2. maj 2022

SonFlow Cup

SonFlow Cup/Kolding Bymesterskab 2022 blev afholdt i den forløbne weekend. Turneringen havde med gode præmier lokket 82 deltagere til med GM'erne Henrik Danielsen og Carsten Høi i spidsen.

Det blev dog IM Uffe Vinther-Schou fra Århus Skakklub/Skolerne, der med 4½/5 løb med 1. præmien i øverste gruppe.

Fra ESF deltog 4 spillere, der alle gjorde det godt i deres respektive grupper med scorer over deres forventede. I Mester 3 sluttede Ole Bønnelykke efter korrektion på 3. pladsen med 3/5 - a point med 2. pladsen, som han i øvrigt besejrede! Ret uheldigt.

I Mester 4 fik Lars Wilton Pedersen 2. præmie for sin andenplads med 3½/5. I Basis 1 blev Bent Rømer Radoor nr. 3 med 3/5 og endelig fik Lucas Ferslev Jensen 2. præmie for sin andenplads i Basis 8 med 3/5.

Se resultaterne.

1. maj 2022

5 tirsdage i træk

Grupperne er lagt fast og der er trukket lod til "5 tirsdage i træk" i 2022. Turneringen blev ikke afholdt de seneste to år pga. Corona.

Heldigvis er den tilbage i år i en endnu stærkere udgave med deltagelse af 18 spillere fordelt i tre grupper. Det er første gang så mange har deltaget.

Se grupperne.

27. april 2022

4. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet. For første gang blev alle tre grupper vundet af spillere med maksimal point-score; dvs. 5/5!

Mesterklassen blev vundet sikkert af Jesper Lahn Rasmussen med 5/5 foran Bent Radoor med 3/5. Jespers forventede var kun 2,4 points, så det blev til en ratinggevinst på hele 126 points. Sammen med hans resultat i holdskakken, så burde han passere de 1900 i rating! Bent Radoor vandt klubmesterskabet

Basis 1 blev vundet af Allan Iversen, der som nyt medlem gjorde rent bord i Basis 1 og dermed, foruden en rating-gevinst på 99, vandt retten til at spille i Mester til efteråret. Det bliver spændende at følge, hvor langt Allan kan drive det der. Henrik Krüger blev toer med 3½/5. Et andet nyt medlem, Lars-Eric Ertlmeier gjorde det også godt og blev sammen med Svend Madsen en delt nr. 3 med 2½/5.

I Basis 2 gjorde Joel Nødskov Christensen rent bord og hentede hele 140 ratingpoints. Lars Lindhard, der også er et forholdsvist nyt medlem, blev en flot nr. 2 med 3½/5.

Se resultaterne.

21. april 2022

Klubturneringen

I tirsdags blev der spillet to partier i klubturneringen.

Grp.Hvid SortRes.
MBent Rømer Radoor-Andreas Kinch1 - 0
B1Svend Madsen-Henrik Krüger0 - 1

Se grupperne

Resultaterne betød bl.a., at Henrik Krüger rykker op på andenpladsen i Basis 1, kun et halvt point efter Allan Iversen, som han netop møder i sidste runde.

Partiet mellem Thueslev og Lindhard blev udsat endnu en gang pga sygdom.

21. april 2022

DM spillet i påsken.

DM i skak blev afviklet i påsken. Redaktionen var dog på ferie, hvorfor dette indlæg beklageligvis er noget forsinket.

Kort Påske 2. Gruppe 2 (5 runder): Her deltog Bent Radoor. Med 2½/5 spillede Bent tæt på det forventede (2,8), hvilket rakte til en delt nr. 5-11 (8. plads efter korr.). Se gruppen

Kort Påske 2. Gruppe 3 (5 runder): Lucas Ferslev Jensen deltog i denne gruppe. Som næstlavest ratet i en svær gruppe fik Lucas ½/5 spillede, hvilket var under det forventede (1,7). Lucas endte dermed som nr 14 og sidst i gruppen. Se gruppen

Landsholdsklassen: Klassen blev måske lidt overraskende vundet af IM Martin Haubro foran GM Jesper Søndergård Thybo og GM Jonas Buhl Bjerre. Haubro tabte sine partier mod netop disse to, men gjorde så til gengæld rent bord med de resterende 7 partier!

