30. december 2020

Program for foråret

Formanden har frigivet et foreløbigt program for foråret. Det er dog forbundet med en del usikkerheder pga. corona-restriktionerne.

Programmet medtager alt, der endnu ikke er endeligt aflyst:

  • Kampene før jul i Divisionsturneringen fremgår endnu som udsatte og kampene efter nytår som planlagte. OBS! Runden i uge 1 forventes nu udsat.
  • Mesterrækkerne er aflyste. En erstatningsturnering med 4-mandshold kunne ikke etableres.
  • Der er én kamp tilbage i 4-mandsturneringen for 3.holdet, som nu også forventes udsat.
  • Der er endnu ikke spillet turneringer i SGP 2020/21.

Eftersom restriktionerne netop er udvidet til også at omfatte de første to uger af januar, rykkes starten af klubturneringen foreløbigt til 19. januar og 2. runde til d. 26. januar.
Vi må desuden forvente, at holdskak i uge 1 & 2 udsættes.

Se programmet.

28. december 2020

Juleskak

Svend Madsen og Jesper Lahn Rasmussen deltog søndag i Fredericia Skakforenings online hurtigturnering.

Der var ialt 26 deltagere. Svend var kun med i fem af de otte runder og fik et enkelt point. Jesper var med i alle runder og fik en samlet score på 4 points.

Se resultaterne her.

16. december 2020

Klubturneringen

2. klubturnering blev færdigspillet i aftes.

Mester: Lars Husum vandt uden kamp mod Bent Radoor, der er i karantæne. Lars blev også samlet vinder af gruppen med 4½/5, hvilket gav hele 54 ratingpoints, så herfra ønskes Lars tillykke med igen at kunne kalde sig Mesterspiller! Ove Weiss spillede remis med formanden og blev nr. 2 med 3½/5. Formanden blev treer med 2½ points.

Basis 1: Gruppen blev vundet suverænt af Nermin Dedovic med 4½/5. Nermin, der vandt over Christoffer Vinther i sidste runde, scorede ialt 92 ratingpoints, er derfor klar til Mester i næste turnering. Christoffer og Henrik Krüger delte 2./3. pladsen, begge med 3 points.

Basis 2: Sauran Bekmukhanov er klar til oprykning til Basis 1 efter at have vundet Basis 2 med 4½/5. Sauran vandt hele 104 ratingpoints. Nr.to blev Jørgen Tranberg med 3½ points. Tre spillere delte tredjepladsen, alle med 2 points.

Se grupperne

12. december 2020

Holdturneringen

1. div.: Her er der indtil nu kun spillet 2 kampe ud af 12. Om det bliver muligt at gennemføre turneringen er tvivlsomt.

Mester 2: Hele turneringen i mesterrækkerne for denne sæson er aflyst!. Læs mere her.

4-mands rk.3: Esbjerg3 - Evans3
3. Holdet spillede tirsdag aften sin tredje kamp. Denne gang på hjemmebane mod Evans 3, der stillede op forstærket af to spillere fra deres mesterrækkehold.

Evans viste sig at være favoritter på samtlige brætter. Det forv. resultat var 1,37-2,63, men det forventelige nederlag blev dog noget større end det, da Evans vandt samtlige partier. Efter dette nederlag ligger 3. holdet efter tre runder på sidstepladsen i gruppen.

Se gruppen samt enkeltresultater.

5. december 2020

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet tre hængepartier i klubturneringen.

Grp.Hvid SortRes.
MAndreas Kinch-Lars Husum0 - 1
B1Claus Rasmussen-Nermin Dedovic½ - ½
B2Nick Holme Kjeldsen-Sauran Bekmukhanov0 - 1

Resultaterne betød bl.a., at Lars Husum overtog føtrstepladsen i Mester med 3½/4, samt at Sauran Bekmukhanov med 3½/4 nu deler 1. pladsen i Basis 2 med Jørgen Tranberg, der har 3½/5.

I Basis 1 er der lagt op til en spændende afslutning, idet Christoffer der har 3/4 møder Nermin (2½/3). Nermin har desuden et hængeparti mod Krüger, som også har 2½/3.

Se grupperne

AFLYSNINGER 28. november 2020

Holdturneringen

1.division: 3.runde mod Herning er aflyst!

Mester 2: Hele turneringen i mesterrækkerne for denne sæson er aflyst!. Læs mere her.

28. november 2020

Klubturneringen

4. runde blev spillet i tirsdags.

Mester: Føres pt. af Ove Weiss med 3/4 foran Lars Husum, der har 2½/3 samt et hængeparti.

Basis 1: Christoffer ligger i spidsen med 3/4, men han kan evt. indhentes af både Nermin Dedovic og Krüger, der har hhv. 2/2 (+ 2hp) og 2½/3 (+ 1hp).

Basis 2: Er utrolig jævnbyrdig. To spillere har 2½ points og tre spillere har 2 points, så intet er afgjort.

Se grupperne

18. november 2020

Klubturneringen

3. runde blev spillet tirsdag.

Mester: Føres pt. af Ove Weiss og Jesper Lahn, der begge vandt deres partier. De kan dog nåes af Husum og Kinch, der udsatte deres opgør.

Basis 1: Gruppen er fortsat ret uoverskuelig på grund af et par hængepartier er gruppen ret uoverskuelig. Christoffer fører fortsat, nu med 2/3.

Basis 2: Alle har sat points til, så der er ingen, der har en større fordel. Pt. føres gruppen af Jørgen Tranberg med 2½/4.

Se grupperne

12. november 2020

Holdturneringen

1. og 2. holdet havde igen kampe, der var udsat.

4-mands rk.3: Varde3 - Esbjerg3
3. Holdet var tirsdag aften igen på udebane, denne gang mod Varde 3. Vi var afsted i kassererens kones bil. Den havde en GPS, som ikke ville til Varde, men blev ved med at mene, at vi skulle vende om. Måske var det et forvarsel om, at vi hellere skulle være blevet hjemme. I alt fald gik det ikke ligefrem vores vej. Forv. resultat var 1,26-2,74, i vores favør, så resultatet, der blev 2½-1½ til Varde var ikke tilfredsstillende.

Først færdig var Hans, der med hvid i en Benoni havde en Ok stilling, men undervurderede et lynangreb på sin kongestilling. Der blev ikke fundet/spillet de korrekte træk og 1-2-3, så var det hele slut. Kort efter tog Claus en remis i en vist nok ret lige stilling. Jørgen Tranberg tabte en officer, men fik kæmpet sig tilbage og fik udlignet. Det endte i en stilling med fløjbønder og ingen mulighed for avancement – remis. Nermin var sidst færdig. Han tabte en kvalitet for en bonde efter åbningen. Hans stilling var dog ok, og det endte også med en remis til sidst.

Se gruppen samt enkeltresultater.

8. november 2020

Klubturneringen

3. holdet spiller i Varde, men øvrige deltagere i klubturneringen har mulighed for forudspil eller afvikling af hængepartier. Formanden er der fra kl. 19:00, men lukker igen 19:30, hvis der ikke er aktivitet.

6. november 2020

Klubturneringen

2. runde blev spillet tirsdag.

Mester: Ingen er stukket af, og alle er på tavlen, men efter to runder føres gruppen med 1½/2 af Andreas Kinch og Lars Husum.

Basis 1: På grund af et par hængepartier er gruppen ret uoverskuelig. Christoffer har dog lagt sig klart i spidsen med 2/2!

Basis 2: Finn Overgaard har trukket sig. Da alle har sat points til, er der ingen, der har en større fordel. Pt. føres gruppen af Nick Holme Kjeldsen og Amirbek BekMukhanov, der begge har 2/3.

Se grupperne

29. oktober 2020

Div. klubnyt

Ricardo de la Calle Aranbarú har fået arbejde i Aalborg og flytter, så han er desværre tabt for klubben i denne omgang. Held og lykke til Ricardo, der har været en særdeles aktiv spiller i klubben. Vi kommer til at savne dig i både klub- og holdturnering.

Vores nykårne klubmester Michael Tranberg Rozenfeld, har fået ratingtalet justeret til 1902. Et (forsinket) tillykke til Michael med Mestertitlen!.

28. oktober 2020

Klubturneringen

Bestyrelsen mødtes tirsdag aften for drøfte de seneste stramninger pga. Covid-19 og den indflydelse de måtte have på klubturneringen.

