med 4 points foran Sven Michelsen med 3½ Svend Madsen og Michael Tranberg delte tredjepladsen; begge med 2½ points. Jens vandt således retten til at spille i Mesterklassen til efteråret!

Basis 2: Gruppen blev sikkert vundet af Vagn Konradsen med 5/5! Han blev dog fulgt pænt til dørs af Joel Nødskov Christensen med 4/5. Bo Møller Nielsen blev nr. 3 med 3 points. Vagn og Joel vandt hhv. 176 og 86 ratingpoints! Vagn vandt desuden ret til at spille i Basis 1 til efteråret.

Se alle resultater her.

Klubmester 2016 blev således igen i år Torsten Lindestrøm. Igen et mesterskab vundet med en snæver margin. Torsten vandt med 1½ turneringssejre og 10½ points samlet foran Steven med 1 sejr og 12 points samlet. Hans Viborg og Ole Bønnelykke kom på de følgende pladser.
Konkurrencen om flest scorede points i klubturneringen blev vundet af Michael Tranberg Rozenfeldt med 13½ points foran Bo Møller Nielsen med 12½ og Steven Jessen med 12 points.

Se oversigterne her og her.

26. april 2017

Sydjysk HK Pokalturnering 2017

ESF vandt bredderækken i Sydjysk HK Pokalturnering 2017! Kun tre hold stillede til start i kredsens pokalturnering, der blev afholdt i Grindsted. Foruden værterne deltiog Evans og ESF. Tønder havde også tilmeldt et hold, men trak sig på grund af sygdom.

De tre tilbageværende hold spillede dobbelt-rundig alle-mod-alle. Her vandt ESF med 19 brætpoints foran Evans med 17 og Grindsted med 12. ESFs hold har således kvalificeret sig til DSUs Pokalfinale, der spilles Pinsesøndag d. 4. juni i Svendborg.

ESFs hold bestod af Ole Bønnelykke (5/6), Jens Kr. Pedersen (5½/6), Michael Tranberg Rozenfeldt (3½/6) og Sven Michelsen (5/6) - med opnået score i parentes.

Læs endv. omtalen hos Sydjysk HK.

Slutstilling og enkeltresultater.

18. april 2017

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 4 partier i klubturneringen.

Resultaterne medførte ingen ændring i toppen af nogen af grupperne.

Før sidste runde føres Mesterklassen fortsat af Torsten og Ole. I Basis 1 kan Jens kun nåes af Sven. I Basis 2 kan Vagn fortsat nåes af Bo (som måder Vagn) og Joel.

Grp.Hvid SortRes.
MLars Husum-Jesper L. Rasmussen0 - 1
MHans Viborg-Steven Jessen½ - ½
B1Jørgen T. Jensen-Michael T. Rozenfeldt0 - 1
B2Karl Carlsen-Claus Rasmussen1 - 0

Se grupperne .

9. april 2017

Klubturneringen

4. runde i klubturneringen blev spillet i tirsdags. Mesterklassen føres af Ole og Torsten, begge med 3½/4. I Basis har Jens Kr. også 3½/4 foran Sven Michelsen med 2½/4. I Basis 2 har Vagn 4/4(!) foran Bo og Joel, begge med 3/4.
Se stillingerne her.

9. april 2017

Kommende stormester?!

Arul Nigam spiller simultan mod sine skakkamerater.

31. marts 2017

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 3 partier i klubturneringen.

Efter disse resultater, fører Torsten Mesterklassen og kun Ole har mulighed for at nå ham inden sidste runde. I de to andre grupper er stillingen mere uklar; dog ser Vagn ud til at ligge lunt i svinget inden de sidste to runder i Basis 2.

Grp.Hvid SortRes.
MOle Bønnelykke-Torsten Lindestrøm½ - ½
B1Ejvind Boddum-Jens Kr. Pedersen0 - 1
B2Bo Møller Nielsen-Joel N. Christensen0 - 1

Se grupperne .

23. marts 2016

Holdstatistik

Som de fleste, der har fulgt ESF i sæsonens klubturnering, vil vide, har det været en ret bedrøvelig sæson i 1. division og Mesterrække 1. 3. holdet har derimod klaret sig fint i A-rækken.

