29. december 2015

Sydjysk Grand Prix 4.

4. afdeling af Sydjysk Hovedkreds' GrandPrix-serie blev spillet i Vojens d. 28. december. Ole Bønnelykke blev nr. 9 i mesterklassen med 3 points medens Sven Michelsen blev nr. 7 i basis 2 med 3½ points.

Se alle resultater samt samlet stilling i SGP.

29. december 2015

Centrums julelynturnering

Skakklubben Centrum afholdt en julelynturnering søndag d. 27. december. Ole Bønnelykke delte 1. pladsen sammen med Torben Olsson, Centrum. Herudover deltog (placering i parentes) Damir Desevac (5), Henrik Tranberg Jensen (3) og Jesper Lahn Rasmussen (8) i turneringen.

Se resultater på Centrums hjemmeside.

20. december 2015

Julefrokost

Julefrokost

Julefrokosten hos Formanden forløb i god ro og orden med 7 deltagere.
Efter selve spisningen blev der afviklet 3 lynskakturneringer.

Julelyn-1
Julelyn-2
Julelyn-3

15. december 2015

Holdturneringen

Mesterække 2: 3. holdet havde sin første hjemmekamp efter 3 udebaneture! De tog imod Varde 2. På papiret to jævnbyrdige hold (forv. 3,97-4,03). Om det var hjemmebanen, der gjorde forskellen, vides ikke med sikkerhed, men Varde blev under alle omstændigheder sendt hjem med et ordentligt nederlag på 6-2. 3. holdet har efter den svære start i første runde, kæmpet hårdt her i efteråret, så det lunede med en storsejr her i fjerde runde. Gevinster til Karl, Jørgen T., Sven, Svend og Hans. Remis til Bo og Benny og nederlag til Bjørn.
ESF3 - Varde2 6-2.

13. december 2015

Holdturneringen

1. division ESFs 1. hold mødte søndag d. 14/12 Herning på udebane. Holdet var med flere afbud ikke i stærkeste opstilling og måtte da også indkassere et nederlag på 3½-4½ (forv. 5,11-2,89). ESFs points blev især hentet på de øverste brætter, så det var ikke reservernes dag. Iver og Torsten vandt, Ove, Henrik og Ingolf spillede remis, medens Ole, Jesper og Lars tabte.
Herning1 - ESF1 4½-3½.

Mesterække 1: 2. holdet skulle møde Fredericia 2. Udgangspunktet var ikke for godt, da holdet, som nævnt, måtte afgive flere spillere til førsteholdet. Hertil kom at Bo ikke havde det for godt og derfor ikke kom med. Resultatet var således at vi var bagud 0-1 inden kampstart, og bræt 5-7 først ankom 20 min. efter, at urene var startet. På trods af dette viste holdet rigtig god moral og vandt med hele 5½-2½, hvilket vi vist kan være godt tilfredse med. Gevinster til Damir, Jens Kr., Bjørn og Sven, remis til Steven, Benny og Hans.
Fredericia2 - ESF2 2½-5½.

9. december 2015

Klubturneringen

2. klubturnering er nu færdigspillet.

Se grupperne.

Mesterklassen: Lars Wilton vandt mesterklassen med 4½ af 5 mulige og afgav således kun et halvt point. Det var mod Torsten, der blev nr. to med 4 points. Ole blev treer med 3½ points

Basis 1: Lars Husum spillede remis med Steven i sidste runde og vandt gruppen med 3½ points. Heino, Jens Kr. og Steven delte 2-4 pladsen med 3 points.

Basis 2: Hele 3 spillere delte sejren. Karl, Benny og Sven sluttede alle med 4 points. Benny havde dog bedst korrektion og spiller således i Basis 1 i næste klubturnering. Det skal dog bemærkes, at Karl stod for langt den bedste præstation. Han vandt således 108 ratingpoints!

1. december 2015

Klubturneringen

Der blev afgjort 3 partier i klubturneringen.

Se grupperne.

Grp.HvidSortRes.Bem.
MJesper Lahn Rasmussen-Lars Wilton Pedersen0–1
B2Karl Carlsen-Benny Christensen1–0
B2Frede Jørgensen-Benny Christensen0–1u. kamp

Mesterklassen: Jesper tabte til Wilton. Lars har nu 3½ points lige som Ole, der dog har spillet sine kampe. Torsten har 3 points. Lars må være favorit til sejren, da han møder Hans i sidste runde. Torsten møder Jesper.

Basis 2: Karl vandt over Benny. Da Frede desuden opgav at spille mod Benny i sidste runde slutter både Karl og Benny med 4 points. Det samme kan Sven opnå med en sejr i sidste runde. I så fald slutter hele 3 spillere med 4 points, og de har samtidigt vundet over hinanden indbyrdes.

1. december 2015

Holdturneringen

1. division ESFs 1. hold mødte søndag d. 29/11 Nørresundby. Kampen var udsat en uge pga. flere af Nørresundbys spillere deltog i Senior VM. Kampen blev spillet "midtvejs" i Herning. Nørresundby var svage favoritter (forv. 4,27-3,73), men det forhindrede ikke ESF i at vinde en vigtig sejr med 5-3. Gevinst til Ove, Torsten, Iver og Ole. Remis til Niels Jørgen og Jesper, medens Henrik og Ingolf tabte.
Nørresundby1 - ESF1 3-5.

24. november 2015

2. Klubturnering

4. runde i klubturneringen er nu spillet.

Se resultaterne.

Mesterklassen: Poul Flemming er desværre blevet nødt til at trække sig pga. sygdom. Ole fører gruppen pt. med 3½ points, men både Torsten og Lars Wilton, der mangler hhv. 1 og 2 partier kan nå at overhale ham. Hans undgik et rundt nul med en remis mod Jesper.

Basis 1: Husum og Steven skal mødes i sidste runde i en kamp dels om gruppesejren og dels at undgå ratingtab. De har hhv. 3 og 2½ points. Husum kan nøjes med remis, medens Steven skal vinde.

Basis 2: Mads Madsen har desværre ikke vist sig siden første runde. Sven, Benny og Karl deler førstepladsen i gruppen, alle med 3 points. Benny har dog kun spillet 3 kampe og kunne ligne en favorit til gruppesejren. Han skal dog møde Karl i næste uge.

23. november 2015

Holdturneringen

Mesterække 2: 3. holdet var man. d. 23/11 på sin tredje udebanetur, denne gang i Kolding. Vi havde et par afbud, så vi vidste på forhånd, at det nok var op ad bakke eftersom Kolding har et ret stækt hold. De kunne dog kun stille med 7 mand, på trods af at de var på hjemmebane, men deres 2. hold skulle spille i Fredericia. Vi var således foran 0-1 inden start. Det viste sig dog hurtigt, at den føring ikke holdt. Allerede inden der var gået en halv time var vi bagud 2-1. Efter 1½ time stod det 3-2 og kun de tre øverste brætter spillede endnu. Her blev det kun til en halv, samlet set et nederlag på 5½-2½, hvilket der vist ikke kan indvendes meget imod. Gevinster til Vagn Konradsen(uden kamp) og Karl (dagens mand), remis til Hans og nederlag til Andreas, Sven, Bo, Jørgen T. og Joel.
Kolding1 - ESF3 5½-2½.

22. november 2015

Holdturneringen

Mesterække 1: 2. holdet var søndag en tur i Tønder. 2. holdet har ofte været i store problemer mod netop Tønder, men i dag var måske et lille vendepunkt. Dels var hjemmeholdet måske knap så stærke som tidligere og dels skulle der ikke afgives spillere eftersom ESFs 1. hold først skal spille næste weekend. I alt fald var resultatet 3½-4½ til ESF tilfredstillende. Gevinster til Damir og Hans, remis til Ingolf, Steven, Lars, Jens Kr. og Bo samt tab til Jesper.
Tønder - ESF2 3½-4½.

17. november 2015

2. Klubturnering

3. runde i klubturneringen er nu spillet.

Se resultaterne.

10. november 2015

Holdturneringen

1. division ESFs 1. hold mødte søndag d. 8/11 Skive. På trods af et forventet resultat på 4,81-3,19 i ESFs favør, endte det alligevel med, at ESF måtte kæmpe for bare uafgjort. Det lykkedes for Ole Bønnlykke efter lang tid kamp at udligne til 4-4. Iver, Ole og Henrik vandt, Niels Jøgen og Ove Weiss spillede remis, medens Torsten, Michael og Jesper tabte.
ESF 1 - Skive 1 4-4.