Klubturneringen fortsætter. Eftersom, der maks. må samles 10 personer, så fordeles spillere og juniorer i tre lokaler:
Lokale 210 - første lokale oven for trappen samt
Lokale 211 - det normale spillelokale
Lokale 212 - anvendes som hidtil til juniortræning.

En liste over hvem, der skal spille i 210 og 211, vil blive opsat på døren på klubaftenen.

Jf. stramnmingerne mht. mundbind, så forventes de overholdt. Dvs. man skal anvende mundbind ved ankomst, hvis man rejser sig, opholder sig på gangen uden for lokalet eller går på toilet. Om man vil anvende mundbind under selve spillet, medens man sidder, er frivilligt.

Spillerne bedes endv. ikke gå ind i de øvrige lokaler, dvs. adskillelsen skal overholdes.

Der vil blive sat kaffe i hvert rum. Håndsprit vil også forefindes i lokalerne.

Det er bestyrelsens håb, at disse tiltag gør, at klubturneringen kan gennemføres. Hvis man ikke ønsker at deltage under de nuv. omstændigheder med øgende risiko for smitte, så har vi forståelse for dette. Vi beder blot om, at man melder afbud til

28. oktober 2020

Holdturneringen

Holdturneringen er i den grad Covid-19 ramt.

1. division: Aalborg - Esbjerg UDSAT

Mester 2: Esbjerg - Ribe UDSAT

4-mands rk.3: Fredericia4 - Esbjerg3
3. Holdet var på udebane mod Fredericia mandag aften. Forv. resultat var 2,07-1,93, så resultatet, der var uafgjort 2-2, må siges at være tilfredsstillende. I næste runde møder holdet Varde 3.
Se gruppen samt enkeltresultater.

21. oktober 2020

Klubturneringen

Første runde i 2. Klubnurnering er nu spillet. Der er i alt 18 deltagere i turneringen.

Se resultaterne.

19. oktober 2020

Esbjerg Efterår 2020

Vinder af Esbjerg Efterår 2020 blev Christian A. Eriksson, Caïssa Gladsaxe, besejrede IM Nikolai Vesterbæk Pedersen i sidste runde. Christian A. Eriksson, IM John Rødgaard og FM Viktor Haarmark Nielsen blev således heholdsvis nr. 1, 2 og 3 efter korrektion, da de alle havde 5½/7.

Lars Wilton Pedersen fik desuden en flot 5. plads med 5/7. Ole Bønnelykke, Lars Husum, Andreas Kinch og Joel Nødskov Christensen endte alle lidt under det forventede resultatmæssigt. Nermin Dedovic spillede en god turnering over forv. medens Claus Rasmussen akkurat holdt skindet på næsen.

Se resultater.

18. oktober 2020

Esbjerg Efterår 2020

Efter 5 runder føres turneringen af IM Nikolai Vesterbæk Pedersen med 4½/5 foran FM Viktor Haarmark Nielsen, IM John Rødgaard og Christian A. Eriksson, Ca alle med 4/5.

Spillere fra ESF med de bedste resultater er indtil videre: IM John Rødgaard 4/5, Lars Wilton Pedersen 3/5, Lars Husum og Andreas Kinch 2½/5.

Se livedækning samt resultater: ESF eller DSU.

17. oktober 2020

Esbjerg Efterår 2020

Røgen har lagt sig efter tre runders hurtigskak. Tilbage står tre spillere med 3/3: IM Nikolai Vesterbæk Pedersen, FM Viktor Haarmark Nielsen og IM John Rødgaard. De følges af to spillere med 2½/3 og 12 med 2/3.

Spillere fra ESF med de bedste resultater er indtil videre: IM John Rødgaard 3/3. Lars Wilton Pedersen, Lars Husum og Andreas Kinch har alle 2/3.

Se livedækning samt resultater: ESF eller DSU.

15. oktober 2020

Esbjerg Efterår 2020

I weekenden 16.-18. okt. spilles Esbjerg 3. Efterårsturnering som et åbent Esbjergmesterskab 2020. Af pladshensyn er der sat et maksimalt deltagerantal på 40, hvilket er nået.

Turneringen starter fredag d. 16/10 med 3 runders hurtigskak: 20 min + 5 sek pr. træk. Dette efterfølges af 2 x 2 runder lørdag og søndag med 90 min + 30 sek fra træk 1. Spillested er Rybners HTX, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg.

I turneringen deltager bl.a. IM Nikolai Vesterbæk Pedersen, Skanderborg Skakklub, IM John Røgaard, Esbjerg Skakforening, FM Viktor Haarmark Nielsen, Skakforeningen øBRO samt FM Jens Albert Ramsdal, Skakklubben af 1968.

Foruden John Røgaard deltager flg. spillere fra Esbjerg Skakforening: Ole Bønnelykke, Lars Wilton, Lars Husum, Andreas Kinch, Nermin Dedovic, Claus Rasmussen, Joel Nødskov Christensen og Nick Holme Kjeldsen

Se livedækning samt resultater.

8. oktober 2020

Klubmester 2019/20

Michael Tranberg Rozenfeld blev klubmester 2019/20. Jf. Michaels eget forslag på generalforsamlingen talte 1. klubturnering 2020/21 med som 4. klubturnering 2019/20. Michael opnåede således to delte og en tre-delt sejr i de fire klubturneringer, hvor der var hård kamp om mesterskabet. Tillykke til Michael, der foruden klubmesterskabet også blev pokalmester og alt i alt har haft et forrygende skakår.

Claus Rasmussen blev spilleren med flest scorede points i de 4 turneringer – 13½ i alt, foran Henrik Krüger med 13 points og Michael Tranberg Rozenfeld med 12 points.

Se slutstillingen i klubmesterskabet samt oversigt over klubmestre.

8. oktober 2020

Klubturneringen

5. og sidste runde blev spillet i tirsdags.

Mester: Andreas Kinch kunne selv have afgjort gruppen med en gevinst, men det blev i stedet for et nederlag mod Lars Husum. Da Ove Weiss vandt og Michael Tranberg fik en remis sluttede det med, at tre spillere delte 1. pladsen – alle med 3 points. Kinch er med bedste korrektion sikker på at spille i Mester igen.

Basis 1: Gruppen blev – lidt overraskende, men absolut fortjent – vundet af Svend Madsen og Henrik Krüger, begge med 4 points. Svend rykker med bedste korrektion op i Mester.

Basis 2: Ejvind Boddum kunne have vundet gruppen alene med blot en remis, men i stedet for tabte han til Christoffer Vinther og da Nermin Dedovic også vandt sit fjerde parti, sluttede gruppen her også med en tredelt førsteplads, hvor alle havde 4/5. Boddum rykker med bedste korrektion op i Basis 1.

Se grupperne

4. oktober 2020

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet tre hængepartier i klubturneringen.

Søndag blev der spillet endnu et.

Resultaterne betød bl.a., at Andreas nu indtager en udelt førsteplads i Mester med 3/4, samt at Svend Madsen nu deler 1. pladsen i Basis 1 med Krüger, begge med 3/4.

Grp.Hvid SortRes.
MRicardo Arambarú-Andreas Kinch½ - ½
B1Svend Madsen-Henrik Krüger1 - 0
B1Thomas Jøker-Jesper Lahn Rasmussen0 - 1
B1Hans Viborg-Thomas Jøker0 - 1

Se grupperne

22. september 2020

Klubturneringen

4. runde er nu spillet.

Mester: Gruppen føres af Andreas Kinch og Michael Rozenfeld, der begge har 2½ points. Andreas har dog spillet en kamp mindre. De følges tæt af Bent Radoor og Ove Weiss, der begge har 2 points.

Basis 1: Henrik Krüger fører gruppen med 3/3! foran Svend Madsen med 2/3. Stillingen er lidt uklar, da de fleste kun har spillet tre partier.

Basis 2: Ejvind Boddum vandt også sit fjerde parti og fører fortsat gruppen. Nermin Dedovic og Christoffer Vinther følger efter, begge med 3/4.

Se grupperne

16. september 2020

Klubturneringen

3. runde blev spillet tirsdag.

Mester: Andreas Kinch har lagt sig i spidsen efter sejr over Bent Radoor. Micahel Rozenfeld fik remis mod Ove Weiss, der fortsat kæmper med at få spillet til at fungere.

