18. december 2016

Julefrokost

Julefrokost

Julefrokosten hos Formanden forløb i god ro og orden med 8 deltagere.
Efter alle havde spist, hvad de kunne af den gode mad, blev der afviklet 2 lynskakturneringer.
NB! den 2.turnering blev spillet med omvendte farver.

Julelyn-1
Julelyn-2

14. december 2016

Holdturneringen

Jesper har skrevet nedenstående referat af holdkampen mellem ESF og Springeren i A-rækken.

Tirsdagens kamp i A-rækken nåede at blive aflyst og så alligevel gennemført. Springeren 4 havde svært ved at stille hold, men 3 fremmødte var nok til at give dem en sikker sejr. På 1.brættet spillede Simun Peter Antoniussen, som for mange år tilbage spillede hos os, mod Carlsen. Karl mistede hurtigt et par officerer og tabte, og da havde Vagn allerede pakket sammen på 3.brættet. Claus spillede næsten fuld tid, og mens Danmark klarede remis i håndbold mod Rusland, tabte han desværre et tårnslutspil, hvor uglerne kunne finde gevinstmuligheder til begge spillere. Derfor blev slutresultatet 1-3.
ESF2 - Springeren4: 1-3.

12. december 2016

Holdturneringen

1. division: 1. holdet drog søndag til Padborg, hvor de mødte Bov. ESF havde afbud fra Ove Weiss på 2. brættet og havde derfor Lars Husum med. Bov, der spillede i Skakligaen sidste sæson, stillede i stærkeste opstilling (8. bræt med 2122!), så ESF fik rigtigt ørene i maskinen. 7½-½ til Bov blev resultatet (forv. 6,44-1,56). Torsten kom som den eneste på tavlen med en remis på bræt 2. ESF nu ligger sidst i gruppen og skal nu kæmpe hårdt for at undgå nedrykning.
Bov1 - ESF1: 7½-½.

Mesterrække 1: ESFs andethold skulle knap så langt som førsteholdet, da de skulle møde Ribe på udebane. Optakten var ikke den bedste, da holdet måtte afgive Husum til førsteholdet, og det herudover viste sig, at holdlederen og Damir havde misforstået hinanden. Han kunne nemlig ikke spille, så holdet manglede pludselig de to øverste brætter. Holdet havde dog fået Jøker med, men kom kun afsted med 7 mand og var således bagud allerede fra start. Det forventede resultat for de syv partier var 4,95-2,05 i Ribes favør, så det var op ad bakke. På trods af dette spillede holdet faktisk lige op med Ribe: 3½-3½ (dvs. med det mlg. 8. bræt et samlet nederlag på 4½-3½). Svend Madsen, Michael Tranberg og Jørgen Tranberg vandt alle og Jens Kr. spillede remis på 1. brættet. Holdet kunne endda måske have fået uafgjort, eftersom Hans netop havde tilbudt remis i en stilling med gode remischancer, da hans mobil (som var slukket!), syntes den skulle udsende en alarm - ærgerligt. Holdet ligger sidst i gruppen.
Ribe1 - ESF2: 4½-3½.

A-holdet spiller tirsdag aften hjemme mod Springeren.

6. december 2016

Klubturneringen

Sidste runde i 2. klubturnering er spillet. Der er virkelig blevet kæmpet i denne turnering. Kun fire ud af 40 partier endte med remis!

Mesterrækken: Blev vundet af Hans Viborg med 4½p efterfulgt af Steven Jessen, der fik 4p. Hans og Steven stod således for over halvdelen af alle points (8½/15). Lars Husum og Bjørn Nielsen delte tredjepladsen, begge med 2p.

Basis 1: Gruppen blev vundet af Michael Tranberg med 4½. Thomas Jøker blev nr. to med 4p efterfulgt af Sven Michelsen med 3½p. Michael har nu øget sin rating med 133 over to klubturneringer! Samtidigt har han vundet retten til at spille i Mester i 3. klubturnering.

Se resultaterne.

30. november 2016

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 2 partier i klubturneringen.

Efter disse resultater, fører Michael basis-gruppen med 3½ foran Thomas med 3 points.

Grp.Hvid SortRes.
B1Michael T. Rozenfeldt-Karl Carlsen1 - 0
B1Jørgen T. Jensen-Thomas Jøker0 - 1

Se grupperne .

23. november 2016

A-rækken - af Andreas Kinch

Efter den gode start i holdturneringen mod Grindsted var det nu Korning vi skulle møde.

Første mand færdig var Bo. Han endte med konge og tårn mod konge og 3 forbundne bønder. Desværre var hans konge et par træk for langt væk, til at forhindre én af modstanderens bønder i at gå i dronning.

Andreas fik skakket sig til en trækgentagelse i en sprængfarlig stilling, hvor ingen af spillerne havde noget bedre end at gå med på den. Den af spillerne som havde forsøgt at undgå trækgentagelse ville have tabt.

Karl stod denne gang for gevinsten. Et slutspil med tårn, dronning og 4 bønder og masser af linier og diagonaler at holde øje med for begge parter. Til sidst var det Karl som fik sat tårn og dronning mest præcist og snøret modstanderens konge ind i et matnet.

Sidste mand var Claus. Han måtte desværre ned, men først efter en lang kamp. Begge havde kun 1 minut tilbage til slut. Det lignede et meget træls parti at spille. Bagud med en bonde i det meste af partiet og til sidst et langt tårnslutspil, stadig med en minusbonde. Det må betegnes som en heroisk kamp for holdet.