Mesterække 1: 2. holdet mødte samtidigt Vardes 1. hold. Holdene var meget jævnbyrdige (forv. 3,80-4,20). Det endte, præcis som da holdene mødtes sidst, med sejr til ESF på 4½-3½. Gevinster til Damir, Bjørn og Sven, remis til Ingolf, Jens Kr. og Hans samt tab til Lars og Poul Fl.
ESF 2 - Varde 1 4½-3½.

Mesterække 2: 3. holdet var man. d. 9/11 på sin anden udebanetur: Først Alssund og nu Nr. Snede, så holdet kommer vidt omkring Sydjysk Hk. Holdene var ret jævnbyrdige med et lille plus til ESF (forv. 3,51-4,49) og dette blev også resultatet. Gevinst til Andreas, Benny og Vagn. Remis til Hans, Sven og Bo samt tab til Jørgen T. og Joel.
Nr. Snede - ESF3 3½-4½.

4. november 2015

2. Klubturnering

2. runde i klubturneringen er nu spillet.

Se resultaterne.

I mesterklassen blev flg. parti spillet:

Lars Wilton Pedersen, Ribe – Ole Bønnelykke

28. oktober 2015

Holdturneringen

I søndags mødte 1. holdet i 1. div. grp. 2 Haderslev i en kamp, som på papiret så ret så jævnbyrdig ud. Det så længe ud til en sejr til ESF, men på trods af dette, endte det alligevel med et nederlag på 3½-4½. Torsten vandt som den eneste.
2. holdet, der i forvejen havde afbud, måtte desuden afgive er par spillere til 1. holdet. Alligevel var de favoritter mod Gråsten i Mesterrække 1. Desværre blev det kun til uafgjort 4-4. Steven og Sven vandt deres kampe, medens Jesper og Bjørn måtte ned.
3. holdet var tirsdag helt på Als, for at møde stærke Alssund. Desværre fik de et sent afbud i toppen, manglede en mand og var derfor noget svækkede. De løb da også ind i en ordenlig øretæve på ½-7½. Benny kom som den eneste på tavlen med en halv.

Se resultaterne for ESF 1 - Haderslev 1, ESF 2 - Gråsten 1 og Alssund 1 - ESF 3.

ESFs styrkeliste er opdateret og kan ses her.

21. oktober 2015

2. Klubturnering

1. runde i 2. klubturnering er nu spillet.

Se resultaterne.

6. oktober 2015

1. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Ole og Jesper delte sejren med 4 points til hver og samme korrektion. Torsten måtte overraskende nøjes med 3. pladsen med 3 points. Jesper har nu passeret 2000 rating og Ole er tæt på de 2100.

Basis 1: Her delte Heino og Hans sejren med 3½ points til hver, også med samme korrektion. Andreas og Sven fulgte efter med hhv. 3 og 2½ points.

Basis 2: Gruppen blev vundet af Bo med 3½ points foran Boddum og Karl, begge med 3 points.

Se alle resultater.

29. september 2015

Holdturneringen

Holdturneringer 2015/16 ligger nu på Dansk Skak Unions nye holdturneringsside.

Her findes, foruden divisionsturneringen, grupperne for de enkelte hovedkredse, herunder også for Sydjysk Hovedkreds.

29. september 2015

Klubturneringen

Der blev spillet 5 partier i klubturneringen.

5. og sidste runde spilles d. 6/10, hvorefter alle partier skal være afsluttede.

Se grupperne.

Grp.HvidSortRes.
MLars Husum-Jesper Lahn Rasmussen0–1
B1Sven Michelsen-Heino Carstensen½–½
B1Bjørn Hebsgaard Nielsen-Andreas Kinch½–½
B2Steen Nielsen-Karl Carlsen0–1
B2Joel Nødskov Christensen-Vagn Konradsen½–½

Mesterklassen: Jesper vandt over Husum og fører nu gruppen med 4 points. Med formandens egne ord: "Jeg pakkede i forsvaret og vandt derefter på et kontraangreb. Det var som når EfB taber til RFC eller SøE!. Nu ligger presset på Bønnelykke, hvis han vil have del i gruppesejren!". Det bemærkes endvidere, at formanden fortsætter fremgangen og nu har passeret 2000 i rating.

Basis 1: Efter de to kampe er situationen i gruppen endnu uafklaret. Flasker resultaterne sig i sidste runde, kan hele fire spillere slutte med 3 points.

Basis 2: Efter aftenens kamp kan Bo sikre sig gruppesejren med en sejr i sidste runde. Også her er der dog chancer for at op til tre deltagere slutter på 3 points.

26. september 2015

Sydjysk Grand Prix 1.

1. afdeling af Sydjysk Grand Prix blev afholdt i Esbjerg d. 26. september. Desværre var der ikke særlig stor opbakning til turneringen, hverken fra lokal side eller fra sydjysk hovedkreds generelt. Et deltagerantal på 14 må siges at være særdeles skuffende.

Der kan være flere årsager til det lave deltagerantal. Eksempelvis kunne det nys overståede DM i hurtigskak måske være én af grundene, da de to turneringer ligger med én uges mellemrum. Klubben må dog blot konstatere, at interessen ikke har været særlig stor.

Dette retfærdiggør dog ikke, at der, tilsyneladende på grund af den svigtende tilmelding, er sendt div. ubehagelige emails til klubbens formand. Sådant hører ingen steder hjemme og viser igen, at visse personer sagtens kunne undværes i skakmiljøet.

Turneringen havde som nævnt kun 14 deltagere, som blev opdelt i en mesterklasse med 4 deltagere, der spillede dobbeltrunde, og en basisklasse med 10 deltagere.

Mesterklassen blev vundet af ratingfavoritten Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia, der dog måtte indkassere nederlag mod både Lars Wilton Pedersen, Ribe, og Ole Bønnelykke, ESF.

Basisklassen blev vundet af Poul Flemming Fries Nielsen, ESF, skarpt forfulgt af Jan Rosenberg, Ribe, og Hans Nørgaard Poulsen, Springeren.

Se resultater samt stilling i SGP.

22. september 2015

1. klubturnering 15/16

4. runde er nu spillet i klubturneringen. Se resultaterne.

Mesterklassen: Torsten og Ole delte. Det samme gjorde Lars og Steven medens Jesper vandt over Jens. 1. pladsen deles nu af Jesper og Ole med 3/4 foran Lars og Torsten med 2/4.

Basis 1: Andreas og Hans delte medens Sven og Heino vandt over hhv. Jørgen og Bjørn. Gruppen føres af Hans med 3/4 foran Andreas med 2½/4. Heino, der har 2/3, kan med en sejr i det udsatte parti mod Sven nå Hans.

Basis 2: Her delte Karl og Bo medens Vagn vandt over Ejvind. Gruppen føres lige nu af Bo med 2½/4. Han forfølges af 3 spillere med 2 points: Karl, Steen og Ejvind.

16. september 2015

1. klubturnering 15/16

3. runde er nu spillet i klubturneringen.
Se resultaterne.

14. september 2015

Opgave

I forlængelse af opgaveaftenen bringes endnu en to-trækker: Hvid trækker og sætter mat i 2!

Vis

8. september 2015

1. klubturnering 15/16

2. runde er spillet. Se resultaterne.

Mesterklassen: Klubmester Torsten er kommet skidt fra start i klubturneringen. Efter tab i første runde til Husum blev det til en remis i 2. runde mod Jesper. Ole vandt over Husum og fører med 2 points, foran Jesper og selvsamme Husum, der har hhv. 1½ og 1. Torsten, Steven og Jens har alle et ½ point.

Basis 1: Bjørn stod en overgang til tab mod Jørgen Tranberg, men reddede alligevel, med god slutspilsteknik, en gevinst i land ved hjælp af en fribonde. Kinch slog Sven efter et gennembrud i centrum. Heino og Hans spillede en grünfelder, som aldrig var langt fra remissen (selv Fritz havde efterflg. ingen væsentlige indvendinger mod forløbet). Andreas, Bjørn og Hans har alle 1½ points, Heino følger efter med 2, Sven har en ½ og Jørgen har ikke points på tavlen endnu.

Basis 2: Joel slog Karl, medens Steen og Vagn delte. Det samme gjorde Bo og Ejvind, hvilket sidstnævnte vist var mest tilfreds med. Bo og Steen fører med 1½ foran Joel og Ejvind med 1. Karl og Vagn har begge en ½.

