7. februar 2018

Klubturneringen

Efter 4 runder i klubturneringen begynder der at tegne sig et billede af hvem, der har mulighed for at vinde de enkelte grupper. Der er dog enkelte hængepartier, der mangler at blive spillet i hver af grupperne.

Mester: En tilsyneladende "fredelig" runde med to remispartier, men de blev spillet næsten i bund og var nogle af de senest afsluttede partier. Ole Bønnelykke nåede op på siden af Torsten Lindestrøm med 2½ points, men Torsten har et parti i reserve og må vist være favorit til en samlet sejr.

Basis 1: Hans Viborg var nede i sækken mod Sven Michelsen, da Hans efter åbningen troede, han kunne vinde en kvalitet. I stedet for tabte han to tynde for en tyk. Sven spillede sig frem til en klar gevinststilling med mulig fribonde på dronningefløjen, men gik galt i byen, da Hans forsøgte med et "modangreb" på kongefløjen. Først røg gevinsten, og senere muligheden for en halv – rent tyveri. Hans fører gruppen med 4 points foran Bent Radoor, der også vandt og har 3 points.

Basis 2: Der var spillet under 5 min., da Claus Rasmussen forsøgte, at slå rekorden for hurtigst afsluttede parti. Han mødte Bo Møller Nielsen, der hurtigt tog imod, da Claus i åbningen satte sin dronning i slag! Rekorden tilhører, ifølge formanden, dog fortsat Bo og Jørgen Tranberg, der engang var færdige, inden formanden havde givet sin korte orientering og sat spillet igang. Bo fører gruppen med 3 points foran Flemming Larsen og Claus med hhv. 2½ og 2 points. Claus har dog spillet en kamp mindre end de øvrige.

Se grupperne.

30. januar 2018

Holdturneringen

A-Række grp.2: 3. holdet var tirsdag på udebane, hvor de mødte Varde 2. Holdet havde denne gang Sven Michelsen med og stillede i den hidtil stærkeste opstilling. Varde var dog fortsat favoritter. Vagn Konradsen og Claus Rasmussen fik begge en remis på hhv. bræt 2 og 4. Sven Michelsen og Flemming Larsen måtte desværre begge ned, så resultatet blev 3-1 til Varde, hvilket dog passede med det forventede.

Holdet fordoblede sin pointsscore, men ligger fortsat sidst i gruppen.

Se enkeltresultater:Varde2 - ESF3: 3-1 samt stilling i A-række grp. 2

30. januar 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: 2. holdet mødte tirsdag den 30. januar Jerne 1 på udebane. Begge hold var tæt på at være i stærkeste opstilling. Jerne var svage favoritter med en forventet score på 4,36 mod 3,36.

Der blev også kæmpet hårdt rundt om på de fleste brætter. Først færdig var Jørgen Tranberg, der flot vandt sit parti mod Preben Josefsen. Dernæst kom der en stribe remisser. Først mellem Hans Viborg og Christian K. Jacobsen i en meget uklar stilling. Dernæst mellem Jens Kr. Pedersen og Eigil Jørgensen. Så mellem Andreas Kinch og Jens Nielsen. Stillingen var da 1½-2½ til ESF.

På de to øverste brætter stod Jesper Lahn rigtig godt mod Dennis Munksgaard. Han havde en officer for et par bønder. Dennis havde dog modspil, hvilket viste sig at være tilstrækkeligt, og det endte med endnu en remis. Michael Rozenfeld mødte på 2. brættet Torben Olsson. Michael havde langt hen ad vejen en lidt dårligere stilling, men fik et modspil sat op og reddede det halve point. Flot spillet af Michael. Stillingen var nu 2½-3½ til ESF

På de resterende brætter spillede Lars Husum mod Daniel Munksgaard. Lars havde det meste af tiden en dårligere stilling, men kæmpede hårdt. Til sidst måtte han dog ned. Thomas Jøker fik i midtspillet et par fribønder, som kostede modstanderen Rene Poulsen en kvalitet. Thomas fortsatte desværre ikke i optimal stil og den "sikre" gevinst, blev sat over styr. Først røg fribønderne, så et tårn på modstanderens fribonde. Tilsidst røg endda remis-muligheden og det endte desværre med et nederlag. Det var ikke Thomas aften. Han har ellers spillet suverænt i de øvrige kampe, han har været med i.