Basis 1: Her blev der kun spillet et enkelt parti: Jesper Lahn vandt over Claus Rasmussen. Stillingen er pt. ret uklar, da de fleste kun har spillet to partier.

Basis 2: Ejvind Boddum vandt tredje parti i streg og fører fortsat gruppen. Ikke mindre end 4 spillere følger efter med 2 points.

Se grupperne

10. september 2020

Klubturneringen

2. runde blev spillet tirsdag.

Mester: Andreas Kinch vandt overraskende over Ove Weiss, der vist fik lavet en forkert trækfølge. Bent Radoor fører gruppen efter gevinst over Ricardo.

Basis 1: Krüger fører gruppen efter sejr over Hans, medens Svend Madsen fik skovlen under formanden.

Basis 2: Selv om han ikke har spillet så ofte de senere år, så har Ejvind Boddum fortsat styrken. Det blev understreget, da han også vandt sit andet parti i gruppen. Denne gang gik det ud over Nermin Dedovic. Amirbek Bekmukhanov og Karl Carlsen har ligeledes 2/2.

Se grupperne

1. september 2020

Klubturneringen

1. runde er spillet. Ialt 22 deltagere i turneringen.

Mester: Ricardo fik en flot remis mod Ove Weiss. Kinch og Rozenfeld spillede også remis, medens Bent Radoor vandt over Lars Husum.

Basis 1: Krüger vandt over Claus, medens Hans vandt over Svend. Jøker og Lahns parti er udsat.

Basis 2: Finn og Tranberg spillede remis. Boddum vandt over Joel. Nermin Dedovic vandt over Sauran Bekmukhanov, medens far Amirbek Bekmukhanov flot vandt over Christoffer Vinther.

Se grupperne

27. august 2020

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 25. august 2020 i klubbens lokaler på HTX.

13 af klubbens medlemmer var mødt frem.

Læs referatet.

19. august 2020

Lynturnering 5+3

God tilslutning til lynturnering. Henrik Tranberg vandt efter sejr over Torsten. Tredjepladsen gik til Ricardo

Velkommen til 8-årige Sauran og hans far Amir, som er nye medlemmer af Skakforeningen.

Nr.Navn1234567891011IaltPlac
1Sauran
12
1
2
1
3
0
4
0
5
0
6
0
7
0
8
0
9
0
10
0
11
0
2
2Claus
11
0
1
0
12
0
3
0
4
0
5
0
6
0
7
0
8
0
9
1
10
0
1
3Henrik T
10
1
11
1
1
1
2
1
12
1
4
1
5
0
6
1
7
1
8
1
9
1
101
4Bent
9
1
10
½
11
1
1
1
2
1
3
0
12
1
5
1
6
1
7
0
8
0
5Henrik K
8
0
9
1
10
0
11
1
1
1
2
1
3
1
4
0
12
1
6
1
7
1
8
6Husum
7
0
8
0
9
1
10
½
11
1
1
1
2
1
3
0
4
0
5
0
12
1
7Lahn
6
1
12
1
8
0
9
1
10
0
11
1
1
1
2
1
3
0
4
1
5
0
7
8Torsten
5
1
6
1
7
1
12
½
9
1
10
½
11
1
1
1
2
1
3
0
4
1
9 2
9Joel
4
0
5
0
6
0
7
0
8
0
12
1
10
0
11
1
1
1
2
0
3
0
3
10Ricardo
3
0
4
½
5
1
6
½
7
1
8
½
9
1
12
1
11
1
1
1
2
1
3
11Christoffer
2
1
3
0
4
0
5
0
6
0
7
0
8
0
9
0
10
0
12
1
1
1
3
12Amir
1
0
7
0
2
1
8
½
3
0
9
0
4
0
10
0
5
0
11
0
6
0

12. august 2020

Sæsonstart 2020/21!

Pokalmester Michael Tranberg Rozenfeld spillede simultan mod ni fremmødte.

Tirsdag spillede Michael for første gang simultan som pikalmester. Som et forsøg foregik det som en ur-simultan, hvor Michael fik en time og modstanderne 10 min på uret.

Selvom han fik travlt - især til sidst - så klarede Michael det i fin stil og afgav kun 2½ points!

Næste tirsdag d. 18/8 er der lynskak på programmet.

7. august 2020

Jøker sponsor for skaklandsholdet!

Jøker Holding ApS, der ejes af Thomas Jøker, har indgået en aftale med DSU om et 5-årigt sponsorat af skaklandsholdet, hvor landsholdet støttes med 150.000 kr. årligt!

Thomas, der er mangeårigt medlem af ESF, har ofte været træt af at Danmark tit manglede de bedste spillere på landsholdet pga. økonomi. Det har han så valgt at gøre noget ved med sponsorratet, som vil give nye muligheder for landsholdet.

Thomas har spekuleret over sin ide i tre måneder, og samtaler med landstræner Sune Berg og skakunionen viste god kemi og stor interesse for den historiske aftale. Det danske herrelandshold har aldrig før haft en storsponsor.

– Jeg har været irriteret og spekulerede over, hvorfor vi altid skulle konkurrere med "Ydre Mongoliet" om sidstepladsen, siger Thomas, der håber, at sponsoraftalen muliggør, at det danske landshold kan deltage med de allerbedste spillere ved OL og EM.

– Det vil være sjovt, hvis jeg kan gøre en forskel med sponsoratet, så spillerne kan få ordentlige hotelværelser, betalt tabt arbejdsfortjenste og andre fine forhold.

– Sponsorkontrakten med Dansk Skak Union er underskrevet, så nu er der økonomi til at stille med det absolut stærkeste hold, fortæller Thomas, der med titel af delegationsleder vil følge landsholdet til EM og OL til næste år.

På lørdag i Fredericia vil aftalen blive præsenteret for pressen, og landsholdsspillerne vil spille en lille hurtigturnering ved et uformelt arrangement med følgende program:

10:00 Præsentation af sponsor med reception og pressemøde. 

11:00 Knockout hurtigskak - 10 min. + 5 sek. Pr. træk - med indledende match og finalerunde.
Hver match består af 2 partier + evt. Armageddon 5 mod 4 minutter hvor Hvid skal vinde.

13:00 Præmieoverrækkelse og "tak for i dag"”

Spillested: Hotel Fredericia, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia

Deltagere bliver de fire stormestre Allan Stig Rasmussen, Mads Andersen, Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo.

Hele arrangementet vil blive vist live på internettet på DSUs kanal: www.twitch.tv/danskskakunion - hvor GM Sune Berg Hansen vil kommentere partierne.

Partierne kan følges her: liveskak.dk/2020/sponsor/

Se yderligere omtale hos DSU.


Jøker Holding Aps logo

Jøker Holding ApS er også sponsor for ESFs Efterårsturnering.

Jøker Holding ApS har tjent sin formue på fiskeopdræt og dambrug i Jylland, England og Frankrig i en lang årrække. Disse aktiviter er dog frasolgt for en del år siden og aktiverne er løbende investeret herefter. Thomas er eneejer af selskabet.
 

14. juli 2020

Bornholms Sommer Skak

Lars Wilton Pedersen deltog som den eneste fra Vest-, Midt- og Sydjylland i Bornholms Sommer Skak 2020, der blev spillet i Østerlars i perioden 9-12/7 2020.

De 43 deltagere spillede der 6 runder med start om torsdagen efterfulgt af to runder både fredag og lødag, samt en afsluttende runde søndag.

Om feriestemningen var sat ind vides ikke, men Lars, der var seedet som nr. 5, opnåede 3½/6 (forv. 5,3) og sluttede på en 14.-18. plads.

Resultater kan ses her.

8. juli 2020

Efterårsprogram 2020

Et foreløbigt udkast til efterårsprogrammet kan ses her.

Formanden har overtalt Pokalmester Michael Tranberg Rozenfeld til at spille en ursimultan med 60 minutter på uret, mens modstanderne får 15 minutter eller mindre afhængigt af deltagerantallet.

Michael vil helst ikke være klubmester ved aflysning, men foreslår, at 1.klubturnering tæller både i 20019/20 og i 2020/2021. Vi kan stemme om det på Generalforsamlingen.

8. juli 2020

Parti fra 3. klubturnering.

Parti Arambaru Rozenfeld

Ricardo Arambaru har analyseret på sit parti mod Michael Rozenfeld i 3. klubturnerings 3. runde.