Ialt 24 spillere har deltaget i årets holdturnering. De scorede 40 points i 136 partier. Dette giver en scoringsprocent på kun 29,4. Dette er dog alligevel over den forventede score, som var 38,7. Så helt galt var det altså ikke, vi var blot overmatchede i mange partier...

Se flere kommentarer og meget mere i årets holdskakstatistik.

23. marts 2017

Klubturneringen

2. runde i klubturneringen er spillet. I Mesterklassen har Torsten desuden spillet forud mod Jesper og har allerede nu 3/3. I Basis 1 har Sven Michelsen spillet forud mod Svend Madsen. Michelsen fører gruppen med 2½/3. Basis 2 føres af Bo og Vagn, begge med 2/2.
Se stillingerne her.

14. marts 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Så blev det sidste runde i A-rækken, hvor vi skulle møde nr. 1, nemlig Nr. Snede.

Vi kunne faktisk lige nøjagtigt komme foran dem og samtidig have en rigtig god chance for at vinde gruppen, hvis vi gav dem et æg! Claus påpegede dog, at det nok var os, som skulle være mest bange for at tabe 0-4. Og det var da også rigtigt. Vi var overmatchet på alle brætter.

Vagn lagde ud med at rende ind i lidt problemer, som kostede nogle bønder og til sidst partiet. Derefter kom et lyspunkt, da Bo snød sin modstander. Han tog en let officer, hvor Nr. Snede spilleren ikke kunne slå tilbage pga. af en binding.

Andreas slap næstbedst fra åbningen og forsøgte modspil i d-linien ved at rokere langt. Det duede desværre ikke, og det endte med et træls slutspil, med en dårlig løber mod springer, + et par tårne og lidt bønder til hver. Til sidst faldt stillingen sammen og så var vi bagud 1-2.

Claus blev udsat for Orangutangåbningen, som han ikke kendte. Det endte desværre også galt til sidst. Så vi måtte konstatere et 1-3 nederlag.

Men alt i alt syntes vi, det er gået fint, i og med at samtlige hold, på papiret, var bedre end os. Det blev til en 5. plads ud af 7.

Se enkeltresultater: ESF3 - Nr.Snede1: 1-3. samt slutstilling i A-rækken, grp. 2

13. marts 2017

En katastrofesæson!

Sæsonen 2016-2017 udviklede sig til at blive en katastrofe målt på resultatet. Det endte med en ganske suveræn sidsteplads i en gruppe, hvor vi burde kunne matche de andre hold i nederste halvdel af 1. division.

Det startede skidt men dog ikke katastrofalt med nederlag til Herning i 1. runde (3-5) og derefter 3½-4½ mod Springeren i 2. runde. I 3. runde gik det helt galt, da vi tabte ½-7½ til Bov. Herefter haltede vi langt efter de andre hold i resten af sæsonen.

Hvad gik galt? De fleste af os præsterede under det forventede. Kun 3 spillere scorede over forventet: Iver Poulsen, Ove W. Hartvig (der som den eneste scorede over 50%) samt Ingolf Nicolajsen, der blev topscorer med 3,5/7 og vandt 38 ratingpoint. De resterende 5 spillere på holdet scorede til sammen 7 point ud af 32 mulige og vandt tilsammen 0 (nul!!!) partier i 32 forsøg. Sagt på en anden måde var det kun Ove og Ingolf, der formåede at vinde partier (de vandt begge to partier hver). Reserverne kunne heller ikke gøre en forskel med scoren ½/6.

Så det bliver 2. division næste sæson. Der hører vi også hjemme med nuværende hold. Der er dog stor styrkemæssig forskel på 1. og 2. division, så det kan bestemt ikke udelukkes, at vi hurtigt kan rykke tilbage i 1. division.

Torsten Lindestrøm, Holdleder

12. marts 2017

Holdturneringen

1. division: Hele 3 afbud fra toppen på 1. holdet kom til at præge dagen for både 1. og 2. holdet. I 1. division mødte ESF i sidste runde Nørresundby, der lå som nr. 3 i gruppen. Med tre afbud var det op ad bakke fra starten, med en forventet score på 1,95-6,05.