Resultatet blev altså et nederlag på 4½-3½, hvilket er ok i forhold til forventet, men en smule skuffende med tanke på et par af de stillinger vi havde undervejs. Holdet ligger på en 5 plads med 20 points. Bedste præstation, modstanden taget i betragtning, er Jesper på 1. bræt med 3,5/5. øvrige er Thomas med 3/4 samt Hans, Jens Kr. og Jørgen Tranberg, alle med 3/5.

Se enkeltresultater: Jerne1 - ESF2: 4½-3½ samt stilling i Mesterrække 2

30. januar 2018

Holdturneringen

2. division, gruppe 3: 1. holdet mødte søndag den 28. januar SK1968 II i 5. runde. SK1968 II er favoritter til at rykke op i 1. division. ESFs 1. hold var tilmed svækket, idet Hans Buus Pedersen og Torsten Lindestrøm havde meldt afbud. I stedet for var Steven Jessen samt Michael Rozenfeld og Lars Husum fra 2. holdet med.

Udgangspunktet var dog ikke det bedste og den forventede score var da også 5,36-2,64 i århusianernes favør. Iver Poulsen fik en remis medens Ove Weiss og Ole Bønnelykke måtte ned. Ole havde ellers stået fint undervejs. For Michael Rozenfeld og Lars Husum gik det ikke bedre. Henrik Tranberg og Steven Jessen, der havde sin debut i årets holdturnering, fik dog begge tilkæmpet sig en remis. Ingolf Nikolajsen fik som den eneste et helt point med hjem.

Dermed endte det med et nederlag på 5½-2½, hvilket svarede ret præcist til det forventede. Efterfølgende viste det sig at SK1968 havde stillet forkert op. De havde byttet rundet på bræt 2 og 3. De havde vundet begge partier, men blev frataget et point som ESF fik. Det endelige resultat blev derfor 4½-3½

Efter 5 runder ligger holdet en delt nr. 4-5.

Se enkeltresultater: SK 1968 II - ESF1: 4½-3½ samt stilling i 2. division grp. 3

24. januar 2018

Klubturneringen

De var et par enkelte remisser i 3. runde af klubturneringen, men ellers fandt de fleste kampe en vinder. I alle tre grupper mangler kun en enkelt kamp at blive spillet.

Mester: Torsten Lindestrøm fører gruppen med 2½ point foran Ole Bønnelykke, der har 2 point. Lars Husum eller Michael Rozenfeld har dog mulighed for at nå Ole, da de mangler deres indbyrdes parti.

Basis 1: Hans Viborg fører med 3 point foran Bent Radoor, der har 2 point.

Basis 2: Her er der hele tre spillere (Bo Nielsen, Claus Rasmussen og Flemming Larsen), der alle har 2 points og deler førstepladsen. Claus har dog spillet en kamp mindre end de øvrige.

Se grupperne.

20. januar 2018

Holdturneringen

Mesterrække 2: Tirsdag mødte ESFs 2. hold Kolding 1 på hjemmebane. Kolding var ikke i absolut stærkeste opstilling, så der var udsigt til en jævnbyrdig kamp idet den forventede score var 4,14-3,86. Resultatet fulgte dette og endte uafgjort 4-4..

Jens Kr. på bræt 6 var vist først færdig, da han relativt hurtigt fik en remis på plads. Jørgen tabte derefter på bræt otte. Thomas vandt derefter sikkert på bræt 7 medens Andreas måtte ned på 5. brættet, så vi var bagud med 1½ mod 2½. Derefter vandt Jesper en officer på 1. brættet og kørte sikkert sejren hjem. Michael på bræt 2 fik en god stilling, da modstanderen lavede en mindre fejl i åbningen og da han lavede endnu en senere i partiet vandt Michael også. Hans på bræt 4 spillede ikke helt optimalt og havde brugt megen tid. Stillingen burde klart have holdt en remis, men Hans endte med at tabe på tid. Sidste mand var Lars Husum, der havde et tårn mod en løber og et par bønder. Dette endte i et slutspil, hvor spillerne enedes om at tage remis.