Det er der kommet en fin artikel ud af. Som Ricardo skriver:

"Jeg ville kommentere mit parti imod Michael for lang tid siden. Grunden er, at dette parti er et af de bedste partier, jeg har spillet indtil nu. Det var rigtig spændende og jeg håber, at I nyder det, ligesom jeg gjorde, mens jeg spillede og analyserede det herhjemme."

Se partiet her.

24. juni 2020

Lynturnering 3

Midsommerskak. Aftenens turnering havde 10 deltagere og Torsten vandt med maksimum!

Dette var sidste turnering, før klubben holder sommerferie!

Nr.Navn123456789IaltPlac
1Poul Flemming Fries Nielsen
10
0
2
1
3
0
4
0
5
1
6
1
7
0
8
½
9
½
4
2Bent Rømer Radoor
9
1
1
0
10
0
3
0
4
0
5
1
6
1
7
0
8
0
3
3Jesper Lahn Rasmussen
8
0
9
1
1
1
2
1
10
0
4
½
5
1
6
½
7
0
5
4Henrik Krüger
7
0
8
0
9
1
1
1
2
1
3
½
10
0
5
1
6
1
5Ewald Munksgaard
6
1
7
0
8
½
9
0
1
0
2
0
3
0
4
0
10
0
6Joel Nødskov Christensen
5
0
10
0
7
0
8
0
9
1
1
0
2
0
3
½
4
0
7Daniel Munksgaard
4
1
5
1
6
1
10
0
8
1
9
1
1
1
2
1
3
1
8 2
8Dennis Munksgaard
3
1
4
1
5
½
6
1
7
0
10
0
9
1
1
½
2
1
6 3
9Svend Madsen
2
0
3
0
4
0
5
1
6
0
7
0
8
0
10
0
1
½
10Torsten Lindestrøm
1
1
6
1
2
1
7
1
3
1
8
1
4
1
9
1
5
1
9 1

17. juni 2020

Lynturnering 2

Tirsdags aftens lynturnering blev hærget af familien Munksgaard. Ellers foregik det igen i god ro og orden med afstand og håndsprit!

Næste tirsdag holder vi igen åbent, men det bliver så sidste gang inden sommerferien!

Nr.Navn1234567891011IaltPlac
1Bent Rømer Radoor
12
1
2
½
3
1
4
½
5
0
6
0
7
1
8
½
9
0
10
0
11
1
2Dennis Munksgaard
11
1
1
½
12
1
3
1
4
1
5
0
6
½
7
1
8
1
9
1
10
1
9 2
3Christoffer Vinther
10
0
11
1
1
0
2
0
12
0
4
0
5
0
6
0
7
1
8
0
9
0
2
4Lars Husum
9
0
10
1
11
0
1
½
2
0
3
1
12
0
5
0
6
½
7
1
8
0
4
5Ewald Munksgaard
8
0
9
0
10
1
11
1
1
1
2
1
3
1
4
1
12
1
6
0
7
1
8 4
6Daniel Munksgaard
7
1
8
1
9
1
10
1
11
1
1
1
2
½
3
1
4
½
5
1
12
1
101
7XX
6
0
12
0
8
0
9
0
10
0
11
0
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0
0
8Henrik Krüger
5
1
6
0
7
1
12
0
9
0
10
1
11
1
1
½
2
0
3
1
4
1
9Poul Flemming Fries Nielsen
4
1
5
1
6
0
7
1
8
1
12
1
10
1
11
1
1
1
2
0
3
1
9 3
10Jesper Lahn Rasmussen
3
1
4
0
5
0
6
0
7
1
8
0
9
0
12
1
11
1
1
1
2
0
5
11Joel Nødskov Christensen
2
0
3
0
4
1
5
0
6
0
7
1
8
0
9
0
10
0
12
0
1
0
2
12Ricardo De La Calle Arambarú
1
0
7
1
2
0
8
1
3
1
9
0
4
1
10
0
5
0
11
1
6
0
5

10. juni 2020

Lynturnering 1

God afstand og brug af håndsprit mellem runderne - 10 deltagere.

Hyggeligt at mødes i det virkelige liv. Successen gentages næste tirsdag.

Nr.Navn123456789IaltPlac
1Wilton 11111½1½½1
2Joel 0000000000
3Nermi 01011000½
4Jesper 1½001110½5
5Krüger 11010111½2-3
6Ricardo 0½110½11½
7Jens 00000001½
8Poul Flemming1½1011½½12-3
9Husum 101011½1½6
10Radoor 0½110000½3

NY! 8. juni 2020

Genåbning!

Loftet for forsamlinger er nu hævet til 50 personer. Vi forsøger derfor med en klubaften på HTX i morgen tirsdag den 9/6 kl. 19. Der vil blive spillet en lyn/hurtigturnering.

Vi sikrer os foreløbig mod smittekæder ved at foretage følgende tiltag:

  • Hvis man har symptomer, skal man blive hjemme.
  • Ingen håndtryk, kys eller kram.
  • Vaske hænder eller spritte af ved ankomst og mellem runderne.
  • Urene sprittes af efter hver runde.
  • 2m² pr. spiller og 1 meter mellem spillere.
  • Hold også afstand ved eventuel analyse og brug af kantine.

Afstandskravene sikres ved at vi spiller på Lærerværelsets brede borde.

1. maj 2020

Sydjysk Online Grand Prix

Fredericia Skakforening, Skakklubben Evans og Springeren Kolding indbyder alle skakspillere i Sydjysk Hovedkreds til at deltage i Sydjysk Online Grand Prix, som finder sted på chess.com.

Første gang var sidste lørdag, men det forekommer også de næste 7 lørdage.

Se mere på: http://sydjysk-hk.dk/2020/04/21/sydjysk-online-grand-prix/.

17. april 2020

Simultan

lichess.org

Sæt et stort kryds i kalenderen ved søndag kl. 19:30. Her vil Torsten give en simultan på Lichess imod klubbens medlemmer.

Søndag ca kl 18:30 vil der komme et link i Facebook-gruppen: Esbjerg Skakforening. Bent Radoor arrangerer. Vi håber at mange vil deltage i dette arrangement.

Herudover bliver der afviklet lynturneringer på Lichess i klubregi.

For at deltage skal du oprette dig som bruger på https://lichess.org/ og gå til holdet: https://lichess.org/team/esbjerg-skakforening. Herfra kan du muligvis også se linket til ovennævnte simultan, hvis du ikke er på Facebook.

20. marts 2020

Holdstatistik

Det har været en rimelig god sæson for ESF i holdskakken. Især førsteholdet har præsteret flot, hvilket har sat sit tydelige præg på statistikken. Andetholdet har derimod underpræsteret en del, medens tredjeholdet generelt har haft det svært mod stærke modstandere.

I alt 22 spillere har deltaget i årets holdturnering. De scorede 78½ points i 132 partier. Dette giver en scoringsprocent på 59,5%. Det var dog 11½ points under under den forventede score, som var 90 points, hvilket i pct. er 68,2%.

Se flere kommentarer og meget mere i årets holdskakstatistik.

Statistikken for antal spillede førsteholdskampe er også ført up-to-date.

19. marts 2020

Ratingberegner

I en tid hvor alle skakturneringer aflyses, er det en ret unyttig beskæftigelse at lave en ratingregner, for hvad skal man bruge den til? Nu er det dog gjort, og på et tidspunkt genoptages skakken jo, og så er den der.

Inspirationen kommmer bl.a. fra Skakklubben Rokaden i Randers, som i en del år havde en ratingregner på hjemmesiden, samt fra SK1968s hjemmeside, der pr. dags dato har en sådan under Link i menuen.

Ratingberegneren findes under Turneringer/Ratingberegner.

13. marts 2020

Analyse

Michael T. Rozenfeld har i den forløbne holdskak sæson spillet både på ESFs førstehold i 2. division og på andetholdet i Mesterække 2. Herunder har han været så venlig at dele en række kritiske stillinger i otte af de ti partier, han har spillet.

Prøv at evaluere stillingerne nøje, samt hvad du mener den korrekte forsættelse er - før du ser løsningen. Kommentarene er Michaels egne med baggrund i efteranalyse med div. skakprogrammer.

Max Erik Hansen, Evans – Michael T. Rozenfeld, ESF
2. division

Sort trækker og vinder materiale!