29. august 2015

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 25. august 2015 i klubbens lokaler på HTX.

Læs referatet.

NB! Som omtalt i referatet manglede klubben en ny juniorleder. Ole Bønnelykke har sagt ja til at være juniorleder, hvis han kan starte med sine klubturneringspartier efter kl. 20:00, hvilket netop var et af de forslag, der kom frem under debatten.

18. august 2015

Opgaveaften

På trods af et temmeligt pauvert fremmøde havde vi en hyggelig aften. Jesper havde opgaver med fra DM i problemskakløsning. Vi nåede en del af opgaverne, men ikke alle.

Her er vist een af opgaverne, der ofte havde en fin pointe. Hvid trækker og sætter mat i 2!

Vis

12. august 2015

Sæsonstart 2015/16!

Klubmester Torsten Lindestrøm spillede simultan mod 6 af de fremmødte.

Selvom flere gjorde god modstand, så hjalp det ikke. Torsten gjorde rent bord og vandt alle 6 partier!

Tirsdag d. 18 er der opgaveaften.

2. august 2015

Sæsonstart 2015/16!

Esbjerg Skakforening

Første klubaften er d. 11 august kl. 19:00, hvor klubmester Torsten Lindestrøm spiller simultan mod alle interesserede. Kom og vær med. Nye medlemmer er velkomne!

Under opstarten åbnes lokalerne kl. 19:00. Klubturneringen starter d. 1/9 kl. 19:15. Juniortræning starter kl. 18:30.

1. august 2015

Politiken Cup

Politiken Cup

Iver Poulsen deltager (som vanligt) i årets Politiken Cup. Han har pt. 5/9, hvilket er omtrent det forventede. Han har pt. en placering som nr. 140.

Se turneringens hjemmeside, samt spillerdetaljer og partier for Iver.

1. august 2015

Opdateringer

Et par opdateringer fra den forløbne sommer:

I 1. div grp. 2 skal Esbjerg møde Viborg i den første match. Netop Viborg ser ud til at være væsentlig svækket i år, idet Jens Ove Fries Nielsen er skiftet til Fredericia Skakforening. Læs mere her.

Ole Bønnelykke fik en 14.-35. plads i Horsens Lang Weekend med 4½/7. Se slutstilling.

Niels Jørgen Fries Nielsen vandt Holstebro Forårs EMT 2015 med 4/5. Se slutstilling.

24. maj 2015

Pokalturneringen 2015

Dette års pokalturnering blev afholdt pinsedag. ESF deltog i år med et hold i bredderækken. Ole Bønnelykke, Lars Husum, Jens Kr. Pedersen og Bo Møller Nielsen var draget til Svendborg denne dag.

De lagde ud med uafgjort mod Faxe, derefter kom tre sejre i træk mod hhv. Bov (3-1), Frem (2½-1½) og Hillerød (2½-1½). På dette tidspunkt, efter fire runder, var de med i toppen. Desværre blev det kun til 1 points i de sidste to kampe, bl.a. et 0-4 nederklag mod de senere vindere fra SK 1968, hvorved de endte omtrent midt i bredderækken.

Eliterækken blev vundet af Philidor. Resultater m.v. kan ses her.

18. maj 2015

Sydjysk Hovedkreds

Lørdag blev 4. og 5. hovedkredse nedlagt på ektraordinære generalforsamlinger. Her besluttede medlemmerne efterfølgende at samles til en stiftende generalforsamling i en fusion med navnet Sydjysk Hovedkreds.

5 Mand blev valgt til bestyrelsen. Formand og kasserer blev valgt direkte på generalforsamlingen, mens øvrige poster besættes, når bestyrelsen har konstitueret sig.

De valgte:
Formand: Karl Posselt (Vojens)
Kasserer: Bjarne Rasmussen (Varde)
3 bestyrelsesmedlemmer: Christian Dahl (Evans), Søren Krabbenhøft (Vejen) og Claus Marcussen (Fredericia)

Se yderligere her og hos DSU.

10. maj 2015

Hovedkredsfusion

I forbindelse med den planlagte fusion med 4. Hovedkreds, afholder 5. Hovedkreds en ekstraordinær generalforsamling d. 16/5 2015 kl. 14.00.

Sideløbende afholder 4. HK en tilsvarende generalforsamling. Planen er at nedlægge begge hovedkredse og umiddelbart herefter at afholde stiftende generalforsamling for en ny Sydjysk Hovedkreds, som er en fusion af 4. og 5. Hovedkreds.

Forslag til nye vedtægter for Sydjysk Hovedkreds kan findes her.

Aftale med DSU om overgangsordning for Sydjysk Hovedkreds kan ses her.

Læs mere på hjemmesiderne for hhv. 4. Hovedkreds og 5. Hovedkreds

10. maj 2015

Fredericia Skakfestival

Kemp & Lauritzen Chess EMT 2015 er slut. Ole Bønnelykke deltog i kandidatklassen. Han sluttede desvæ af med to nederlag og blev dermed nr. 7 af de 12 deltagere med en samlet score på 2/5. Andreas Kinch fik i sin gruppe, der desværre var ramt af et afbud, 2½/5 og blev nr. 4.

Resultaterne kan ses her.

8. maj 2015

Holstebro Forårs EMT 2015

Niels Jørgen Fries Nielsen deltager i Holstebro Forårs EMT 2015. I første runde vandt han over Holger Vestergaard, Herning Skakklub, hvor han pt. er en delt nummer et i mesterklassen, som han desuden er favorit til at vinde.

Følg resultaterne her.

8. maj 2015

Fredericia Skakfestival

I denne uge afholder Fredericia Skakforening flere skakarrangementer. Kemp & Lauritzen Chess EMT 2015 er een af disse. Ole Bønnelykke og Andreas Kinch deltager i denne. Ole deltager i kandidatklassen, hvor bl.a. Lars Wilton, Ribe også er med. Andreas deltager i Basis 3.

I første runde vandt Ole over FM Poul Rewitz, SK1968. Wilton spillede remis med stortalentet Jonas Bjerre, Silkeborg. Andreas Kinch tabte sit første parti mod Erik Pontoppidan, Evans.

Læs mere på Fredericia Skakforenings hjemmeside. Resultaterne kan følges her.
Der er dagligt livesending af partier fra IM-gruppen.

6. maj 2015

Copenhagen Chess Challenge

Niels Jørgen Fries Nielsen blev nr. 26 i den stærkt besatte turnering med 5 points. Jens Ove fik en 7. plads med 6½ points.

Slutstillingen kan ses her.

29. april 2015

Copenhagen Chess Challenge

Niels Jørgen Fries Nielsen deltager sammen med bror Jens Ove i den stærkt besatte Copenhagen Chess Challenge (CCC) fra d. 29. april - 3. maj. Jens Ove vandt turneringen i 2014. Begge brødre har indledt turneringen med en sejr.

Se mere på turneringens hjemmeside samt DSU. Resultater kan ses her. Der er dagligt livesending af alle partier. Bemærk at der kan skiftes mellem bræt 1-16, 17-29, osv. i øverste venstre hjørne.

29. april 2015

4. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Her endte det med en sejr til Torstem Lindestrøm med 4 points, efterfulgt af Ole Bønnelykke med 3½. Steven endte på en flot tredjeplads med 3 points og uden nederlag.

Basis 1: Lars Husum vandt suverænt med 5 points. På de næste pladser kom Hans og Sven med hhv. 3 og 2½ points.

Basis 2: Gruppen blev vundet af Jørgen Tranberg med 4 points, efterfulgt af Ejvind Boddum og Michael English, begge med 3½ points.

Se alle resultater.

Klubmester 2015 blev igen i år Torsten Lindestrøm. Han endte med 3 sejre mod Ole Bønnelykkes ene. Torsten blev således både klubmester og pokalmester i år!
Konkurrencen om flest scorede points i klubturneringen blev ligeledes vundet af Torsten med 14½ points foran Jørgen Tranberg med 14.

Se oversigterne her og her.

29. april 2015

Varde Weekend 2015

Niels Jørgen Fries Nielsen og Ole Bønnelykke deltog begge i mesterklassen i Varde Weekend d. 24.-26. april. Begge med et særdeles godt resultat idet de delte førstepladsen med 4½ points til hver.

Se mere hos Varde Skakklub. Resultater for alle grupper kan ses her.