Så det endte med et knebent nederlag på 1½-2½ denne gang.
ESF3 - Korning1: 1½-2½.

21. november 2016

Holdturneringen

1. division: 1. holdet skulle søndag møde Springeren 1, der også havde 3p fra første runde. Forventningen var på forhånd en ret jævnbyrdig match, dog med en evt. svær modstander til Iver på 1. bræt. Dette kom til at holde stik, men desværre blev resultatet et knebent nederlag på 3½-4½ (forv. 3,68-4,32). Ove vandt, Henrik og Steven tabte, medens resten spillede remis. Resultatet betyder, at ESF nu ligger næstsidst i gruppen.
ESF1 - Springeren1: 3½-4½.

Mesterrække 1: ESFs andethold skulle møde Evans 3, der ligesom ESF havde tabt stort første runde. Forhåbningen for ESF var et noget bedre resultat denne gang, men dette kom ikke helt til at holde stik. Det forventede resultat var 2,87-5,13 i Evans favør og resultatet på 2½-5½ ligger jo tæt på dette. Matchen blev vel især tabt på de øverste brætter, hvor jævnbyrdigheden ellers på papiret var størst. Heller ikke denne gang lykkedes det nogen at vinde deres parti. Tættest på var vist en overgang Jørgen Tranberg. Samlet blev det til 5 remisser og 3 nederlag, og holdet ligger nu sidst i gruppen.
ESF2 - Evans3: 2½-5½.

17. november 2016

Klubturneringen

Mesterrækken: Hans vandt over Bjørn, der gik all-in, selvom han blev tilbudt en remis undervejs. Steven og Husum vandt over hhv. Jesper og Svend. Hans er nu sikker på mindst en delt førsteplads, da kun Steven kan nå ham.

Basis 1: Michael, Sven og Bo fører gruppen med 2½p. Umiddelbart efter kommer Steen, Karl, Thomas og Jørgen med 2p. Da flere mangler at spille nogle hængepartier er det umuligt at udpege nogle favoritter og alt tyder på en spændende afslutning i gruppen.

Se resultaterne.

NB! 5. runde er lagt i Basis, så der er mulighed for at spille forud den 22/11 eller den 29/11.

14. november 2016

Grindsted-ESF - af Andreas Kinch

– Andreas har fremsendt nedenstående referat af holdkampen mellem Grindsted og ESF i A-rækken.

Bo lagde ud med at vinde en let officer og derefter én mere, og så stod det 1-0. Derefter udlignede Grindsted, da Karl måtte se sig snydt i en ellers lige stilling. Så kom vi tilbage på vindersporet, da Claus spillede et godt parti og endda kunne brillere med dronningeoffer og efterfølgende mat.

Tilbage sad Andreas som vandt en bonde tidligt i midtspillet. Den blev holdt spillet ud og pressede til sidst modstanderen til at foretage et hasarderet forsøg, som endte galt. Og dermed var en overraskende 3-1 sejr i hus. Ratingtallene havde forudsagt nederlag på 1½-2½.

Fin start på holdturneringen.

10. november 2016

Holdturneringen

ESFs hold i A-rækken spillede onsdag aften ude mod Grindsted. Det ser ud til, at de havde en ret fornøjelig tur. På trods af et forventet resultat på 2,48-1,52 i modstanderens favør formåede de at vinde 3-1! Der var gevinster til Andreas, Bo og Claus medens Karl måtte ned.
Grindsted1 - ESF3: 1-3.

9. november 2016

Klubturneringen

Mesterrækken: I kampen om førstepladsen lykkedes det den gamle redacteur at få en merbonde med ind i et lettere fordelagtigt tårnslutspil. Gevinsten medfører, at han nu fører gruppen med 3/3 foran netop Steven og Bjørn, der har 2/3.

Basis 1: Hele fire spillere (Karl, Michael, Thomas og Jørgen) fører gruppen med 2 points. Michael og Karl mangler dog et indbyrdes parti. Efter de fire ligger fire andre med 1½ points, så gruppen er tæt.

Se resultaterne.

6. november 2016

Nederlag til Herning - af Torsten Lindestrøm

I 1. runde i dette års turnering i 1. division i skak skulle Esbjerg Skakforening spille ude mod stærke Herning, der er blandt favoritterne til at rykke op i Skakligaen.

Det endte med det forventede nederlag, men først efter hård kamp! På 1. bræt spillede Iver Poulsen remis. Remis blev det også på 2. bræt, hvor Over W. Hartvig spillede mod den tidligere Haderslev-spiller Søren Søgaard. På 3. bræt stod Torsten Lindestrøm længe bedst, men også dette parti endte remis. På 4. bræt tabte Ole Bønnelykke desværre efter at have stået til gevinst. Også på 5. bræt blev det til nederlag. Også her stod Henrik Tranberg Jensen til gevinst men en stor fejl vendte partiet på hovedet. På 6. bræt vandt Skakforeningen, da holdets nestor, Ingolf Nicolaisen, vandt et omskifteligt parti. På 7. bræt endte debutanten Steven Jessens parti også remis, efter at Steven en overgang havde stået bedst. Som rosinen i pølseenden tabte Skakforeningens formand desværre sit parti på 8. bræt.