Det skulle dog vise sig at gå værre endnu, for selvom Torsten og Ole på hhv. første- og andetbræt, begge fik remis, tabte alle øvrige så slutresultatet blev et nederlag på 1-7

Bov 1 rykker op i Skakligaen medens SK 1968 2 rykker ned sammen med ESF.
Se enkeltresultater:ESF1 - Nørresundby1: 1-7. samt slutstilling i 1. division grp. 2


Mesterrække 1: Holdet måtte afgive tre spillere til førsteholdet, men havde fået Karl Carsen og Finn Overgaard med. Desværre indløb et afbud på dagen så de kom kun syv mand afsted. Holdet skulle møde Alssund, rækkens nr. 2, der spillede for oprykning.

Den blev, som man kunne forvente, endnu et stort nederlag på 7½-½. Kun Michael Rozenfeldt formåede at hente et halvt point.

Evans 2 og Alssund rykker op medens ESF rykker ned.
Se enkeltresultater:Alssund1 - ESF2: 7½-½. samt slutstilling i Mesterrække 1

7. marts 2017

Klubturneringen

1. runde i årets 4. klubturnering er spillet. En rigtig kamprunde med afgjorte partier over hele linien.
Se resultaterne her.

6. marts 2017

Pokalturnering

Pokalmester

Der stillede 10 spillere til start i Årets pokalturnering. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

I den indledende runde var der mest favoritsejre. Dog tabte Jøker til Sven.

Efter denne runde blev tre af de tabende spillere udtrukket som "lucky loosers" (Thomas Jøker, Lars Husum og Jørgen Tranberg), der fik mulighed for at fortsætte i turneringen. Michael Tranberg og Claus Rasmussen var sålesdes allerede ude.

I kvartfinalen var overraskelserne at Husum tabte til Kinch og at Jøker tabte Jørgen Tranberg: Kinch, Tranberg, Torsten og Jesper gik videre. I semifinalen, tabte Kinch og Tranberg til hhv. Jesper og Torsten.

I finalen mødtes således igen i år Torsten og Jesper. Torsten vandt (igen i år) og blev hermed pokalmester for 9. gang i træk!
 

Indledende
1Sven Michelsen
0Thomas Jøker
0Michael T Rozenfeldt
1Jens Kr. Pedersen
1Torsten Lindestrøm
0Lars Husum
0Jørgen T Jensen
1Andreas Kinch
1Jesper Lahn Rasmussen
0Claus Rasmussen
Kvartfinale Semifinale Finale
1Andreas Kinch
0Lars Husum
0Andreas Kinch
1Jesper Lahn Rasmussen
1Torsten Lindestrøm
0Jesper Lahn Rasmussen
0Sven Michelsen
1Jesper Lahn Rasmussen
1Torsten Lindestrøm
0Jens Kr Pedersen
0Jørgen T Jensen
1Torsten Lindestrøm
0Thomas Jøker
1Jørgen T Jensen

24. februar 2017

Klubturneringen

3. klubturnering blev færdigspillet i tirsdags.

Mesterrækken: Blev vundet af Torsten Lindestrøm med 3½p efterfulgt af Steven Jessen og Michael Rozenfeldt, der begge fik 3p. Torsten måtte dog kæmpe hårdt for en remis i sidste runde mod formanden. Det lykkedes endv. Hans at præstere et sæt OL-ringe!

Basis 1: Gruppen blev vundet sikkert af Lars Husum med 4½p foran Svend Madsen med 3½. Thomas Jøker og Sven Michelsen delte tredjepladsen, begge med 2½.

Basis 2: Jørgen Tranberg vandt gruppen med 3½p foran hele tre spillere, Joel, Bo og Vagn, der alle sluttede med 3 points.

Steven fører kampen om klubmesterskabet foran Torsten og Hans, da han har scoret flest points.

Se resultaterne.

9. februar 2017

Klubturneringen

Efter at 4. runde er afviklet skal vinderen af Mesterkl. findes mellem Torsten Lindestrøm og Michael Rozenfeld, der begge har 3 points. De skal møde hhv. Jesper og Steven.