Vis

Max Erik Hansen, Evans – Michael T. Rozenfeld, ESF
2. division

Sort trækker og vinder mere materiale!


Vis

Ejvind Amboeg, Vojens – Michael T. Rozenfeld, ESF
Mesterrække 2

Hvid har lige spillet Sd6+. Hvordan kan sort bedst håndtere springeren?


Vis

Michael T. Rozenfeld, ESF – Jens K. P. Schmidt, Stouby
Mesterrække 2

Hvordan skal hvid fortsætte?


Vis

Michael T. Rozenfeld, ESF – Claus Marcussen, Fredericia 2
2. division

Sort har lige slået tårnet på d1. Hvid trækker og sætter mat i 6.


Vis

Michael T. Rozenfeld, ESF – John Erling Nielsen, Fredericia 3
Mesterrække 2

Hvid trækker, og sort er i problemer da springeren står i slag. Er der et bedre træk for hvid end Dxa6?


Vis

Michael T. Rozenfeld, ESF – Peter Leimand, Ribe
Mesterrække 2

Hvid har fordel, men hvordan kan han bevare den?


Vis

Michael T. Rozenfeld, ESF – Peter Leimand, Ribe
Mesterrække 2

Hvid er nede med 3 bønder, men står til gevinst. Hvordan skal hvid fortsætte?


Vis

AFLYST 12. marts 2020

Klubturneringen

Klubben har valgt at aflyse 4. klubturnering 19/20. Som med SGP 7 sker dette med baggrund i de skærpede retningslinjer og forholdsregler regeringen har bekendtgjort, samt DSUs efterfølgende opfordring til at undlade gennemførelse af skakarrangementer fra dags dato og foreløbig indtil d. 15. april 2020.

AFLYST 12. marts 2020

SGP7 Aflyst

SGP7 på lørdag d. 14 marts er desværre aflyst. Dette sker med baggrund i de skærpede retningslinjer og forholdsregler regeringen bekendtgjorde onsdag aften i forsøget på at bremse smitten med coronavirus, samt DSUs efterfølgende opfordring til at undlade gennemførelse af skakarrangementer fra dags dato og foreløbig indtil d. 15. april 2020.

10. marts 2020

Pokalturnering

Pokalmester

Der stillede 13 spillere til start i Årets pokalturnering. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

I den indledende runde stod Lars Wilton Pedersen, der havde juniorundervisning, over. I denne runde var den største overraskelse nok at Torsten Lindestrøm tabte til Michael Rozenfeld. Poul Flemming Fries Nielsen tabte til Lars Husum og Jens Kr. Pedersen spillede remis med Henrik Krüger. Det lykkedes således ikke Jens at forsvare sit mesterskab fra sidste år.

Efter denne runde blev en enkelt af de tabende spillere udtrukket som "lucky looser" (Claus Rasmussen), så feltet kom op på otte deltagere i kvartfinalen.

I kvartfinalen vandt Michael igen, denne gang over Jesper Lahn Rasmussen. Lars Wilton vandt over Claus Rasmussen, Lars Husum vandt over Hans Viborg og endelig slog Henrik Krüger Ricardo Aramburú.

I semifinalen, mødtes Husum og Wilton, et opgør som Wilton vandt. I det andet parti mødtes Rozenfeld og Krüger og det blev vundet af Rozenfeld.

I finalen mødtes således Michael Tranberg Rozenfeld og Lars Wilton Pedersen, og her sejrede Michael endnu en gang og blev dermed en fortjent pokalmester 2020 med en stribe fine gevinster!
 

Indledende
1Jesper Lahn Rasmussen
0Joel N. Christensen *
½Henrik Krüger *
½Jens Kr. Pedersen
0Poul F. Fries Nielsen
1Lars Husum *
1Ricardo Arambarú
0Claus Rasmussen *
0Jørgen T. Jensen *
1Hans Viborg
0Torsten Lindestrøm
1Michael T. Rozenfeld *
Kvartfinale Semifinale Finale
1Michael T. Rozenfeld
0Jesper Lahn Rasmussen *
1Michael T. Rozenfeld
0Henrik Krüger *
1Michael T. Rozenfeld *
0Lars Wilton Pedersen
1Henrik Krüger *
0 Ricardo Aramburú
0Hans Viborg *
1Lars Husum
0Lars Husum *
1Lars Wilton Pedersen
1Lars Wilton Pedersen
0Claus Rasmussen *

*) lavest ratede spiller går videre ved remis.

9. marts 2020

Holdturneringen

2. division: Oprykning!

ESF er tilbage i 1. division. Søndag sikrede ESFs 1. hold førstepladsen i 2. div. gruppe 3 og dermed oprykning til 1. division. Holdet skulle "blot"have tre points for at være 100% sikre på oprykning. Det lykkedes også, selvom det blev til sæsonens andet nederlag med 3½-4½ med Aarhus/Skolerne 2.

I dagens match blev det til gevinst for John Rødgaard, remis til Hans Buus Pedersen, Iver Poulsen, Torsten Lindestrøm, Lars Wilton Pedersen og Ole Bønnelykke, samt nederlag til Ove Weiss Hartvig og Henrik Tranberg Jensen.

Alt i alt har holdet vundet 5 storsejre og haft to knebne nederlag til Nordre 2 samt som nævnt Aarhus/Skolerne, der blev hhv. nr. 2 og 4. Holdet har været meget stabilt med kun fire afbud i hele sæsonen. Hertil kommer at holdet generelt har præsteret godt - hele syv spillere har en score på over 50%, flere endda langt over, nævnes kan bl.a. IM John Rødgaard (5½/6)!, Hans Buus Petersen (5½/7), Iver Poulsen (5½/7) og Torsten Lindestrøm (5/7).

Sidste år lovede Torsten Lindestrøm efter afslutningen af holdskak 2019, at holdet vile komme stærkt tilbage i år. Man må sige, at det løfte har han holdt.

Se gruppen samt enkeltresultater.

9. marts 2020

Holdturneringen

Mesterrække 2: Storsejr og 3. plads

ESFs 2. hold afsluttede sæsonen søndag med en storsejr på 7-1 over Springeren 3. Springeren var ramt af at skulle stille med 3 8-mands hold samme dag og kunne kun stille med seks mand, så ESF var allerede foran med 2 points inden kampstart.

Michael Rozenfeld og Jesper Lahn Rasmussen spillede remis på de to øverste brætter medens Bent Radoor, Hans Viborg, Thomas Jøker og Jens Kr. Pedersen gjorde rent bord og vandt deres respektive partier. Resultatet betød at holdet pludselig blandede sig i topstriden og sluttede a points med Fredericia 3, der fik andenpladsen med flere matchpoints, og kun 1 point efter Kolding, som vandt turneringen.

Holdet har har potentiale til oprykning, men har desværre haft en tendens til at underpræstere i enkelte runder. Værst var i 1. runde mod netop Kolding, hvor holder var klare favoritter, men tabte 3-5. Det viste sig at være altafgørende til sidst. Holdets 33½ points er 4½ points under den forventede score på 38.

Ellers vil jeg som holdleder gerne takke holdet for indsatsen i sæsonen. Der har ikke været mange afbud. Holdets topscorere blev Andreas Kinch (4½/6), Hans Viborg (4½/7), Michael Rozenfeld (4/7) samt Bent Radoor (4/6). Desuden har vi haft to rigtig gode reserver i form af Svend Madsen (2/2) og Jens Kr. Pedersen (2/3).

Se gruppen samt enkeltresultater.

9. marts 2020

Fries Nielsen´s hurtigskakturnering

Henrik Tranberg Jensen og Joel Nødskov Christensen deltog lørdag den 7. marts i Fries Nielsen´s hurtigskakturnering - en hurtigskakturnering arrangeret af Fredericia Skakklub. Der var gode præmier, så turneringen var stærkt besat med bl.a. De nyudnævnte stormestre GM Jesper Søndergaard Thybo, GM Jonas Buhl Bjerre deltog, samt IM'erne Jens Ove Fries Nielsen og Nikolai V. Pedersen.

Henrik spillede med i gruppe 2, hvor han fik en 7. plads med 3½/9. Det var noget under forventet, så det koster lidt på ratingkontoen. Joel spillede med i gruppe 3, hvor det gik lidt som med Henrik: Score: 3/9, en delt 9. plads og ratingtab.