21. april 2015

4. klubturnering

Der blev spillet 4 partier i klubturneringen.

5. og sidste runde spilles d. 28/4, hvorefter alle partier skal være afsluttede.

Se grupperne.

Grp.HvidSortRes.
MJesper Lahn Rasmussen-Damir Desevac1–0
MSteven Jessen-Jens Kristian Pedersen½–½
B1Hans Viborg-Christoffer Vinther1–0
B2Jørgen Tranberg Jensen-Michael English1–0

21. april 2015

Sondex Cup

Sondex Cup

Ole Bønnelykke deltog, som den eneste fra ESF, i årets Sondex Cup i denne weekend. Ole fik en delt anden plads i Mester 5 med 3 points i 5 partier.

Se mere hos Springeren. Resultater for alle grupper kan ses her

21. april 2015

SV Diagonale Harburg

Niels Jørgen Fries Nielsen spillede i weekenden for sin tyske klub SV Diagonale Harburg, der spiller i Landesliga Hamburg. Det var landesligaens sidste to runder (8. & 9.).

Klubben vandt 4½-3½ over SK Union Eimsbüttel og 54½-2½ over St. Pauli II. Niels Jørgen, der var førstebræt, vandt i begge matcher (den sidste dog uden kamp).

Niels Jørgen har hentet 5½ points i de syv kampe han har deltaget i. Diagonale endte på en 5. plads i turneringen.

Stilling i Landesliga Hamburg, individuelle resultater samt SC Diagonales hjemmeside.

15. april 2015

4. Klubturnering

4. runde er spillet og resultaterne lagt op..

Se grupperne.

7. april 2015

4. Klubturnering

3. runde er spillet. En rigtig kamprunde, hvor kun et enkelt parti endte med remis.

Mesterklassen: Torsten fører med 3/3 foran Ole med 2/3 og Steven med 1½/3. Steven stod for aftenens største overraskelse, med sin gevinst over Ole.

Basis 1: Lars vandt igen og fører med 3/3 foran Svend og Hans med hhv 2/3 og 2/2.

Basis 2: Bo vandt over Jørgen og fører med 3/3 foran Michael English med 2½/3 og Jørgen og Ejvind, begge med 2/3.

Se grupperne.

6. april 2015

Skak DM 2015

DM-2015

Landsholdsklassen i Skak DM 2015 er afsluttet. GM Sune Berg Hansen vandt med 6½ points foran GM Curt Hansen med 6 points. IM Jens Ove Fries Nielsen blev en delt nr. 6 med 4½ points, hvilkert svarer meget godt til det forventede.

I Veteranklassen deltog Benny Christensen og Sven Michelsen. Benny fik 2 points af 5 mulige (forv. 1,25), hvilket gav en pæn ratinggevinst. For Sven gik knap så godt. Han fik 1p (fra en oversidderrunde) og 4 nederlag og må imødese et større ratingtab.

Se mere på www.skak-dm.dk.

1. april 2015

Skak DM 2015

DM-2015

Skak DM er i fuld gang her i påsken. Jens Ove Fries Nielsen spiller med i Landsholdsklassen og har spillet nogle ret så seværdige partier de første fem runder. Torsdag starter bl.a. Veteranklassen, hvor Sven Michelsen og Benny Christensen fra ESF er deltagere.

Se mere på www.skak-dm.dk og følg Svens og Bennys resultater i Veteranklassen.

31. marts 2015

4. Klubturnering

2. runde er spillet.

Se grupperne.

24. marts 2015

Superettan, Sverige

AllSvenskan

I Superettan, Allsvenskans næstbedste række, blev de sidste tre runder spillet i weekenden. Niels Jørgen og Jens Ove Fries Nielsen spiller for Burgsvik Alva SK. Klubben rykkede i sidste sæson ned fra den bedste række: Elitserien, og lagde ret blødt ud i den næstbedste række med to uafgjorte matcher. Dette har dog ændret sig, da holdet har vundet de resterende ret klart. Denne weekend var ingen undtagelse, da holdet gjorde rent bord og vandt de tre sidste runder klart, bl.a. med en sejr på 6½-1½ over rækkens nr. to (SS Manhem).

Jens Ove spillede hhv. 2., 1. og 2. bræt i de tre kampe og vandt dem alle. Niels Jørgen spillede hhv. 1., 3 og 1. bræt og fik også et pænt resultat med en sejr og to halve.

Med resultaterne vandt Burgsvik Alva Superettan med 16 matchpoints og 50 brætpoints og rykker op i Elitserien. Stilling og resultater kan ses på schack.se.

Hvis det undrer nogen, at Niels Jørgen og Jens Ove ofte skifter mellem pladserne 1-5, så skyldes det, at man i Allsvenskan har den interessante regel, at spillerne på et hold må bytte op til to pladser op eller ned på holdet, set i forhold til deres plads jvnf. styrkelisten. Herved kan man ikke være sikker på, hvilken modstander man får indtil senest 15 min. før kampstart, hvor holdlisten senest skal offentliggøres. – admin

17. marts 2015

Pokalturnering

Pokalmester

Årets pokalturnering blev afholdt denne aften. Til start stillede 13 spillere. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

Allerede i den indledende runder var der et par store overraskelser, idet et par af favoritterne røg ud. Christoffer Vinther spillede remis med Jesper Lahn og Hans Viborg besejrede Ole Bønnelykke. Dermed var hele to af forhåndsfavoritterne ude allerede efter indledende runde.

Torsten Lindestrøm sad, som pokalvinder sidste år, over i indledende runde. Efter denne runde blev 1 spiller udtrukket som en "lucky looser" (Sven Michelsen), der fik mulighed for at fortsætte i turneringen. Svens held var dog opbrugt, idet han trak Torsten i kvartfinalen!

I kvartfinalen var den største overraskelse at Benny Christensen vandt over Lars Husum, ellers var der tale om favoritsejre. Det samme gjorde sig gældende i semifinalen, hvor Benny og Svend tabte til hhv. Torsten og Hans.

I finalen mødtes Torsten og Hans. Torsten vandt og blev hermed pokalmester for 7. gang i træk!
 

Indledende Kvartfinale Semifinale Finale
Torsten Lindestrøm
(oversidder)
1Torsten Lindestrøm
0Sven Michelsen
1Torsten Lindestrøm
0Benny Christensen
0Hans Viborg
1Torsten Lindestrøm
"Lucky looser"
 
1Lars Husum
0Steven Jessen
1Benny Christensen
0Lars Husum
0Benjamin Ebbesen
1Benny Christensen
0Sven Michelsen
1Svend Madsen
1Svend Madsen
0Christoffer Vinther
0Svend Madsen
1Hans Viborg
½Christoffer Vinther
½Jesper Lahn Rasmussen
½Ejvind Boddum
½Michael English
1Hans Viborg
0Michael English
1Hans Viborg
0Ole Bønnelykke

Taberne fra indledende runde (minus Jesper) mødtes sideløbende. Her var resultaterne Steven-Ejvind, 1-0 og Ole-Benjamin, 1-0, hvorefter Ole besejrede Steven til sidst.

15. marts 2015

Pige-DM

Der blev afholdt Pige-DM i weekenden. Marie Hebsgaard Nielsen fra ESF var een af deltagerne. Hun blev med 3/7 nr. 6 i sin aldersgruppe.

Se yderligere på turneringens hjemmeside.

15. marts 2015

SGP–6

Lørdagens hurtigskakturnering på HTX i Esbjerg talte som 6.turnering i SydGrandPrix. Der var i alt 43 deltagere, som spillede i 3 grupper: Mesterklasse + 1.klasse, 2.klasse-4.klasse og Skoleskakklasse.

Det blev en hyggelig dag, hvor de hjemmebagte ciabattaboller desværre allerede var udsolgt i løbet af middagspausen.

Vinder af mesterklassen blev IM Jens Ove Fries Nielsen med 7/7. Han medbragte hele sin Zoo, så man blandt andet kunne se en Zebra (han har en vis forkærlighed for åbninger med dyrenavne. Han spiller jævnligt flodhest, næsehorn og nu også zebra). Jens Ove var alligevel i byen, da bror Poul Flemming holdt 60 års fødselsdag. Vi ønsker tillykke til dem begge!