Samlet blev det til et nederlag på 3-5, hvilket dog var ½ point over den forventede score.
Herning1 - ESF1: 5-3.

6. november 2016

Holdturneringen

ESFs andethold var i første runde af holdturneringen taget til Tønder. Tønder stillede med stort set samme hold, som da vi mødtes for et år siden, hvor resultatet blev 3½-4½ til ESF.

I forhold til dengang stillede ESFs andethold i en temmelig svækket udgave, dels er et par spillere rykket til førsteholdet og dels var vi ramt af afbud. Holdet var derfor klar over, at det nemt kunne ende med en snitter. Det forventede resultat var hele 6,12-1,88 i Tønders favør, og det viste sig at passe meget godt. Tre remisser blev det til og et resultatet på 6½-1½ til Tønder. Hans, Sven og debuterende Michael Tranberg spillede remis, resten måtte indkassere et nederlag.
Tønder1 - ESF2: 6½-1½.

1. november 2016

Klubturneringen

Mesterrækken: Føres efter to runder af Steven og (lidt overraskende) Hans, begge med 2/2.

Basis 1: Jørgen Tranberg fører gruppen med 2/2. Det indbyrdes parti mellem Karl og Michael er dog udsat. Den ene af dem kan med en gevinst også nå 2/2.

Se resultaterne.

30. oktober 2016

Klubturneringen

1. runde er spillet. Se grupperne her.

24. oktober 2016

Odensemesterskabet

Iver Poulsen deltog i Odensemesterskabet 2016, hvor han spillede i Mester 2, hvor han blev en delt nr. 2-4 med fem remis-partier.

Se resultater her.

12. oktober 2016

Klubturneringen

Sidste runde er spillet.

Mesterrækken: Blev vundet af Steven med 4p efter sejr over Torsten. Jesper blev nr. to med 3p efterfulgt af Torsten og Svend med 2½. Tillykke til Steven med sin første sejr i mesterrækken, samt at han nu med et ratingtal på 1920 kan kalde sig mesterspiller!

Basis 1: Gruppen blev vundet af Bjørn og Michael, begge med 3½p. Hans blev nr. tre med 3p.

Basis 2: Gruppesejren blev også delt her, idet Bo og Jørgen fik remis indbyrdes og således begge sluttede med 4p. Steen blev treer med 2½p.

Se grupperne her.

4. oktober 2016

Klubturneringen

Der blev spillet 5 partier i klubturneringen.

Se grupperne .

Grp.Hvid SortRes.
MLars Husum-Svend Madsen1 - 0
MJesper L. Rasmussen-Andreas Kinch1 - 0
B1Bjørn H. Nielsen-Sven Michelsen1 - 0
B2Steen Nielsen-Joel N. Christensen½ - ½
B2Claus Rasmussen-Vagn Konradsen0 - 1

Mesterklassen: Efter dagens resultater, hvor Svend tabte, afgøres gruppesejren i partiet mellem Steven og Torsten.

Basis 1: Michael vil med en sejr over Hans vinde gruppen. Ved remis eller nederlag kan op til tre spillere slutte med 3½ points.

Basis 2: Gruppen afgøres i partiet mellem Bo og Jørgen Tranberg.

27. september 2016

1. klubturnering

4. runde er spillet. En rigtig kamprunde – der var kun et af ni partier, der endte med en remis.

Mesterrækken: Føres af Steven med 3p efterfulgt af Svend Madsen og Torsten, begge med 2½p. Der er lagt op til en spændende afslutning, da Steven og Torsten mødes i sidste runde.

Basis 1: Føres af Michael Tranberg med 3p foran Ejvind og Hans, begge med 2½p. Også her er der lagt op til kamp om hel eller delvis gruppesejr, da Michael og Hans mødes i sidste runde.

Basis 2: Føres af Bo og Jørgen Tranberg, begge med 3½p foran Claus og Steen med 2p. Bo og Jørgen mødes indbyrdes og spiller om gruppesejren i sidste runde.

Formanden må siges at have haft en heldig hånd, da grupperne blev lagt. I alle grupper er der spænding til det sidste!

Se grupperne her.

20. september 2016

1. klubturnering

3. runde er spillet. Basis 2 endte med en stribe remisser på trods af, at partierne blev spillet igennem. I Basis 1 og Mester fandt alle partier derimod en afgørelse.

Se grupperne her.

Junior-afdelingen: Der er pt. seks juniorer, der får undervisning i skakspillets finesser, samt spiller mod hinanden. Hvis du kender nogen, der kunne have lyst til at deltage, er der plads til flere.

13. september 2016

1. klubturnering

2. runde er spillet. Runden blev indledt med et minuts stilhed til minde om Torben Richard Jensen, der var et stort aktiv for ESF og skakken som helhed i Esbjerg.

Se grupperne her.

11. september 2016

Torben Richard Jensen 1960 - 2016

En trist nyhed har ramt Esbjerg Skakforening, idet et af klubbens mangeårige medlemmer Torben Richard Jensen pludseligt er afgået ved døden tirsdag den 6. september på OUH.

Henrik Tranberg Jensen gik lange ture med Torben hver fredag, og de aflyste kun traveturen i ugen før dødsfaldet pga. regnvejr. "De ture kommer jeg til at savne forfærdeligt. Torben var en særdeles god ven, hvor har vi dog snakket og tillige haft mange sjove og jævnbyrdige skakpartier", skriver Henrik på Facebook.