Turneringen blev vundet suverænt af GM Jonas Buhl Bjerre med 9/9(!) foran GM Jesper S. Thybo med 7½/9.

Se resultaterne.

Om fredagen inden turneringen var der arrangeret simultan med GM Jonas Buhl Bjerre. Her deltog Poul Flemming Fries Nielsen og sørme om han ikke som den eneste vandt over stormesteren, der kun afgav 1½ point ud af ca. 30. Godt gået Poul Flemming!

5. marts 2020

Klubturneringen

Mester: Sidste runde vendte op og ned på en del i gruppen. Bent Radoor, der mødte Michael Rozenfeld, havde en god mulighed, for at vinde gruppen udelt med gevinst eller som minimum en delt sejr med remis. En delt sejr dog kun hvis Lars Husum samtidigt vandt sit parti mod Thomas Jøker. Nu gik det hverken værre eller bedre end at både Bent og Lars tabte!

Da Ricardo Aramburú samtidigt vandt over Jesper Lahn endte det med, at Bent Radoor og Michael Rozenfeld delte førstepladsen, begge med 3/5. De efterfølgende pladser deltes mellem Husum, Aramburú og Jøker, der alle havde 2½/5.

Basis1: Andreas Kinch blev en sikker vinder af gruppen med 4/5. Henrik Krüger tabte til Svend Madsen, hvorved 2.-4. pladsen blev delt mellem Krüger, Jens Kr. Pedersen og Hans Viborg, alle med 2½/5.

Basis2: Gruppen blev vundet suverænt af Claus Rasmussen med 5/5! Jørgen Tranberg Jensen fik ellers 4/5, men måtte erklende at det her kun rakte til 2. pladsen. Joel Nødskov Christensen blev nr. 3 med 3/5.

Se grupper og resultater.

Kampen om klubmesterskabet, føres nu af Michael Rozenfeld med 2 delte sejre og 9 points samlet foran Jesper Lahn Rasmussen, der har 1 sejr samt 6½ points. Claus Rasmussen og Ricardo Aramburú er de medlemmer, der i sæsonens tre afholdte klubturneringer har scoret flest points med hhv. 12 og 10 points.

1. marts 2020

Viking Cup

Andreas Kinch deltog lørdag den 29. februar i Viking Cup - en hurtigskakturnering arrangeret af Frederikssund Skakklub. Det er en pæn stor turnering med 81 tilmeldte.

Andreas spillede med i 2. klasse, hvor han med 4/7 (et resultat tæt på det forventede) blev nr. 10. Turneringen blev vundet af IM Kåre Hove Kristensen.

Se resultater.

1. marts 2020

Holdturneringen

Mesterrække 2: Uafgjort igen.

Af Hans Viborg.

I 6. runde skulle vi møde Ribe. Sidste år fik holdet deres største sejr, netop mod Ribe, hvor vandt 6½-1½. Så godt gik det ikke i år, Ribeholdet var på papiret lidt stærkere i år og den forventede score var 3,2 - 4,8 i vores favør.

Jesper havde måttet melde afbud, så vi havde Jens Kr. Pedersen med i stedet for. Først færdig var Andreas Kinch, der hurtigt fik en fin stilling, som ret hurtigt blev konverteret til et point. Kort efter vandt Michael Rozenfeld på 1. bræt en kvalitet og partiet var derefter hurtigt overstået. Lars Husum, på 2. bræt og Jens Kr. Pedersen på bræt 8 tog derefter begge en remis.

Ricardo Aramburu mistede en bonde, fik en skidt stilling og måtte ned. Hans Viborg havde efter en del afbytninger en helt lige stilling på vej mod en remis, da en alarm på den ellers slukkede telefon gik af. Det var simpelthen for dumt, specielt taget i betragtning af, at nøjagtigt det samme skete for 3 år siden - også i Ribe.

Thomas Jøker kom skidt ud af åbningen, hvor han mistede en officer. Han kæmpede sig dog flot tilbage og fik samlet 3 bønder som erstatning. Partiet endte i et bondekapløb, hvor Thomas kunde have sikret sig en remis, men i stedet for endte han desværre med at spille et par træk, der mest af alt mindede om en selvmat.

Bent Radoor sikrede dog det uafgjorte resultat, da han efter en del forviklinger, sikkert vandt sit parti på 3. bræt. Resultatet på 4-4 var for lidt på en dag, hvor vi absolut burde have haft mindst en halv mere. Topscorer for holdet er Andreas Kinch med 4½/6.

Sidste runde spilles i Fredericia den 8/3.

Se gruppen samt enkeltresultater.

25. februar 2020

Holdturneringen

2. division: Endnu en klar sejr.

Af Torsten Lindestrøm.

I 6. runde mødte vi Fredericia 2 på hjemmebane. Vi vandt en ny sikker sejr, denne gang på 5½-2½.

For Skakforeningen vandt John Rødgaard, Torsten Lindestrøm, Henrik Tranberg Jensen og Michael Tranberg Rozenfeld, mens Hans Buus Pedersen, Iver Poulsen og Ole Bønnelykke spillede remis.

Topscorer for holdet er Hans Buus Pedersen og Iver Poulsen, der begge har scoret 5/6, mens John Rødgaard og Torsten Lindestrøm har scoret 4½.

Esbjerg Skakforening fører dermed fortsat 2. division suverænt og ligger dermed til at rykke op i 1. division. Vi kan nøjes med at score samlet 3 point i sidste runde, og mindre kan sikkert gøre det, da vores nærmeste konkurrent, Nordre, næppe vinder 8-0.

Sidste runde spilles i Fredericia den 8/3. Skal vi have en oprykkerfest? 😎

Se gruppen samt enkeltresultater.

22. februar 2020

Klubturneringen

4. runde blev spillet i tirsdags.

Mester: Bent Radoor fører gruppen med 3/4 efter gevinst mod Ricardo Aramburu. Herefter følger Lars Husum og Michael Rozenfeld med hhv. 2½ og 2 points.

Basis 1: Andreas Kinch fører gruppen sikkert med 3½/4 foran Henrik Krüger, der har 2½/4. Andreas behøver således kun et halvt point i sidste runde for at vinde gruppen.

Basis 2: Gruppen føres af af Claus Rasmussen, der har 4/4! Han efterfølges af Jørgen Tranberg og Joel Nødskov Christensen, der begge har 3/4. Claus og Joel mødes i sidste runde, hvor Claus med en remis kan sikre sig sejren i gruppen.

Se grupper og resultater.

6. februar 2020

Klubturneringen

Mester: Lars Husum og Jesper Lahn Rasmussen tabte til hhv. Bent Radoor og Thomas Jøker. Da Ricardo Aramburu og Michael Rozenfeld spillede remis, betyder det at Radoor fører gruppen med 2/3 foran helefire spillere med 1½/3.

Basis 1: Partiet mellem Svend Madsen og Christian Vinther blev udsat medens de øvrige partier endte remis. Gruppen føres af Andreas Kinch med 2½/3 foran Henrik Krüger med 2/3.

Basis 2: Karl Carlsen sad over, medens Claus Rasmussen og Jørgen Tranberg vandt over hhv. Torben Thueslev og Joel Nødskov Christensen. Claus og Jørgen føren gruppen, begge med 3/3!. De mødes for i øvrigt i næste runde.

Se grupper og resultater.

6. februar 2020

SydGrandPrix 6

Lørdag d. 1. februar afholdt Skakklubben Evans 6. afdeling af SydGrandPrix serien. Fire spillere fra ESF deltog i turneringen.

I Mesterklassen deltog Henrik Tranberg Jensen, hvor han med 2/7 ikke havde sin bedste turnering og endte med at tabe en del rating. Andreas Kinch spillede med i Basis 2, hvor han med 3/7 sluttede en anelse undet forventet

I Skoleskakklassen deltog Johannes Stentoft og Marcus Alad. De spillede begge en fin turnering, og endte begge med 3½/7, hvilket rakte til en placering midt i gruppen.

Se grupper og resultater.

1. februar 2020

Holdturneringen

4-mandsrække 3: ESF - Varde 2.

I tirsdags spillede tredjeholdet ude mod Varde 2. Som i forrige runde mod Jerne 2 en jævnbyrdig modstander, hvor den forventede score var (2,14-1,86) i Vardes favør.