Øvrige resultater følger af tabellerne (præmietagere er de to øverste i hver gruppe):

NavnKlubPoint
Jens Ove Fries NielsenViborg7,0
Artur KevorkovBov5,5
Torsten LindestrømESF4,5
Christian KarstensenTønder4,0
Ole BønnelykkeESF4,0
Dennis MunksgaardJerne3,5
Svend Erik KramerBov1,5
NavnKlubPoint
Daniel MunksgaardJerne4,5
Hans Nørgaard PoulsenSpringeren4,0
Ejvind PalmTønder3,5
Lars Wisler PedersenGrindsted3,5
David GutschenreiterBov2,5
Jan RosenbergRibe2,5
Steven JessenESF2,5
Bjørn Hebsgaard NielsenESF2,5
Karsten FyhnAlssund1,5
NavnKlubPoint
Asbjørn Hovgaard SchackHaderslev6,0
Børge SchrøderHaderslev5,5
Sven MichelsenESF4,5
Karl PosseltVojens4,0
Børge GuldagerFredericia2,5
NavnKlubPoint
Benjamin IslerBov4,0
Karsten MortensenPersonlig4,0
Tiziano Wul MicalzioSpringeren3,5
Niels Aage KristensenVarde3,5
Tommy HansenSpringeren3,0
NavnKlubPoint
Donato GutschenreiterBov4,5
Jacob ClausenSpringeren4,5
Adesh EasanFredericia4,0
Oliver IversenHaderslev3,5
Martin MøllerVojens3,0
Janith EasanFredericia2,0
Gagik SahakianVojens1,0
Bo Møller NielsenESF1,0
NavnKlubPoint
Adis HeremicTønder6,5
Lasse Borring PetersenHaderslev6,5
Alexander HüttlmannTønder5,0
Bror Felix Padkjær GejlSpringeren4,0
Ewald MunksgaardESF4,0
Janosh EasanFredericia3,0
Sejer SkovTønder3,0
Jakub CiarpinskiESF2,0
Anosh EasanFredericia1,0

Syvende og sidste turnering spilles den 25. april i Bov.
Poul Flemming Fries Nielsen og Sven Michelsen fra ESF ligger til at vinde en GrandPrix-præmie.
De samlede resultater kan ses her. Se endv. yderligere omtale hos Vojens Skakklub og Bov Skakklub

11. marts 2015

Klubturneringen

Sidste runde er spillet i 3. klubturnering.

Mesterklassen: Torsten vandt over Ole i sidste runde og vandt dermed mesterklassen med 4 points foran Jesper og Ole med hhv. 3½ og 3 points. Torsten fører nu kampen om klubmesterskaet med 2 sejre foran Ole, der har een sejr. Med sin 2. plads her, og de ratingpoints Jesper får fra holdturneringen (35) passerer han med et ratingtal på 2003 for første gang 2000 i rating!

Basis 1: Gruppen blev vundet af Jens Kr. og Hans, begge med 4 points fulgt af Damir med 3½. Jens Kristians nye ratingtal på 1734 er hans hidtil bedste!

Basis 2: Gruppen blev vundet af Sven med 4 points foran Christoffer og Joel med 3½. Det er værd at bemærke, at Christoffer med ratinggevinsten i klubturneringen (86) samt holdturneringen (63) når op på 1523 i rating, hvilket er langt over hans hidtil bedste!

Se stillingen.

11. marts 2015

Skakligaen

Torsten har skrevet flg. referat/pressemeddelelse til JV:

Esbjerg Skakforening rykkede ud af Skakligaen!

I weekenden den 7.-8. marts blev den afsluttende dobbeltrunde spillet i Skakligaen.

Om lørdagen mødte Skakforeningen Nordre fra århus. Det endte med et nederlag på 2-6. På 1. bræt spillede Niels Jørgen Fries Nielsen remis mod den stærke internationale mester, Igor Teplyi. Torsten Lindestrøm spillede remis mod Danmarks stærkeste kvindelige skakspiller, Nina Høiberg og endelig vandt Michael Maarup et fint parti. De resterende 5 partier endte alle med nederlag efter hård fight.

Søndag skulle Skakforeningen spille mod Nordkalotten fra Nordsjælland. Også her blev det til et nederlag, denne gang på 2½-5½. Igen holdt Niels Jørgen Fries Nielsen remis på 1. bræt, denne gang mod den farlige svenske stormester, Jonny Hector. Derudover var der remis til Ole Bønnelykke og Ove W. Hartvig, mens Torsten Lindestrøm stod for holdets eneste sejr.

Holdet var fra start spået en svær sæson, og det kom til at holde stik. Samlet set endte Skakforeningen på sidstepladsen af de 10 hold. Dermed rykker holdet ned i 1. division sammen med århus-holdet SK1968. Topscorer for Esbjerg Skakforenings 1. hold i Skakligaen blev Torsten Lindestrøm med 3½ point.

10. marts 2015

Holdturnering

Skakligaen: I weekenden blev de sidste to runder i Skakligaen afviklet. ESF mødte lørdag Nordre. Her blev det et nederlag på 6-2. Søndag spillede de mod Nordkalotten og tabte 5½-2½. Begge resultater var tæt på det forventede. Holdet sluttede på 10. pladsen og rykker som ventet ned i 1. division sammen med SK 1968. Danmarksmestere blev Skanderborg. Sølv og bronze gik til hhv. Brønshøj og Jetsmark

Nordre - ESF 6-2
IM Igor Teplyi - FM Niels Jørgen Fries Nielsen ½-½
FM Tom Petri Petersen - Iver Poulsen 1-0
FM Jørn Sloth - Ole Bønnelykke 1-0
FM Johnni Veng - FM Ove Weiss Hartvig 1-0
WIM Nina Høiberg - Torsten Lindestrøm ½-½
Jan Schleicher Christensen - Michael Maarup 0-1
Thomas Klitgård Andersen - Henrik Tranberg Jensen 1-0
Per Hansen - Bjørn Hebsgaard Nielsen 1-0

Nordkalotten - ESF 5½-2½
GM Jonny Hector - FM Niels Jørgen Fries Nielsen ½-½
GM Stellan Brynell - Iver Poulsen 1-0
FM Jacob Sylvan - Ole Bønnelykke ½-½
FM Kåre Hove Kristensen - FM Ove Weiss Hartvig ½-½
FM Peter Jakobsen - Torsten Lindestrøm 0-1
FM Esben Kjems Hove - Michael Maarup 1-0
Esben Ejsing - Henrik Tranberg Jensen 1-0
FM Lars Aaes Nielsen - Bjørn Hebsgaard Nielsen 1-0

Se tabellerne her.

3. marts 2015

Holdturnering

Mesterække 2: 3. holdet mødte i sidste runde, der var et fælles stævne hos Springeren, Fredericia 2. Holdet tabte med 6-2, hvilket også svarede til det forventede. Holdet endte på en 6. plads foran Nr. Snede og Springeren 3. Vinder af gruppen blev Fredericia 2 foran Alssund.

Fredericia 2 - ESF 3 6-2
Johnni A. Marcussen - Jens Kristian Pedersen ½-½
Lasse Nielsen - Andreas Kinch ½-½
Henning Brøgger Jensen - Benny Christensen 1-0
Artur Grzych - Sven Michelsen ½-½
Brian Michael Hamann - Svend Madsen 1-0
John Erling Nielsen - Joel Nødskov Christensen 1-0
Jon Lykke Davidsen - Bo Møller Nielsen ½-½
Børge Guldager - Jørgen Tranberg Jensen 1-0

Mesterække 1: 2. holdet spillede sidste runde i søndags. Fællesrunden blev afholdt af ESF. Holdet mødte Evans 4 og var storfavorit (forv. 6,31-1,69), men Evans forsvarede sig godt eller også var de fleste ret fredeligt indstillet for alle spillede remis, bortset fra Ingolf og Jesper på de to øverste brætter. Holdet endte på en godkendt 4. plads. Tillykke til Ribe og Horsens med oprykningen til 2. division.

ESF 2 - Evans 4 5-3
Ingolf Nikolajsen - Erik Pontoppidan 1-0
Jesper Lahn Rasmussen - Helge Nielsen 1-0
Lars Husum - Jens Ove Meldgaard Vedel ½-½
Bjørn Hebsgaard Nielsen - Ebbe Christensen ½-½
Damir Desevac - Knud Kristensen ½-½
Hans Viborg - Torben Christiansen ½-½
Andreas Kinch - Torben Simonsen ½-½
Sven Michelsen - Eldis Mahmutovic ½-½

Se tabellerne her.

3. marts 2015

Klubturneringen

Der er spillet et enkelt parti i klubturneringen.