Torben startede sin skakkarriere i Centrum, men da skakinteressen i Esbjerg toppede, var han med til at starte SKS 88 i Sædding. Da klubben lukkede igen, søgte han videre mod Esbjerg Skakforening for at dyrke det aktive skakspil. Torben havde en særlig stil og forståelse for skakspillet, der gjorde, at ingen kunne føle sig sikker, men var også så kompromisløs, at alle havde en chance, og at hans ratingtal aldrig lå fast.

Under arrangementer som Vesterhavsturneringen gjorde Torben en stor indsats, hvor han ud over at spille også påtog sig alt arbejde som marathonvagt i kantinen.

Skakpolitisk kæmpede Torben ihærdigt klubbens sag imod de kommunale besparelser på fritidsområdet, men den politiske kamp var desværre tabt på forhånd, og vi måtte som konsekvens heraf søge andre lokaler. Torben havde mange ideer til nye skakinitiativer, også ideer som var svære at gennemføre på grund af manglende tilslutning fra spillere og bestyrelser, og han var som konsekvens heraf heller ikke medlem af en klub ved sin alt for tidlige bortgang.

Æret være hans minde.

6. september 2016

1. klubturnering 16/17

1. runde er spillet. Der var en enkelt forbytning af to spillere mellem Basis 1 og 2. Det blev rettet og da Vagn blev overtalt til også at deltage, blev der alligevel tre fulde grupper med seks i hver.

Et par mindre overraskelser blev det også til: Torsten tabte til Svend Madsen i Mester. Hans tabte til Ejvind og Sven Michelsen tabte til Karl i Basis 1..

Se grupperne her.

Holdskak: Så ser det lige nu ud til, at klubben muligvis bliver nødt til at trække 3. holdet fra Mester 2. Dvs. klubben deltager i år kun med to hold á 8 spillere i holdturneringen. Der er simpelthen for få af klubbens medlemmer, der har meldt sig til at spille holdskak. Det er dog ikke endelig afgjort - endnu.

30. august 2016

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 30. august 2016 i klubbens lokaler på HTX.

11 af klubbens medlemmer var mødt frem.

Læs referatet.

26. august 2016

Haveskak

I tirsdags blev anden runde af haveskakturneringen spillet i formandens have.

Vi nåede ikke at få spillet helt færdig før det blev mørkt. Jesper og Hans, begge med 3½ points, deler således turneringssejren.

Næste tirsdag er der generalforsamling kl. 19:30 på Teknisk Gymnasium, Spangsbjerg Møllevej 72. Dagsorden ifølge lovene.

Resultater
Nr.Navn1234567I alt
1Jens Kr. Pedersen1½00
2Sven Michelsen0½½
3Hans Viborg½111
4Claus Rasmussen000
5Jesper Lahn Rasmussen1½11
6Poul Fl. Fries Nielsen101002
7Lars Husum0011

17. august 2016

Haveskak

Tirsdag aften mødtes seks af klubbens medlemmer hos formanden. I haven blev der spillet i alt 6 partier med store brikker.

Dette gentages næste tirsdag, hvor alle interesserede er velkomne.

Resultater
Nr.Navn123456I alt
1Jens Kr. Pedersen1½
2Sven Michelsen0½½
3Hans Viborg½1
4Claus Rasmussen000
5Jesper Lahn Rasmussen½1
6Poul Fl. Fries Nielsen101

11. august 2016

Sæsonstart 2016/17!

Klubmester Torsten Lindestrøm spillede simultan mod 6 fremmødte.

I modsætning til sidste år, hvor Torsten gjorde rent bord, måtte han i år afgive points. Resultatet blev at Torsten vandt over Claus, Bo og Jesper, spillede remis mod Poul Flemming og tabte til Sven og Hans.

Velkommen til Claus Rasmussen, der forhåbentlig har fået lyst til mere skak!

Tirsdag d. 16/8 spilles der haveskak og løses opgaver i formandens have, Kvædevej 5, 6700 Esbjerg.

11. august 2016

Opdateringer

Et par opdateringer fra den forløbne sommer:

Ole Bønnelykke fik en 60-78. plads i Horsens Lang Weekend med 4½/7, hvilket var en del under forventet (6,1). Se slutstilling.

Svand Madsen deltog i Xtracon Chess Open 2016 med et et fint resultat, idet han scorede 4 points mod forv. 3.1. Se slutstilling samt resultater.

Ole Bønnelykke og Andreas Kinch deltog i årets Lundeborg-turnering. Ole blev nr. 6 i Mester 1 og Andreas blev nr. 7 i Basis 2. Se slutstillinger. I Mester 1 deltog også de tidl. Esbjerg-spillere Jens Ove Fries Nielsen og Lars Wilton Pedersen, der blev hhv. nr. 3 og 5. Begge spiller i denne sæson for Fredericia.

26. juli 2016

Sæsonstart 2016/17!

Esbjerg Skakforening

Sæsonen i Skakforeningen starter traditionelt med simultan af klubmesteren (Torsten Lindestrøm) mod alle interesserede. Dette foregår 9.august på HTX. Lokalerne åbnes kl. 19:00.