I Basis 1 har både Svend Madsen og Lars Husum 3½ points. Det har maget sig således, at de skal mødes i sidste runde – spændende.

Basis 2 føres lige nu af Jørgen Tranberg med 3½ for fem kampe. han kan dog nåes af Vagn, der har 2½ og endda overhales af Joel, der har 3 points. Vagn og Joel møder hhv. Claus og Bo.

Se grupperne.

31. januar 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Mandag 30. januar spilledes 5 runde i A-rækken. Vi skulle denne gang til Vamdrup, som var favoritter. Ratingtallene sagde 3-1 til dem.

Det viste sig, at det skulle blive nogle hurtige og korte partier denne gang.

Andreas fik lov til at sætte mat i det 17´ende træk i et ret livligt parti. Dog var både hvids og sorts 16´ende træk lige inden matten grove fejl, men pointet var jo lige godt alligevel.

Så udlignede Vamdrup, da Bo byttede sine tårne for modstanderens dronning plus en bonde. Materielt set i orden, men stillingen var desværre ikke til det. Vamdrupspilleren fik etableret et angreb med sine tårne og Bo måtte ned. Dette parti tog 23 træk.

Derefter blev Vagn færdig. De havde afviklet til et slutspil med 2 tårne og en springer hver, plus lidt bønder. Vagn tilbød remis og det blev modtaget. Vagn stod for det lange parti denne aften; nemlig omkring 30 træk.

Ret hurtigt derefter fik også Claus en remis. Han havde muligheder for at forsøge sig lidt på kongefløjen, men det var svært at få nok officerer med over, så da modstanderen tilbød remis i træk 18 accepterede han.

Således kunne vi meget tilfredse køre tilbage mod Esbjerg og denne gang utroligt tidligt. Vi besluttede at fejre det uafgjorte resultat med et besøg på Mc Donalds i Vejen.
ESF3 - Vamdrup1: 2-2.

Andreas Kinch, ESF - Holger Larsen, Vamdrup

Andreas Kinch, ESF – Holger Larsen, Vamdrup

31. januar 2017

Holdturneringen - 1. division

1. holdet mødte søndag SK 1968s 2. hold. århusianerne lå på 7. pladsen umiddelbart foran ESF. Hvis holdet skulle have en sejr i denne sæson skulle det være nu. Desværre blev det til et nyt nederlag, denne gang dog kun på 3-5.

Ingolf vandt som den eneste, Iver, Ove, Torsten og Henrik spillede remis, medens Ole, Steven og Jesper tabte.
SK 1968 2 - ESF1: 5-3.

30. januar 2017

Store klø – igen.

I 5 runde af holdturneringen skulle 2. holdet møde Varde 1 på udebane. Varde har spillet godt indtil videre og ligger pt. på en flot 2. plads i Mesterrække 1. Efter at have mødt topholdet Evans 2 i sidste runde, syntes man jo, at det ikke kunne gå værre i denne runde – men det kunne det!.

Det vides ikke, hvornår holdlederen sidst har været i Varde, men det har måske været i hestevogn eller med DSB! Vi skulle mødes allerede kl. 11, med det resultat, at vi var i Varde kl. 11:15! Selvom det naturligvis er rart at være i god tid, var vi i tvivl, om der overhovedet var mødt Vardefolk endnu. Det var dog tilfældet, så der var masser af tid til kaffe og en snak.

Selvom det er flinke folk i Varde, så var det slut med gæstfriheden, da vi kom til dagens matcher. Der gik ikke specielt lang tid, før det så tvivlsomt ud i flere partier. Lidt efter lidt gjorde den større spillestyrke (mindst 200 ratingpoints på næsten alle brætter) sig gældende og Varde vandt parti efter parti. Det lykkedes dog Hans at holde en remis på 3. brættet mod Bjarne Rasmussen, men det var også alt. Sidste mand, der måtte kapitulere var Lars Husum, der trods alt holdt ud i over fem timer mod Poul Grydholt Jensen.

Varde1 - ESF2: 7½-½.