Lars Husum - Torsten Lindestrøm ½-½

Se stillingen.

25. februar 2015

Klubturneringen

Der er spillet nogle udsatte partier i klubturneringen.

Jesper Lahn Rasmussen - Steven Jessen 1-0
Svend Madsen - Jens Kristian Pedersen 0-1
Christoffer Vinther - Joel N. Christensen 1-0
Michael English - Sven Michelsen 0-1
Michael English - Bo Møller Nielsen ½-½

Se stillingen.

25. februar 2015

SC Diagonale Harburg

Niels Jørgen Fries Nielsen spillede i weekenden for sin tyske klub SC Diagonale Harburg, der spiller i Landesliga Hamburg. Det var landesligaens 7. runde, hvor klubben mødte SC Königsspringer III. Det blev til en sejr på 6-2. Niels Jørgen, der var førstebræt, spillede remis mod FM Sven Leiser (2176), og han nu lavet 3½ points i de fem kampe han har deltaget i. Med to runder igen ligger Diagonale på en 7. plads i turneringen.

Stilling i Landesliga Hamburg, individuelle resultater samt SC Diagonales hjemmeside.

18. februar 2015

Holdturnering

Mesterække 2: 3. holdet mødte tirsdag Springeren 3. Her blev det til holdets anden sejr i turneringen. Dog først efter, at Sven Michelsen med mattrusler fik vendte et klart nederlag til en gevinst, og Svend Madsen på trods af alvorlig tidnød vandt i slutspillet. Herudover vandt Jens Kristian. Benny, Heino og Bo spillede remis.

ESF 3 - Springeren 3 4½ - 3½
Jens Kristian Pedersen - Henrik Artmann 1-0
Benny Christensen - Niels Chr. Lauritsen ½-½
Heino Carstensen - Michael Madsen ½-½
Sven Michelsen - Christian Anker Møller 1-0
Svend Madsen - Tommy Hansen 1-0
Joel Nødskov Christensen - Leon L. Christensen 0-1
Bo Møller Nielsen - Gert Dion Hansen ½-½
Jørgen Tranberg Jensen - Jonas Mølgaard Sørensen 0-1

B-rækken, grp. 3: 4. holdet mødte Varde 3, der kun stillede op med 3 mand. ESF vandt med 2½-1½. Christoffer og Oscar vandt medens Vagn spillede remis. Holdet sluttede på en tredjeplads med 10 points.

Varde 3 - ESF 4 1½-2½
Kim Hovedskou - Christoffer Vinter 0-1
Bent Krog - Vagn Konradsen ½-½
Ole Henriksen - Marie Nielsen 1-0
Ingen modstander - Oscar Fink Jensen 0-1

Se tabellerne her.

15. februar 2015

Holdturneringen

Skakligaen: Stort nederlag til sidste års danmarksmestre. I skakligaens syvende runde søndag mødte ESFs 1. hold Brønshøj, sidste års danmarksmestre. Selvom Brønshøj stillede op med 4 reserver var de alligevel storfavoritter mod ESF, der kun manglede Stefan Hansen fra at stille i stærkeste opstilling. Den forventede score var således 5,17-2,83 i Brønshøjs favør. Dette kneb det endda ESF at leve op til, og de måtte indkassere et nederlag på 6½-1½. Niels Jørgen, Torsten og Henrik Tranbjerg stod hver for en halv.

7. runde: Brønshøj - Esbjerg 6½ - 1½
GM Carsten Høi - FM Niels Jørgen Fries Nielsen ½-½
IM Thorbjørn Bromann - Iver Poulsen 1-0
FM Jacob Carstensen - Ole Bønnelykke 1-0
Roland Reinhard Greger - FM Ove Weiss Hartvig 1-0
Henrik Holmsgaard - Torsten Lindestrøm ½-½
Morten Lund Ligaard - Michael Maarup 1-0
Peter Brondt Pedersen - Henrik Tranberg Jensen ½-½
Rune Egede Andersen - Lars Husum 1-0

Mesterække 1: 2. holdet var søndag på besøg i Horsens. Horsens var sammen med Ribe favoritter til at rykke op i 2. division, og det må man sige at de levede op til. ESFs 2. hold fik således deres 2. nederlag i årets turnering og tilmed et stort et af slagsen. Begge hold havde afbud. Horsens manglede deres 1. bræt og ESF manglede 2 og 4. bræt (Jesper og Lars). Holdene så ret jævnbyrdige ud med en forventet score på 4,28-3,72 i Horsens' favør, men det viste sig, at Horsens var noget mere skarpe end ESF, og det sluttede med et nederlag på 5½-2½. Damir og Steven vandt og Hans fik en halv. Horsens må nu endegyldigt have sikret sig oprykning.

Horsens - ESF 2 5½ - 2½
Morten Fyhn Beuchert - Ingolf Nikolajsen 1-0
Morten Basse Jensby - Poul Flemming Fries Nielsen 1-0
Anders J. Munch - Bjørn Hebsgaard Nielsen 1-0
Søren Sørensen - Damir Desevac 0-1
Eigil Straarup - Bent Rømer Radoor 1-0
Søren Grymer-Hansen - Steven Jessen 0-1
Erik Pedersen - Hans Viborg ½-½
Mikai Alexandru Scutaru - Jens Kristian Pedersen 1-0

Se tabellerne her.

Læs desuden Eigil Straarups referat på Horsens hjemmeside, her kan man også se Jens Kristians og Bjørns partier.

10. februar 2015

Klubturneringen

Der blev spillet 6 kampe fra klubturneringens 4. runde. På grund af vinterferien var der en del afbud. Tre partier endte med remis og tre fandt en afgørelse. Se resultaterne.

Mesterklassen: Ole og Poul Flemming endte i et tårnslutspil med en del bønder. Ole havde i starten en merbonde, men mistede den, hvorefter det så svært fremkommeligt ud for begge parter. De enedes derfor om remis. Aftenens længste parti. Ole fører gruppen med 3/4 foran Torsten, der har 2½/3.

Basis 1: Heino og Damir fik en stilling med lukket centrum og kongefløj og næsten alle officerer tilbage. Efter en lang stillingskrig på dronningefløjen og et par afbytninger enedes de om remis. Bjørn mødte Hans. En trussel om tab af en kvalitet kostede dog Bjørn en bonde og en stilling, der desuden blev temmelig presset. Lidt senere resulterede et forsøg på at konsolidere stillingen med at tabe en løber, hvorfor han opgav umiddelbart efter. Hans fører nu gruppen med 3½/4 foran Jens og Damir med hhv. 2½/3 og 2½/4.

Basis 2: Benny mødte Sven i en direkte kamp om førstepladsen. Partiet endte med angrebsforsøg over især dronningefløjen. Begge parter forsøgte at få placeret deres springere på gode felter. Benny overså dog på et tidspunkt, at een af Svens springere truede hans dronning og så var det pludseligt slut!. Vagn og Frede havde også gang i angreb/forsvar på dronningefløjen. Her var det især de åbne tårnlinier på b- og c-rækkerne der blev kæmpet om. Efter en del afbytninger enedes de om remis. Jørgen Tranberg vandt over Karl, men dette parti sluttede hurtigt, og det vides ikke, hvad som skete. Sven fører gruppen suverænt med 4/4. Joel og Benny følger efter med hhv. 2½/3 og 2½/4.

3. februar 2015

Klubturneringen

3. runde er nu spillet i klubturneringen. Igen blev det en rigtig kamprunde: Kun et parti endte med remis ud af elleve. Se resultaterne.

Mesterklassen: Torsten og Ole fører gruppen med 2½/3. Jesper tabte til Ole og blev hægtet af førerfeltet.

Basis 1: Jens Kr. delte med Damir og må nu dele førstepladsen med Hans, der vandt over Svend. Begge har 2½/3.

Basis 2: Sven vandt over Christoffer og fører nu gruppen med 3/3! Han forfølges skarpt af Benny og Joel med 2½/3. Sven og Benny mødes i næste runde.

3. februar 2015

SC Diagonale Harburg

Niels Jørgen Fries Nielsen har her i weekenden spillet for sin tyske klub SC Diagonale Harburg, der spiller i Landesliga Hamburg. Det var landesligaens 6. runde, hvor klubben mødte SK Marmsdorf. Det blev til et nederlag på 3½-4½. Niels Jørgen, der var førstebræt, spillede remis mod FM Holger Hebbinghaus (2267), og han nu lavet 3 points i de fire kampe han har deltaget i. Diagonale ligger pt. på næstsidstepladsen i turneringen.