Som noget nyt vil vi derefter over to tirsdage afvikle "Esbjerg Stormesterskab" i formandens have. Der spilles med store skakbrikker i haven, såfremt vejret tillader det. Der satses på kvalifikation den første aften og final4 den anden, men afviklingen afhænger af deltagerantallet og vejret. Der vil samtidig blive mulighed for købe en forfriskning og at arbejde med skakopgaver. Bemærk at spillestedet disse to aftener er Kvædevej 5, 6700 Esbjerg.

Generalforsamlingen afholdes efter reglerne sidste tirsdag i august.

Klubturneringen starter d. 6/9 kl. 19:15.

Juniortræning starter d. 6. september kl. 18:30. Juniorerne er naturligvis velkomne til at deltage i de øvrige programpunkter.

I august åbner lokalerne først kl. 19:00 - fra september kl. 18:30.

1. maj 2016

Varde Weekend 2016

Ole Bønnelykke og Henrik Tranbjerg Jensen deltog i mesterklassen i dette års Varde Weekend.

For Ole, der var ratingfavorit, begyndte det planmæssigt med 2½ points og en førsteplads efter de første tre runder. Desværre sluttede Ole med to nederlag og endte på fjerdepladsen. Henrik indkassererede ligeledes to nederlag undervejs og sluttede på en femteplads med 2/5.

Mesterklassen blev vundet af Bjarne Meldgaard Rasmussen med 3/5 - á point med Poul Grydholt Jensen og Anders Christensen, der blev hhv. toer og treer.

Se resultaterne.

26. april 2016

4. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Her endte det med, at Torsten Lindestrøm og Lars Husum delte sejren, begge med 3½ points, efterfulgt af Steven Jessen med 2½. Torsten og Lars spiller således begge i Mesterklassen i efterårets første turnering.

Basis 1: Her sluttede det også med en delt sejr. Svend Madsen og Sven Michelsen fik begge 4½ points. Hans Viborg blev nr. tre med 3½ points. Madsen kan endvidere bruge sommeren på at vedligeholde formen, eftersom han havde den bedste korrektion og derfor vandt retten til at spille i Mesterklassen til efteråret!

Se alle resultater.

Klubmester 2016 blev igen i år Torsten Lindestrøm. Denne sæson dog med en snæver margin. Lars Wilton Pedersen vandt to af årets turneringer i fin stil, men da han var tilmeldt som B-medlem, kan han ikke vinde klubmesterskabet. Hele fire spillere havde en halv turneringssejr; nemlig Lindestrøm, Bønnelykke, Lahn og Husum. Torsten havde dog klart flest points og bliver derfor klubmester.
Konkurrencen om flest scorede points i klubturneringen blev ligeledes vundet af Torsten med 13½ points foran Karl Carlsen med 13 og Heino Carstensen med 12½.

Se oversigterne her og her.

19. april 2016

Klubturneringen

Alle hængepartier er nu spillet. Der resterer således kun den afsluttende runde i klubturneringen.

I Mesterklassen fører Torsten Lindestrøm med 3 points foran Lars Husum med 2½. De møder hhv. Steven og Damir i sidste runde. Med en udelt sejr kan een af de to reelt tilspille sig klubmesterskabet, da klubmesteren jo skal være A-medlem (Lars Wilton, der er B-medlem, har ellers to sejre i hhv. anden og tredje klubturnering).

Basis 1 føres af hele tre spillere: Sven Michelsen, Svend Madsen og Hans Viborg, alle med 3½ points. Svend og Hans mødes i sidste runde, medens Sven møder Frede.

Se Resultaterne.

17. april 2016

Klubturneringen

I 4. runde i mesterklassen har Torsten Lindestrøm og Lars Husum spillet remis. De har begge 2½/3 og fører gruppen.

Se tabellen.

12. april 2016

Klubturneringen

4. runde er nu spillet i klubturneringen. Begge grupper bærer præg af, at der resterer en del hængepartier. Mesterklassen føres af tre spillere, alle med 2 points. I Basis 1 føres ligeledes af 3 spillere, her har de 2½ points.

Se resultaterne.

12. april 2015

Sondex Cup

Sondex Cup

I alt fire spillere fra ESF deltog i årets Sondex Cup, der blev spillet i den forgangne weekend.

Iver Poulsen opnåede en 3. plads i Mester 3 med 2½/5. Han tabte de to første partier, men kom stærkt igen og scorede 2½ i de sidste tre. Ole Bønnelykke fik 2/5 og en delt 5. plads i Mester 5. Steven Jessen deltog i Basis 1, hvor han med 3½/5 og uden nederlag delte 1. pladsen med Margarita Baliuniene, Evans. Endelig deltog Svend Madsen i Basis 6, hvor han lagde flot ud med 2½/3. Herefter gik han dog i stå og tabte de to sidste partier. Han sluttede på en delt 3. plads.

Se mere hos Springeren. Resultater for alle grupper kan ses her

7. april 2016

Klubturneringen

3. runde i klubturneringen blev spillet i tirsdags.

Se resultaterne.

30. marts 2016

Klubturneringen

2. runde i klubturneringen er nu spillet.

Se resultaterne.

15. marts 2016

Klubturneringen

1. runde i 4. klubturnering er spillet. Der er kun 2 grupper denne gang med i alt 15 deltagere.

Se resultaterne.

8. marts 2016

Pokalturnering

Pokalmester

Der stillede 11 spillere til start i Årets pokalturnering. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

Ole Bønnelykke, der ved start endnu var i færd med undervisning af juniorerne sad over i den indledende runde. Der var ikke de store overraskelser i denne runde, Sven vandt dog over Jøker, ellers var det ene favoritsejre.