Se enkeltresultater:ESF2 - Kolding1: 4-4 samt stilling i Mesterrække 2


20. januar 2018

Holdturneringen

A-Række grp.2: I tirsdags mødte 3. holdet Springeren 3 på hjemmebane. Holdet var noget overmatchet idet der var 3-400 points forskel i rating på alle brætter. Den forventede score var da også 0,49-3,51. Resultatet blev da også et 0-4 nederlag. Bo kom ikke til start og blev erstattet af Johs Sjørvad, der således fik sin debut i holdskak omend det blev en hård en af slagsen.

Se enkeltresultater:ESF3 Springeren3: 0-4 samt stilling i A-række grp. 2

15. januar 2018

Holdturneringen

af Torsten Lindestrøm.

2. division, gruppe 3: Søndag den 14. januar spillede 1. holdet 4. runde i årets holdturnering. På papiret var vi svage favoritter mod dagens modstanderen, Evans II.

Vi stillede i stærkeste opstilling, bortset fra formand Jesper, der var kampleder. I stedet for var der debut til Andreas Kinch, der har gjort det godt i klubturneringen.

Det startede med at Iver tabte på 1. bræt. For mig så det ellers lige ud længe, men pludselig var det slut. Herefter kom der et par remisser til Ingolf og Ove. Sidstnævnte stod en anelse bedre hele tiden, men ikke nok til at bryde remis-grænsen. Desværre måtte Andreas ned på 8. bræt efter en spændende åbning, hvor Andreas ofrede en bonde for stort initiativ. Det så meget farligt ud, men på en eller anden måde fik modstanderen snoet sig ud af presset, hvorefter slutspillet vandt. Så var vi bagud med 1-3! Heldigvis vandt Henrik et fint parti og reducerede dermed til 2-3. Selv spillede jeg remis efter at have fået stor fordel i åbningen, men slapt spil kombineret med stort tidsforbrug gjorde, at jeg accepterede min modstanders remistilbud. Desværre måtte Ole ned i et parti, der så meget kompliceret ud, men modstanderen udnyttede slutteligt nogle svagheder i Oles stilling. Sidste parti i matchen var på bræt 3, hvor Hans Buus spillede ca. 80 træk, før modstanderen, Jørgen Aaskov måtte ned. Slutspilsteknik på højt niveau sikrede slutteligt sejren.

Dermed endte det med et skuffende nederlag på 3½-4½, selvom vores forventede score var på 4,78.

Efter 4 runde ligger holdet nr. 4. Der er 8 points op til førerholdet, SK1968 II men heldigvis også 4. point ned til 7. pladsen, der betyder nedrykning. Topscorer er Torsten med 3,5/4. Henrik har scoret 3/4, Ingolf har 2,5/4 og Hans Buus har 2/2.

Se enkeltresultater: ESF1 - EvansII: 3½-4½ samt stilling i 2. division grp. 3

15. januar 2018

Klubturneringen

Der var en del flere remisser i anden runde af klubturneringen. Torsten fører Mester med 1½/2. Hans er foran med 2/2 i Basis 1. Bo og Flemming deler førstepladsen i Basis 2 med 1½/2. Andre kan dog nå op da der er en del udsatte kampe.

Se grupperne.

3. januar 2018

Klubturneringen

Der blev kæmpet hårdt i første runde af årets første klubturnering. Kun en enkelt remis ud af otte partier. Bortset fra Flemmings sejr over Vagn, var det dog udelukkende favoritsejre.

Se grupperne.

1. januar 2018

Godt nytår

3. klubturnering fik tre tilmeldinger til sidst og nåede dermed op på 18 deltagere. Se grupperne.

Forårets program er justeret, da afslutningen for A-holdet, der flyttes fra uge 7 til uge 8. Se den opdaterede kalender her.