Stilling i Landesliga Hamburg, individuelle resultater samt SC Diagonales hjemmeside.

29. januar 2015

Skakligaen

Torsten har udsendt flg. referat/pressemeddelelse til JV (som noget forsinket gengives her):

Første sejr til 1. holdet i Skakligaen!

Den 25 januar drog første Esbjerg Skakforenings 1. hold afsted mod århus for at spille 6. runde i Skakligaen. I bagagen var fem nederlag på stribe. Modstanderen var de tidligere danmarksmestre fra Skolerne/århus.

I modsætning til de tidligere matcher i Skakligaen kom Skakforeningen denne gang godt fra start. Hurtigt spillede Ove W. Hartvig remis med sort, og kort efter vandt Michael Maarup et flot parti. Desværre tabte Niels Jørgen Fries Nielsen på topbrættet til den internationale mester, Rasmus Skytte. Herefter spillede Torsten Lindestrøm remis, da modstanderen ikke kunne undgå evigskak.

Efter 3½ times spil var der stadig 4 partier tilbage. Først vandt Henrik Tranberg Jensen og bragte dermed Esbjerg Skakforening foran igen. Desværre måtte Iver Poulsen strække våben mod international mester, Jan Sørensen, efter at have stået til gevinst. Næstsidst til at være færdig var Ole Bønnelykke, der spillede remis mod international mester, Tobias Christensen. Sidste og afgørende parti stod mellem Skakforeningens Stefan Hansen og den tidligere mangedobbelste danmarksmester i korrespondanceskak, Vagn Jensen. Stefan stod bedst i et sluspil og efter 5 timers spil og mere end 80 træk lavede modstanderen endelig den afgørende fejl, således at Skakforeningen samlet kunne vinde 4½-3½.

Samlet ligger Skakforeningen stadig sidst blandt de 10 hold. Næste opgave er den 15 februar på udebane mod Brønshøj.

28. januar 2015

Holdturneringen

Mesterrække 2: 3. holdet mødte tirsdag Jerne. Holdet tabte 2½-5½, denne gang et resultat under forventet (3,86-4,14). Svend Madsen og Jørgen vandt og Bo fik remis.

Jerne - ESF 3 5½-3½
Dennis Munksgaard - Jens Kristian Pedersen 1-0
Torben Olsson - Andreas Kinch 1-0
Ib Klitaa - Benny Christensen 1-0
Preben Josefsen - Sven Michelsen 1-0
Leif Madsen - Svend Madsen 0-1
Karsten Chr. Spangsbjerg - Joel N. Christensen 1-0
Finn S. Nielsen - Bo Møller Nielsen ½-½
Niels Winkel - Jørgen Tranberg Jensen 0-1

B-rækken, grp. 3: 4. holdet mødte Varde 4, der kun stillede op med 3 mand. På trods af dette vandt Varde alligevel med 2½-1½. Christoffer fik en remis, medens Karl og Vagn tabte.

ESF 4 - Varde 4 1½-2½
Karl Carlsen - John Callesen 0-1
Christoffer Vinter - Jørgen Hansen ½-½
Vagn Konradsen - Leif Hansen 0-1
Jesper Topp - "Ingen modstander" 1-0

Se tabellerne her.

25. januar 2015

Holdturneringen

En god weekend for ESFs 1. og 2. hold. Begge hold hold vandt 4½-3½!

Skakligaen: ESFs 1. hold mødte Århus/Skolerne. Med et forventet resultat på 5,17-2,83 i århusianernes favør var der ikke noget der umiddelbart tydede på en Esbjerg-sejr, men spillerne ville det anderledes og vandt med 4½-3½. Et rigtigt flot resultat og de første matchpoints. Niels Jørgen og Iver tabte, Ole, Ove og Torsten spillede remis, medens Michael Stefan og Henrik vandt.

5. runde: Århus/Skolerne - Esbjerg 3½-4½
IM Rasmus Skytte - FM Niels Jørgen Fries Nielsen 1-0
IM Jan Sørensen - Iver Poulsen 1-0
IM Tobias Bent Christensen - Ole Bønnelykke ½-½
FM Finn Pedersen - FM Ove Weiss Hartvig ½-½
FM John Filip Rendboe - Torsten Lindestrøm ½-½
Kresten Skytte Hagen - Michael Maarup 0-1
Vagn Jensen - Stefan Hansen 0-1
Michael Tettinek - Henrik Tranberg Jensen 0-1

Mesterække 1: 2. holdet mødte Vardes 1. hold. Holdene var forholdsvis jævnbyrdige med et lille plus til Varde (forv. 3,50-4,50). Det gik dog lige omvendt og 2. holdet vandt ligeledes med 4½-3½. Gevinster til Jesper, Bjørn og Steven, remis til Ingolf, Poul Flemming og Hans. Dette var faktisk Vardes første nederlag. Da Horsens vandt 5½-2½ over Springeren 2 er de nu næsten sikre på at rykke op sammen med Ribe – medmindre de da sætter det hele over styr i næste kamp, hvor de møder ESF!.

ESF 2 - Varde 4½ - 3½
Ingolf Nikolajsen - Poul Grydholt Jensen ½-½
Jesper Lahn Rasmussen - Bjarne Meldgaard Rasmussen 1-0
Poul Flemming Fries Nielsen - Peter Roesen ½-½
Lars Husum - Hans Jørn Andresen 0-1
Bjørn Hebsgaard Nielsen - Anders Christensen 1-0
Damir Desevac - Gabor Erdödi 0-1
Steven Jessen - Benny Falck Damborg 1-0
Hans Viborg - Mikael Langager ½-½

Se tabellerne her.

20. januar 2015

Klubturneringen

2. runde er nu spillet i klubturneringen. I modsætning til sidste runde var denne anderledes fredelig, især i Mester og Basis 1, hvor alle partier pånær et endte remis. Se resultaterne.

Mesterklassen: Torsten-Jesper, Ole-Steven og Poul Flemming-Lars endte alle remis. Gruppen føres af Torsten, Jesper og Ole, der alle har 1½.

Basis 1: Jens Kr. vandt over Heino, selvom sidstnævnte stod til mindst en halv på et tidspunkt. Bjørn-Svend og Hans-Damir endte remis. Jens fører med 2/2 foran Damir og Hans, begge med 1½.

Basis 2: Her var det kun Joel mod Benny, der sluttede med remis. Alle øvrige partier fandt en vinder. Christoffer og Sven fører med 2/2 foran Joel og Benny, begge med 1½.

19. januar 2015

Superettan, Sverige

AllSvenskan

I Superettan, Allsvenskans næstbedste række, spilles der 3 runder denne weekend. Niels Jørgen og Jens Ove Fries Nielsen spiller for Burgsvik Alva SK. Klubben rykkede i sidste sæson ned fra den bedste række: Elitserien.

Fredag spillede Burgsvik 6. runde mod Örebro SS. Jens Ove og Niels Jørgen spillede hhv. 1. og 2. bræt. Jens Ove (2489) vandt over Patrick Drugge (2305) medens Niels Jørgen (2426) spillede remis mod FM Curt Gruvaeus (2350). Burgsvik vandt matchen med 5-3.

Lørdag spillede Burgsvik 4. runde mod SK Rockaden, Sthlm II. Jens Ove vandt på 2. bræt over Vladan Nikolic (2182) og Niels Jærgen vandt på 3. bræt over Jonas Sandbom (2166). Samlet vandt Burgsvik Alva med 6½-1½

Søndag mødte Burgsvik i 5. runde Schack 08. Jens Ove og Niels Jærgen spillede igen 1. og 2. bræt. De vandt begge over hhv. FM Johan Ingbrant (2422) og FM Peter Laveryd (2431). Burgsvik vandt med 5½-2½

Efter at have spillet 6 runder ligger Burgsvik Alva på 1. pladsen i Superettan med 10 matchpoints og 30½ brætpoints, og de er nu blandt favoritterne til at rykke op i Elitserien. Stilling og resultater kan ses på schack.se.

NB! alle ratingtal er svenske.