Efter denne runde blev to af de tabende spillere udtrukket som "lucky loosers" (Elvin Frosch og Hans Viborg), der fik mulighed for at fortsætte i turneringen. Lige lidt hjalp det dog; de måtte begge strække våben endnu en gang.

I kvartfinalen var der udelukkende tale om favoritsejre: Poul Flemming, Torsten, Ole og Jesper gik videre. Det samme gjorde sig gældende i semifinalen, hvor Poul Flemming og Ole tabte til hhv. Jesper og Torsten.

I finalen mødtes således Torsten og Jesper. Torsten vandt og blev hermed pokalmester for 8. gang i træk!
 

Indledende
0Hans Viborg
1Torsten Lindestrøm
1Sven Michelsen
0Thomas Jøker
Ole Bønnelykke
(oversidder)
0Lars Husum
1Poul Fl. Fries Nielsen
0Elvin Frosch
1Damir Desevac
1Jesper Lahn Rasmussen
0Jens Kr. Pedersen
Kvartfinale Semifinale Finale
0Sven Michelsen
1Torsten Lindestrøm
0Ole Bønnelykke
1Torsten Lindestrøm
1Torsten Lindestrøm
0Jesper Lahn Rasmussen
0Hans Viborg
1Ole Bønnelykke
1Poul Fl. Fries Nielsen
0Damir Desevac
0Poul Fl. Fries Nielsen
1Jesper Lahn Rasmussen
0Elvin Frosch
1Jesper Lahn Rasmussen

8. marts 2016

Holdstatistik

Vidste du, at ESF brugte 26 spillere i årets holdturnering? At de scorede 74 points i 168 kampe? At der var to spillere, der spillede 10 kampe? Se alt dette og meget mere i årets holdstatistik.

8. marts 2016

Afrunding på holdturnering

Holdturneringen 2015/16 er nu afsluttet. De sidste kampe blev afviklet her i weekenden. Her er en kort afrunding:

Skakliga: Philidor vandt Skakligaen med ny scoringsrekord: 57 points af 72 mulige. Nedrykkere blev Øbro og Bov. Bov kæmpede ellers flot og var kun et enkelt point fra overlevelse.

Omkamp 2. division: Omkampen mellem Ribe og Viby, der fik sjettepladsen i hhv. 2. div. gruppe 3 og 4, endte desværre for Sydjysk Hk. med at Ribe tabte med 3½-4½. Ribe rykker således ned i Mesterrække 1 sammen med Horsens og Evans 2. Dette betyder, at der bliver to nedrykkere fra både Mesterrække 1 og Mesterrække 2. Fra Mesterrække 1 rykker Gråsten og Fredericia ned. Fra Mesterrække 2 Nr. Snede og Varde 2.

Oprykning fra A-rækken: Oprykningskampen mellem Bov 2 og Springeren 3 endte med en overbevisende sejr til Bov på 5½-2½.

1. marts 2016

Holdturneringen

Mesterække 2: Fællesstævnet for Mesterrække 2 blev afholdt af ESF, på en aften hvor vejret ikke var det bedste med sne og slud. På trods af dette var alle hold stort set klar til tiden.

Tredjeholdet var oppe mod Stouby, der er et af topholdene i gruppen. For ESF 3 gjalt det mest om at sikre den sjetteplads holdet indtog inden kampstart. Den nærmeste konkurrent til 6. pladsen, Nr. Snede mødte rækkens nr. 1 Alssund, som var favorit til oprykningen til Mesterrække 1 og her blev der ikke vist nogen nåde: Alssund vandt 8-0!

For tredjeholdet gik det lidt som forventet – de tabte med 1½-6½, men beholdt sjettepladsen. Andreas og Thomas holdt remis på de to øverste brætter og Jørgen Tranberg på sjettebrættet fik også en halv. De øvrige måtte ned. Tillykke til Alssund, der rykker op i Mesterrække 1.

Se slutstilling i Mesterrække 2 samt kampresultat ESF3 - Stouby1 1½-6½.

29. februar 2016

Holdturneringen

1. division: 1. holdet var taget til fælles afslutningsrunde i Herning. Holdet skulle møde oprykningsfavoritterne fra SK 1968, der har været suveræne i gruppen i år. I de foregående runder har de i alle kampe minimum opnået seks points. Om det var oprykningen, der var sikret på forhånd, eller en god Esbjerg-indsats vides ikke, men det blev til sæsonens mindste sejr for SK 1968, der dog alligevel vandt sikkert 5½-2½. Michael Maarup og Jesper Lahn vandt medens Niels Jørgen spillede remis.
Efterfølgende viste det sig dog, at SK 1968 havde benyttet en spiller på bræt 7, der ikke var anmeldt til divisionsturneringen. partiet, der ellers var vundet for århusianerne, blev derfor dømt til tab for holdet, der tilmed fik et strafpoint. Resultatet af kampen blev derfor 3½-3½.

I årets turnering har ESFs 1. hold, efter en lidt tøvende start, spillet sig flot op og slutter på en sikker tredjeplads, hvilket må være godkendt.

Se slutstilling i 1. division, gruppe 2 samt kampresultatet ESF1 - SK 1968 3½-3½.