Det blev da også en jævnbyrdig match, som dog endte med et nederlag på 2½-1½. Jens Kr. Pedersen, Henrik Krüger og Claus Rasmussen spillede alle remis medens Jørgen T. Jensen tabte.

ESF endte som nr. 5 i puljen; 1½ points efter nr. 4 og 2 points foran nr. 6

Se gruppen samt enkeltresultater.

1. februar 2020

Holdturneringen

Mesterrække 2: En sikker sejr.

Andetholdet spillede i tirsdag hjemme mod Nørre Snede. Egentlig synes jeg, at Nr. Snede er et stærkere hold i dag end de var for blot få år siden. Sidste år hev vi f.eks. kun en spinkel 4½-3½ sejr med hjem. Tallene viser dog, at de fortsat ligger og kæmper for at undgå de nederste pladser, men de møder Stouby og Vojens i de sidste to runder, så de har muligheder for at avancere. Vi var favoritter i dagens opgør med en forventet score på 5,38-2,62, og det selvom Radoor havde meldt afbud.

Michael Rozenfeld vandt fint på første bræt over John Engstrøm. På de næste brætter endte det remis, hvor Husum endte i et lige slutspil medens Lahn, der ellers syntes han stod godt på et tidspunkt, endte med at blive bekymret for den ene fløj og derfor rebede sejlene og tog en halv..

På bræt 4 pressede Ricardo vist sin stilling rigeligt meget, hvilket gav bagslag og han måtte ned. Andreas Kinch mente selv, at han stod fint på et tidspunkt, men efter et par afbytninger kollapsede hans stilling, hvorefter han opgav. Selv spillede jeg mod Torben Pold Jensen, der vandt over Husum for et par år siden. Det blev et meget lige parti, hvor jeg (hvid) dog pressede sort en del, men der var ikke tilstrækkeligt i stillingen ved korrekt modspil. Til sidst spillede en lidt presset sort dog c-bonden frem, men han havde overset en mulig afbytning af D+T i bunden, hvorefter jeg vandt en bonde og fik et vundet slutspil.

På bræt 7 og 8 stod det lige langt hen ad vejen, men den større spillestyrke gav til sidst sejre til hhv. Thomas Jøker og Svend Madsen. Således endte det med en samlet sejr på 5-3. Holdet ligger fortsat på en 4. plads, men kun et point fra en 2. plads, så avancement burde være muligt med en god indsats de sidste to runder.

Se gruppen samt enkeltresultater.

1. februar 2020

Holdturneringen

2. division: Ny stor sejr til ESF.

Af Lars Wilton Pedersen.

Vort 2. div.hold skulle forsøge at leve op til favoritværdigheden mod 1968,århus og gerne med cifre som mod Viby for 14 dage siden, hvor sejren blev på 6½-1½ - det lykkedes til punkt og prikke - sejren var en parallel og vi udbyggede dermed vort forspring til 5½ points margin ned til en anden århus klub,Nordre, som "kun" vandt 6-2 over netop...jae Viby!

Situationen inden de sidste 2 runder lover godt for en oprykning til landets næstbedste række, 1 division. Med to runder igen må det ikke slå fejl...Fredericia næste gang og sluttelig endnu eet århus hold,århus Skolerne i fællesafslutningen hos Fredericia.

Jeg vil her meget kort referere bræt for bræt, hvordan sejren blev grundlagt:

Vores IMer John Rødgård spillede igen en gevinst hjem med de sorte i et længerevarende parti, hvor han langsomt men sikkert hapsede bønder...vist 4 stk. - iflg. ham selv sjuskede han lidt til sidst, men sejren var der ingen tvivl om - en klar forstærkning med denne rutinerede OL-spiller!

Hans Buus på bræt 2 spillede ligeledes et langt parti, og han viste igen stor teknisk styrke - sejren kom i hus uden vaklen - men det krævede præcise beregninger at konvertere hele pointet - godt Hans!

Ove Weiss kom i en sicilianer af skarp karakter; med cool overblik slog han igennem til hvids lange rokade, og jeg havde Ove mistænkt for at kende stillingen; 3-0 og flot spil Ove!

På bræt 4 sad Iver, som tilksyneladende også er i storform - med hvid brækkede han modstanderens kongestilling op på klassisk vis dermed 4-0 på de fire øverste brætter - en god top!

Torsten på 5 bræt mødte unge Ehrenreich - em Stonewall med meget lille fordel til sort endte med pointdeling og var det først afsluttede parti i matchen - jeg har en mistanke om at vi kommer til at høre mere om den unge århusianer de næste par år - formoder han er i kraftig udvikling - inden dagens parti havde han 3½ af 4!

Jeg selv på 6.bræt havde nok stilet efter et helt point mod Jacob Bjørnskov - med hvid og godt 200 rating points forskel skulle der gerne ske noget, men Jacob spillede sundt og godt i en slags engelsk fianchetto, og jeg sad faktisk og ville helst spille hans stilling,fik dog lejlighed til at bytte min isolerede d-bonde med hans e - bonde - troede jeg - han kunne slå på b2 og fratage Da3 dækningen af mit tårn på e7 - der skulle rigges om - øv - håndbremse på og remis på min foranledning. De efterflg. analyser viste at han IKKE kunne slå på b2 - jeg har åbenbart et Bjørnskov kompleks - tabte jo til hans far Kai mod Haderslev!

Ole B. på 7 bræt kom for sent pga. noget med uret - tror jeg nok? Det ligner ikke Ole og skabe panik på holdet, og han er tilgivet, for med 40 minutter mindre var der vist ikke tvivl om Oles sejr - godt kæmpet Ole!

Henrik Tranbjerg stod længe bedst i en Volga-udgave; med hvid beholdt han bonden, men pludselig røg der en kvalitet, dog sammenholdt med en fri a-bonde og tror nok han regnede med at tabe - modstanderen var dog i sit gode hjørne og ofrede på a7 og regnede med remis i bondeslutspillet - han havde jo oppositionen...og remis?? Begge spillere må have overset tempo trækket g2-g3 og hvid gevinst da Henrik ville forcere - lidt ærgerlidt for os, men trætheden havde nok sat sig!

Runde 6 afholdes også på Rybners, Sp.Møllevej - 3. hjemmekamp i træk og som nævnt mod Fredericia 2 kl. 12.00. Mit gæt er 5½-2½ til ESF – hvis jeg spiller ordentligt!


Af Torsten Lindestrøm.

Esbjerg Skakforening vandt en ny storsejr i 5. runde i årets divisionsturnering. Denne gang gik det ud over SK19683, som måtte rejse tilbage til århus med et nederlag på 1½-6½.

For Skakforeningen vandt John Rødgaard, Hans Buus Pedersen, Ove W. Hartvig, Iver Poulsen, og Ole Bønnelykke mens Torsten Lindestrøm, Lars Wilton Pedersen og Henrik Tranberg Jensen spillede remis.

Topscorer for holdet er Hans Buus Pedersen og Iver Poulsen, der begge har scoret 4½/5. Esbjerg Skakforening fører nu rækken suverænt og ligger dermed til at rykke op i 1. division.

Se gruppen samt enkeltresultater.

21. januar 2020

Klubturneringen

Anden runde er spillet i klubturneringen.

I Mester har Lars Husum og Jesper Lahn Rasmussen lagt sig i spidsen, begge med 1½/2.
Basis 1 føres af Andreas Kinch og Henrik Krüger med hhv. 2/2 og 1½/2 – de mødes i øvrigt i næste runde.
I Basis 2 er der ikke mindre end tre spillere med 2/2: Claus Rasmussen, Jøgen Tranberg og Joel Nødskov Christensen. De to sidstnævnte mødes i næste runde.

Se grupper og resultater.

21. januar 2020

Opgaver

Hans Buus Pedersen har indsendt et par opgaver. Det er nu muligt at se løsninger.
Hvid trækker og sætter mat i 9 træk.

Prøv at løse opgaven uden brug af computer. Denne opgave morede vi os meget over i 70'erne inden computeren kom på banen. Sort kan udsætte matten til hvids 9. træk.
Hjælp: Hvid ofrer alle brikkerne på nær en enkelt lille bonde. Men det er jo også nok til at sætte mat!


Løsning

Hvid trækker og sætter mat i 4 træk.