Hvis det undrer nogen, at Niels Jørgen og Jens Ove ofte skifter mellem pladserne 1-5, så skyldes det, at man i Allsvenskan har den interessante regel, at spillerne på et hold må bytte op til to pladser op eller ned på holdet, set i forhold til deres plads jvnf. styrkelisten. Herved kan man ikke være sikker på, hvilken modstander man får indtil senest 15 min. før kampstart, hvor holdlisten senest skal offentliggøres. – admin

13. januar 2015

Holdturneringen

Mesterrække 2: ESFs 3. hold mødte mandag Stouby. Igen kæmpede holdet flot og fik, på trods af afbud, hevet 3 points hjem. Resultatet var igen over forventning (6,17-1,83). Bo og Jørgen vandt, medens Svend og Joel spillede remis.

Stouby - ESF 3 5-3
Kim Nielsen - Jens Kristian Pedersen 1-0
Peter Møller Rasmussen - Andreas Kinch 1-0
Jan Lund Meinhart - Benny Christensen 1-0
Jens Otto Grabau - Svend Madsen ½-½
Kjeld Hansen - Joel N. Christensen ½-½
Poul Skytt - Bo Møller Nielsen 0-1
Finn Eigil Kristensen - Jørgen Tranberg Jensen 0-1
Palle MøllerRasmussen - Christoffer Vinther 1-0

B-rækken, grp. 3: 4. holdet mødte Jerne 2. Det så længe ud til at ESF skulle vinde. Frede vandt med trussel om matsætning eller stort materialetab. Vagn tabte og Christoffer tog remis efter et fejlslagent kongeangreb. Tilbage sad Karl, der havde trykket Leif Madsen langt tilbage. Det lignede en mulig gevinst, men endte desværre med tab og et samlet nederlag på 2½-1½

ESF 4 - Jerne 2 1½-2½
Karl Carlsen - Leif Madsen 0-1
Christoffer Vinter - Finn S. Nielsen ½-½
Frede Jørgensen - Bjarne Poulsen 1-0
Vagn Konradsen - Leif Christensen 0-1

Se tabellerne her.

12. januar 2015

Holdturneringen

Skakligaen: I skakligaens fjerde runde lørdag mødte ESFs 1. hold Skanderborg. Skanderborg er sammen med Jetsmark favorit til at vinde Skakligaen, så det så på forhånd ud til at blive en svær kamp. Det viste sig at holde stik. Med to GM'ere, fire IM'ere og to FM'ere vandt Skanderborg med hele 7½-½. Michael Maarup fik, som den eneste, en remis.

4. runde: Skanderborg - Esbjerg 7½ - ½
IM Mads Andersen - FM Niels Jørgen Fries Nielsen 1-0
GM Davor Palo - Iver Poulsen 1-0
IM Rasmus Svane - Ole Bønnelykke 1-0
GM Daniel Semcesen - FM Ove Weiss Hartvig 1-0
IM Nikolaj V. Pedersen - Torsten Lindestrøm 1-0
IM Steffen Pedersen - Michael Maarup ½-½
FM Mads Boe - Stefan Hansen 1-0
FM Mads Hansen - Henrik Tranberg Jensen 1-0

Skakligaen: Søndag mødte ESF Hillerød. Her gik det noget bedre, selvom det også blev et klart nederlag på 2½-5½. 5 remiser blev det til. Niels Jørgen mod GM Lars Schandorff og Iver mod IM Nikolaj Borge samt på de tre nederste brætter.

5. runde: Esbjerg - Hillerød 2½-5½
FM Niels Jørgen Fries Nielsen - GM Lars Schandorff ½-½
Iver Poulsen - IM Nikolaj Borge ½-½
Ole Bønnelykke - FM Martin Percivaldi 0-1
FM Ove Weiss Hartvig - FM Tim Jaksland 0-1
Torsten Lindestrøm - FM Jens Østergaard 0-1
Michael Maarup - Jan N. Pedersen ½-½
Stefan Hansen - Jan Elkjær F. Montgomery ½-½
Henrik Tranberg Jensen - Lars Kjøller Nielsen ½-½

Mesterække 1: 2. holdet var søndag en tur i Haderslev. Holdene var meget jævnbyrdige med et lille plus til ESF. Det endte med en sejr på 4½-3½. Gevinster til Ingolf, Poul Flemming og Hans samt remis til Jesper, Lars og Steven. Holdet har nu 17½ points og kæmper med Varde(19½), Horsens(19) og Springeren 2(19) om oprykning til 2. div. P.t. ser det lidt svært ud, men der er da chancer endnu, da holdet i de næste runder møder Varde og Horsens. Ribe ligner en sikker vinder af gruppen.

Haderslev - ESF 2 3½ - 4½
Christian Nors Andersen - Ingolf Nikolajsen 0-1
Ole Trøst Poulsen - Jesper Lahn Rasmussen ½-½
Gert C. Jøhnk - Poul Fl. Fries Nielsen 0-1
Michael Hedegaard - Lars Husum ½-½
Alexander K. Jensen - Bjørn H. Nielsen 1-0
John T- Sørensen - Damir Desevac 1-0
Ole Wrang - Steven Jessen ½-½
Børge Schrøder - Hans Viborg 0-1

Se tabellerne her.

6. januar 2015

Klubturneringen

1. runde er nu spillet i klubturneringen. En rigtig kamprunde uden remisser. Se resultaterne.

Mesterklassen: Torsten og Steven startede med at slagte dronningerne og alle lette officerer, bortset fra de sortfeltede løbere. Det efterflg. lange slutspil vandt Torsten dog til sidst. Aftenens længste parti. Oles og Husums parti så længe ret lige ud, men Ole pressede på og vandt til sidst. Jesper var længe presset lidt i defensiven mod Poul Flemming, men forsvarede sig godt og vendte spillet med gevinst til følge.

Basis 1: Bjørn havde vundet et par bønder fra Jens Kr., der til gengæld havde en åben tårnlinie og stod en smule mere aktivt. Et fatalt forsvarstræk fra Bjørns side gjorde dog, at Jens vandt i løbet af få træk. Svend havde vundet en kvalitet fra Damir, men kom til at stå alt for passivt og måtte ned. Heino stod længe fint mod Hans og pressede på i centrum. Hans fik dog gang i et kongeangreb på fløjen, og da Heino lavede et par unøjagtige forsvarstræk endte det med gevinst til Hans.

Basis 2: Jørgen Tranberg vandt over Vagn, selvom det vist kunne have gået anderledes på et tidspunkt. Christoffer og Bo havde en rigtig herrefight med bindinger, officersangreb og fribønder. Bo ofrede til sidst et tårn for en løber i forventning om en sikker bondeforvandling, men Christoffer kunne via skakker nå at fange fribonden og vandt derefter. Frede tabte til Benny efter at det længe havde set meget lige ud. Joel vandt over Karl efter nogen tid. Sven sad over..

5. januar 2015

Klubturneringen m.v.

3. klubturnering er klar med start d. 6/1. Der er én ledig plads i nederste gruppe.
Allerede i den kommende weekend og starten af næste uge er der gang i holdturneringen for alle hold

5. januar 2015

Årets første træk

Årets første træk

Stefan Hansen, Niels Jørgen Fries Nielsen og Poul Flemming Fries Nielsen deltog lørdag i hurtigskak-turneringen Årets første træk i Herning.

NJFN blev nr. 3 i mesterklassen med 5/7 kun overgået af Jens Ove FN med 6/7 og Andreas Wiwe. Jetsmark med 5½/7. Stefan Hansen blev en delt nr. 6 med 2/7. Lars Wilton, Ribe, deltog også og blev nr. 5 med 2½/7. Poul Flemming fik en delt andenplads med 4½/7 i Basis 1.

Se resultater.

5. januar 2015

Godt nytår til alle!

Lidt opsamling på turneringer i julen:

Poul Fl. Fries Nielsen, Ole Bønnelykke, Henrik Tranberg og Bent Radoor deltog i Centrums Julelyn 2014. Ole vandt med 8/9. Henrik fik en delt 2. plads med 5½/9. Se resultater.

Poul Flemming Fries Nielsen deltog i Vojens Juleturnering - 4. afdeling af Syd Grand Prix. Poul fik en delt 5. plads i 1. klasse med 4½/7. Se resultater og samlet stilling i SGP.

Niels Jørgen Fries Nielsen deltog sammen med Jens Ove i CXU Nytår 2014 (Øbro). Det endte med at Jens Ove og de øvrige tre topseedede spillere delte sejren med 5½/7. Niels Jørgen, der var seedet 7, fik en delt 11.-17. plads, med 4½/7, hvilket var tæt på den forventede score. Se tabellen her.