29. februar 2016

Holdturneringen

Mesterække 1: ESFs andethold var i syvende og sidste runde til fællesstævne i Haderslev, hvilket blev et deja-vu i forhold til 6. runde. Modstanderen var netop Haderslev, der ligesom sidste rundes modstander, Springeren, var een af favoritterne til oprykning. Igen var ESFs 2. hold ramt af afbud, og kunne desværre kun stille med syv mand. Igen blev det kun til tre remisser samt fire nederlag. Steven, Lars og Hans spillede remis; Damir, Jens Kr. Jørgen T. og Karl tabte. Tillykke til Haderslev og Springeren, der begge rykker op.

Holdet sluttede på en rimelig sikker sjetteplads med 24 points, hvilket, efter omstændighederne, må siges at være tilfredstillende. Det er dog ikke tilfredsstillende at holdet hele tre gange i sæsonen har måttet stille op med kun syv mand. Dette må give overvejelser om, hvorvidt klubben er i stand til at opretholde tre 8-mands hold. Pt. er der for få af klubbens medlemmer, der aktive indenfor holdskak, hvilket gør holdene meget sårbare ved afbud.

Se slutstilling i Mesterrække 1 samt kampresultat Haderslev2 - ESF2 6½-1½.

29. februar 2015

Senior DM 2016

De sidste tre runder forløb knap så godt for Ove Weiss Hartvig, der ellers havde 3 points efter 4 runder i gruppen 50+. Det blev således kun til et halvt point yderligere. Ove sluttede på en 9. plads med 3½ points.

Se yderligere omtale her. Se endv. grupperne.

24. februar 2015

3. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Her endte det igen med en sejr til Lars Wilton Pedersen, der således har vundet mesterklassen to gange i træk. Torsten, Ove og Ole fik alle 3 points og delte 2.-4. pladsen.

Basis 1: Heino vandt gruppen med 4 points foran Steven med 3½. Thomas og Hans fik begge 2½ points og delte 3.-4. pladsen.

Basis 2: Gruppen blev vundet af Svend Madsen med 4 points, efterfulgt af Ejvind Boddum med 3½ points. Herefter kom Karl, Jørgen og Frede, alle med 3 points.

Se grupperne.

10. februar 2016

3. klubturnering.

4. runde er nu spillet i klubturneringen.

Mesterklassen: Torsten og Lars Wilton delte. Ove Weiss og Ole vandt over hhv. Jesper og Husum. Torsten og Wilton fører med 3 points foran Ove med 2½. Uanset resultaterne i sidste runde vil én (eller flere) af de tre vinde gruppen.

Basis 1: Thomas, Steven og Heino vandt over hhv. Sven, Hans og Benny. Heino fører gruppen med 3½ points foran Thomas og Steven, begge med 2½. Heino er således sikker på mindst en delt førsteplads.

Basis 2: Ejvind, Karl og Vagn vandt, medens Bo og Frede delte. Da Svend desuden tabte (til Karl) er gruppen temmelig uoverskuelig inden sidste runde, idet hele fire mand har 3 points.

Se grupperne.

2. februar 2016

Holdturneringen

Mesterække 2: 3. holdet spillede tirsdag hjemme mod Evans 4. Evans var forstærket i toppen og var derfor klare favoritter (forv. 2,68-5,32). På trods af dette fik ESF alligevel hevet en uafgjort hjem. 4-4 må siges at være absolut godkendt. Kinch og Benny vandt på hhv. 2. og 5. bræt. Hans, Svend, Sven og Bo spillede remis medens Jørgen T og Karl tabte.
Holdet ligger efter seks runder på sjettepladsen med 20 points, 2½ point over Nr. Snede på syvende pladsen og 5 points fra Varde 2 på ottendepladsen. Alle 3 hold møder stærke modstandere i sidste runde, så placeringen burde kunne forsvares.
ESF3 - Evans4 4-4.

2. februar 2016

Klubturneringen

Der er spillet en enkelt kamp i mesterklassen: Ove Weiss Hartvig - Torsten Lindestrøm 0-1.

Torsten er dermed á points med Lars Wilton på førstepladsen – begge med 2½/3. De to mødes netop i 4. runde på tirsdag...

Se grupperne.

31. januar 2016

Sejr over Viborg - af Torsten Lindestrøm

I 6 runde i dette års turnering i 1. division i skak skulle Esbjerg Skakforening spille mod Viborg.

På papiret var der lagt op til en jævnbyrdig match, men sådan skulle det ikke gå! Efter en hurtig remis på topbrættet til Niels Jørgen Fries Nielsen bragte Ove W. Hartvig Skakforeningen foran. Herefter udlignede Viborg, da en af Danmarks stærkeste kvindelige spillere, Esmat Guindy, vandt over Ole Bønnelykke. Herefter gik alt Esbjergs vej. For Esbjerg Skakforening vandt Torsten Lindestrøm, Michael Maarup, Henrik Tranberg Jensen og Jesper Lahn Rasmussen, mens Iver Poulsen måtte nøjes med remis.

Samlet gav det en sejr på 6-2 og Esbjerg Skakforening ligger nu nr. 3 i 1. division med 1 runde tilbage.
ESF1 - Viborg 6-2.