Prøv at løse opgaven uden brug af computer. En opgave vi brugte rigtig megen tid på at løse.


Løsning

19. januar 2020

Hurtigskak

Hurtigskakturnering med tre verdensmestre.

Middelfart Skakklub afholdt en 7-runders hurtigskakturnering med deltagelse af tre danske verdensmestre (heraf navnet). De tre er:
GM Curt Hansen - juniorverdensmester 1984
GM Jens Kristiansen - seniorverdensmester 2012
FM Jørn Sloth - GM i korrespondanceskak - verdensmester i 8. VM i korrespondanceskak spillet fra 1975-1980

Fra ESF deltog Ole Bønnelykke, Lars Wilton Pedersen og Andreas Kinch.

Wilton spillede en god turnering. Med en enkelt undtagelse mødte han kun højere ratede modstandere, men tabte kun til IM Uffe Vinter-Schou. Med 4/7 endte han på en 13. plads.

For Bønnelykke gik det mere op og ned. Med 3/7 blev det til en placering som nr. 23. Kinch havde ikke den bedste turnering. Han blev nr. 33 med 1½/7. Til gengæld fik han taget nogle billeder.

Turneringen blev vundet af IM Nikolai Vesterbæk Pedersen med 6/7. Et par tidl. medlemmer af ESF deltog også: FM Niels Jørgen Fries Nielsen, Nr. 4 med 5/7 samt Stefan Hansen, nr 15 med 4/7.

Se resultaterne

18. januar 2020

Holdturneringen

4-mandsrække 3: Endnu et lokalopgør.

I tirsdags spillede tredjeholdet igen mod Jerne. Denne gang mod Jerne 2. Efter 4-0 nederlaget mod Jerne 1, var håbet og forventningen noget større denne gang. Efter den forv. score (2,11-1,89) skulle holdene da også være ret jævnbyrdige, hvilket resultatet 2-2 også bekræftede.

Thomas Jøker tabte til Carsten Klint Sørensen på 1. brættet medens Henrik Krüger vandt over Ib Klitaa på bræt 2. Jørgen Tranberg mod Henning Jensen og Claus Rasmussen mod Karsten Spangsbjerg endte begge remis.

Se gruppen samt enkeltresultater.

18. januar 2020

Holdturneringen

Mesterrække 2: En pose blandede bolsjer.

I mandags spillede andetholdet ude mod Fredericia 3, et hold med omtrent den samme score som os. Vi var dog på papiret favoritter med en forventet score på 2,77-5,23.

Fire af de øverste fem brætter var meget jævnbyrdige, her tabte vi dog 3 af 4. På de resterende brætter var vi favoritter og scorede, da også 3 af 4 mulige points her. Resultatet 4-4 var i underkanten, men spillet var vist ikke til mere.

Michael Rozenfeld, Bent Radoor og Andreas Kinch vandt, Thomas Jøker og Hans Viborg spillede remis medens Lars Husum, Jesper Lahn og Ricardo Aramburu tabte. Holdet ligger fortsat på en fjerdeplads med 17½, tæt på Ribe, Fredericia og Springeeren, der er hhv. nr. 2, 3 og 5. Kolding er nr. 1 med 23 points, men mangler at spille mod både Ribe og Fredericia.

Se gruppen samt enkeltresultater.

15. januar 2020

Holdturneringen

2. division: Igen en storsejr til ESF.

Af Lars Wilton Pedersen.

Divisionsholdet fik ram på deres onde ånd fra sidste år, VIBY, holdet som egentlig fratog os oprykningen i sidste runde af daværende turnering – i år blev det en fin,fin sejr på 6½ - 1½ og det betyder rent faktisk, at vi nu er 5 points foran med 3 runder igen!

Vores to topbrætter gjorde et godt stykke arbejde og fik arbejdssejre hjem. Hans i dagens længste parti - en Stonewall med ham som hvid. I en lidt låst stilling smed han kongen op på d4, selvom der var flere officerer på brættet - rolig nu - Hans havde styr på det.

Ove på 3 bræt led sit første nederlag - ofrede korrekt en kvalitet, men fortsættelsen var vist gået i glemmebogen - det hænder for selv de bedste - kom igen Ove!

Iver vandt et fejlfrit parti på 4. bræt - hans brikker stod optimalt og med et par unøjagtigheder slog han til som en klapperslange 1-0.

Torsten på 5, bræt afslog remis og vandt en god sejr - faktisk demonstrerede han sine ord som holdleder: "Spil partierne ud", så det gjorde han!

På 6 og 7 bræt mod lavere ratede spillere sad så de to Tysklandsfarere, Wilton og Bønnelykke. Førstnævnte stod rigtig godt efter åbningsfasen med de hvide brikker. 2-3 unøjagtigheder gjorde at stillingen tippede over til sorts fordel og sluttelig tilbød jeg remis, hvilket blev modtaget - og gudskelov for det - jeg stod faktisk som en pose nødder. Ole Bønnelykke fik også en arbedssejr hjem. Tror faktisk han hele vejen igennem havde en lille, men klar fordel. Spørgsmålet var om det kunne vinde - Ole blev ved og det gav pote - godt Ole!

Henrik på 8 bræt fik flået sin modstander - han ofrede vist ikke noget men tog nogle brikker og dem som modstanderen havde tilbage stod helt forkert - alligevel blev der spillet videre og med sådan en sort stilling, ja så må man være glad ved spillet. Godt Henrik!

Men her lang tid efter matchen tænker jeg stadig på Hanses flotte kongevandring til d4! (red.: se nedenfor). Positionel overspilning mod en ellers hårdfør modstander. Jeg bør retfærdigvis nævne, at Viby har været hårdt ramt med frafald i toppen. Brdr. Kjær og unge Jesper som for år tilbage døde af en svulst i hjernen - 2200 folk alle tre!

D. 26/ 1 gælder det så SK1968, Aarhus og de gode takter må da gerne fortsætte - det ligner avancement!


Af Torsten Lindestrøm.

Esbjerg Skakforening vandt en storsejr i 4. runde i årets divisionsturnering over Viby. Det blev en overbevisende sejr på 6½-1½.

Før sæsonen holdt 1. holdet et holdmøde, hvor vi aftalte så vidt muligt at spille partierne til ende. Med andre ord ikke at tilbyde eller tage imod remistilbud med mindre, at der er en god grund dertil. Vi er favoritter i alle matcher (især efter John Rødgaards tilgang) og strategien bunder i, at den bedste spiller ofte vinder til sidst, selvom det undervejs måske ser helt lige ud. Denne match var et godt billede på dette. Det så længe meget lige ud i partierne på 1, 2, 3, 5 og 7 bræt men i sidste ende vandt vi disse partier med 5-0!

For Skakforeningen vandt John Rødgaard, Hans Buus Pedersen, Iver Poulsen, Torsten Lindestrøm, Ole Bønnelykke og Henrik Tranberg Jensen mens Lars Wilton Pedersen spillede remis.

Topscorer for holder er Hans Buus Pedersen og Iver Poulsen, der begge har scoret 3½/4. Esbjerg Skakforening fører nu rækken suverænt og ligger dermed til at rykke op i 1. division.

Næste runde spilles søndag den 26. januar kl. 12, hvor SK1968 fra århus er modstanderen. Denne match spilles som sædvanligt på Rybners Tekniske Gymnasium, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg.

Se gruppen samt enkeltresultater.

Hans Buus Pedersen har sendt afslutningen af sit parti med kongevandringen.

Hvid: Hans Buus Pedersen, ESF
Sort: Lars G. Hougaard, Viby Sk.

noter af Hans Buus Pedersen

8. januar 2020

Klubturneringen

Første runde er spillet i 3. klubturnering, der har deltagelse af 17 spillere.

Se grupper og resultater.

7. januar 2020

Årets første træk

Den årlige hurtigskakturnering i Herning - Årets første træk - havde i år deltagelse af Henrik Tranberg Jensen og Andreas Kinch fra ESF.

Henrik deltog i Basis 1, hvor han med 4½/7 blev nr. 3. Andreas deltog i Basis 4, hvor han blev nr. 6 med 3/7.

Vinder blev - lidt overraskende - FM Andreas Wiwe, Jetsmark, som vandt med 6/7 - et helt point foran GM Allan Stig Rasmussen og FM Finn Pedersen, begge med 5/7.

Se resultater.