24. januar 2017

Klubturneringen

3. runde er spillet. Ikke mindre end 4 spillere (Torsten, Steven Jesper og Michael) deler førstepladsen i Mester, alle med 2p. Basis 1 føres af Svend Madsen med 3/3 foran Lars Husum med 2½/3. Joel fører klart i Basis 2 med 3/3 foran 4 spillere med 1½p.

Se grupperne.

17. januar 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Årets første holdkamp i A-rækken var mod Fredericia 4. Ratingtallene sagde 2,21-1,79 til Fredericia, så det var ikke helt håbløst, men selvfølgelig lidt til den forkerte side. Første mand på tavlen var Bo. De spillede Siciliansk og fik byttet en masse brikker af meget hurtigt. Til sidst endte de i et tårnslutspil, hvor man enedes om remis.

Andreas´ parti blev også remis. En åben spanier som endte en i en ret kompliceret og uklar stilling. Ingen af spillerne var særlig trygge ved at spille videre, så også her enedes man om remis.

Derefter slog Vagn til. Han snuppede en let officer for en bonde 10-12 træk inde i partiet. Og langsomt men sikkert fik han nedspillet modstanderen.

Sidste mand var Claus. Hans modstander spillede meget aggressivt og ofrede en springer. Det lykkedes ham at få 3 bønder for den, så Claus´stilling blev lidt ”luftig”. Hans konge blev blev jaget helt fra g1 over på b3, men til sidst fik han forskanset sig og slog igennem med et angreb i c-linien.

Og således havde vi pludselig vundet 3-1. Det ser fint ud i tabellen, dog er der lige den lille hage at vi mangler en oversidderrunde.
Fredericia4 - ESF3: 1-3.

17. januar 2017

Holdturneringen - 1. division

af Torsten Lindestrøm.

Nyt nederlag til Esbjerg Skakforening

Søndag den 15. januar spilledes 4. runde i 1. division i skak. Det blev desværre til det 4. nederlag på stribe til Esbjerg Skakforening, da klubben tabte 2-6 til Evans fra Vejle. Klubben ligger nu på sidstepladsen i 1. division, og der skal 3 sejre til i de sidste 3 runder, hvis nedrykning skal undgås.

For Skakforeningen spillede Iver Poulsen, Ingolf Nicolaisen, Jesper Lahn Rasmussen og Lars Husum remis, mens Ove W. Hartvig, Torsten Lindestrøm, Ole Bønnelykke og Henrik Tranberg Jensen alle tabte.

Næste runde spilles den 29/1, hvor Skakforeningen skal til århus for at spille mod SK1968.
ESF1 - Evans1: 6-2.

17. januar 2017

Holdturneringen - Mesterrk. 1

ESFs andethold mødte søndag d. 15. januar Evans 2. Eftersom holdet havde tabt til Evans 3 var forventningerne ikke de største. Resultatet blev da også et nederlag på hele 1-7, hvilket ikke lå langt fra det forventede.

Thomas holdt en remis på 3. brættet og Michael det samme på bræt 6. Ellers blev det til nederlag over hele linien, selvom der blev kæmpet bravt om pointene.
ESF2 - Evans2: 1-7.

11. januar 2017

Klubturneringen

2. runde er spillet. Torsten, Steven og Michael har lagt sig i spidsen i mester med 1½. Basis 1 føres af Svend med 2p foran Thomas og Sven med 1½. Joel har lagt sig i spidsen i Basis 2 med 2p medens alle øvrige har 1p..

Se grupperne.

3. januar 2017

Klubturneringen

1. runde er spillet. En enkelt remis blev det til mellem Jesper og Steven. Alle øvrige fandt en afgørelse. Den største overraskelse var givet Michaels gevinst over Ole. Michael har dermed allerede spillet over sit forventede resultat.

Se grupperne.

Ole og Michaels parti:

Ole Bønnelykke – Michael Tranberg Rozenfeld
-noter af Stockfish

2. januar 2017

Godt nytår!

Forårets program: Programmet er netop opdateret og kan ses her.

3. klubturnering: Grupperne er klar og kan ses her.