31. januar 2016

Holdturneringen

ESFs andethold var i sjette runde taget til Kolding, for at møde Springeren. Holdet, der var ramt af afbud, stillede op med kun syv mand, så de var allerede bagud fra start. Springerens 2. hold er een af favoritterne til oprykning til 2. division og det kunne mærkes. Tre remisser blev det til og herudover kun nederlag. Ingolf, Damir og Jens Kr. spillede remis.

Holdet ligger efter seks runder på en delt femteplads sammen med Evans 3. I sidste runde skal holdet møde en anden af oprykningskandidaterne: Haderslev 2.
Springeren2 - ESF2 6½-1½.

26. januar 2016

3. Klubturnering

3. runde er spillet i klubturneringen. Mester og Basis 1 var i det mere fredelige hjørne, idet 4 af 6 partier sluttede remis. Lars Wilton fører Mester med 2½ af 3. Det samme gælder Heino i Basis 1. Basis 2 var i anderledes kamphumør; samtlige partier fandt en afgørelse. Svend Madsen fører her suverænt med 3 af 3.

Se grupperne.

21. januar 2016

Holdturneringen

Mesterække 2: 3. holdet spillede tirsdag ude mod Jerne Skakklubs 1. hold. Som ventet var Jerne klare favoritter (forv. 2,22-5,78). Resultatet blev da også derefter idet holdet tabte med 2½-5½. Benny og Jørgen Tranberg vandt, og Kinch spillede remis mod Dennis Munksgaard (!), medens alle øvrige tabte.
Holdet ligger efter fem runder på sjettepladsen med 16 points, a point med Nr. Snede på syvende pladsen og 2½ points fra Varde 2 på ottendepladsen. Så alt i alt skal der flest mulige points på kontoen i de sidste to kampe, hvis nedrykning skal undgåes.
Jerne1 - ESF3 5½-2½.

17. januar 2016

Holdturneringen

1. division ESFs 1. hold mødte søndag d. 17. januar Evans 1 hjemme. Holdet stillede op i stærkeste opstilling. Evans var alligevel svage favoritter (forv. 3,31-4,69). ESF opnåede dog med 4-4 sæsonens andet uafgjorte resultat. Ole vandt, Torsten tabte og alle øvrige spillede remis.
Holdet ligger pt. på en 4. plads med 20 points. SK1968 og Skive må betegnes som hhv. sikker oprykker og sikker nedrykker, men der er stadigvæk kamp om den sidste nedrykningsplads, og holdene med placeringerne 2-7 ligger alle indenfor 4½ points. ESF er således kun 1½ points fra andenpladsen, men også kun 3 points fra 7. pladsen. De møder desuden SK1968 i sidste runde.
ESF1 - Evans1 4-4.

Mesterække 1: 2. holdet skulle samtidigt møde Evans 3, der ligeledes var favoritter (forv. 3,15-4,85). Holdet tabte med 2½-5½ og løb således ind i det første nederlag. Et ret stort nederlag, med tanke på, at der var stillinger til et bedre resultat undervejs. Remis til Ingolf, Steven, Damir, Hans og Bo. Tab til Husum, Jens Kr. og Benny.
Holdet ligger efter fem runder på en fjerdeplads med 21 points; 5½ points fra en nedrykningsplads. Holdet skal dog møde begge tophold i de sidste to runder.
ESF2 - Evans3 2½-5½.

12. januar 2016

3. Klubturnering

2. runde er nu spillet. I Mester har Wilton lagt solidt ud med 2 gevinster. Det samme gælder Heino i Basis 1 samt Svend Madsen og Jørgen Tranberg i Basis 2. Thomas var endnu en gang deltager i aftenens hurtigst afgjorte parti, denne gang med et bedre resultat, idet han vandt over Hans.

Se grupperne.

5. januar 2016

3. Klubturnering

1. runde er nu spillet. Der blev 20 deltagere i alt. Med et ratinggennemsnit på 2047 bliver Mesterklassen, den stærkeste i knap tre år.

Se grupperne.

Mesterklassen: Torsten mod Ove er udsat. Jesper fik fat i Husum, der måtte ofre en officer for at undgå mat eller dronningetab. Herefter var det op ad bakke for Husum. Bønnelykke tabte til Wilton i et parti der endte i et slutspil med K+L+6 bønder mod K+S+6 bønder.

Basis 1: Heino vandt over Jøker i aftenens hurtigst afgjorte parti. Hans fik gang i et kongeangreb og slog Benny. Sven tilbød på et tidspunkt remis til Steven, men Steven insisterede på at fortsætte et par timer mere i et parti, der ellers for sort lignede en død sild. Remis blev det dog, selvom Sven vistnok (iflg. Ingolf og Wilton) havde adskillige muligheder for gevinst undervejs.

Basis 2: Joel og Frede delte pointet. Jørgen Tranberg vandt sit parti mod Bo. Her kunne man måske have forventet et parti, der ville blive spillet i lyntempo, men sådan gik det nu ikke! Vagn tabte til Svend og Boddum besejrede Karl.

3. januar 2016

Årets første træk

Årets første træk

Niels Jørgen Fries Nielsen deltog lørdag i "Årets første træk" i Herning. Han opnåede en delt 3. plads i Mester 1 med 4/7 efter Mads Boe, Skanderborg (6½/7!) og Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia (4½/7).

Herudover deltog to tidl. medlemmer af ESF også: Stefan Hansen og Christoffer Vinter, der blev hhv. delt nr. 3 i M2 og nr. 3 i Basis 5.

Se tabel.