Ole Bønnelykke, Lars Wilton og Andreas Kinch var taget på ugletur til Svendborg for at følge 6. runde. Her tog Andreas de viste billeder.

Se resultaterne

5. april 2022

4. Klubturnering

4. runde i 4. klubturnering 2021/22 er nu spillet.

Formanden vandt sit fjerde parti i træk. Denne gang gik det ud over Andreas Kinch. Jesper er med 4/4 allerede sikker på at vinde gruppen, da ingen kan nå ham. Lars Husum og Hans Viborg deler 2. pladsen, begge med 2½/4.

I Basis 1 har Allan Iversen også vundet fire partier i træk og fører dermed med 4/4. Henrik Krüger har dog mulighed for at slå ham, forudsat at han vinder både sit hængeparti mod Svend Madsen og det indbyrdes parti mod Allan. Krüger har 2½/3.

Joel Nødskov Christensen har i Basis 2 også 4/4 og er tæt på gruppesejren. Lars Lindhard kan med gevinster i sine to manglende partier mod hhv. Torben Thueslev og Claus Rasmussen nå op på siden af Joel, hvis Joel taber i det sidste parti mod Karl Carlsen. Lars har 2/3, Claus og Karl har begge 2½/4.

Se resultaterne.

3. april 2022

4. Klubturnering

I tirsdags blev 3. runde i 4. Klubturnering spillet.

I Mester blev der spillet to partier. Formanden øgede sit forspring med en gevinst over Christoffer og da Husum (igen) tabte til Viborg fører formanden med 3/3 foran Viborg der har 2/3.

I Basis 1 vandt Allan Iversen igen og fører gruppen med 3/3. Henrik Krüger delte med Lars-Eric Ertlmeier og de følger efter Allan med hhv. 2½/3 og 2/3!

I Basis 2 vandt Joel Nødskov Christensen for tredje gang i træk og fører med 3/3 foran Lars Lindhard og Peter Yde, der begge har 2/3.

Se resultaterne.

26. marts 2022

Sydjysk Hovedkreds

Der blev i dag afholdt generalforsamling i Sydjysk Hovedkreds i Vejen.

18 medlemmer og repræsentanter for klubber i Hovedkredsen var mødt op, heriblandt formanden fra ESF.

Der var udsendt 3 forslag til ændringer vedrørende holdturneringen, og de blev alle godkendt. Det betyder først og fremmest, at den nuværende Mesterrække 2 bemandes af hold med hver 6 spillere – og så kommer den i øvrigt til at hedde A-rækken!

Læs mere her.

23. marts 2022

Lars Wilton i TV.

Webmaster er blevet gjort opmærksom på flg. udsendelse på Familiekanalen, der er en TV-kanal på Facebook.

I udsendelsen (der er både en lang og en kort udgave) fortæller Lars Wilton om skakken og Esbjerg Skakforening.

Se udsendelsen her.

23. marts 2022

4. Klubturnering

2. runde i 4. Klubturnering 2021/22 er spillet tirsdag.

I Mester har formanden lagt sig i spidsen med 2/2 foran Lars Husum, der har 1½/2. Lars er i øvrigt tilbage som mesterspiller (1932) efter de gode resultater i holdskakken!

I Basis 1 fører Allan Iversen og Henrik Krüger, begge med 2/2. De efterfølges af Lars-Eric Ertlmeier, der har 1½/2. Så begge ny-tilkomne spillere har fået en god start. De 'gamle' skal vist mande sig op for at følge med!

I Basis 2 har Joel Nødskov Christensen lagt godt fra land med 2/2. Kassereren følger efter på andenpladsen med 1½/2. "Første gevinst i flere år" hørte webmaster ham sige efter gårsdagens opgør. Ikke helt, for i klubturneringssammenhæng vandt han faktisk over webmaster d. 22/9-20, så der er 'kun' tale om halvandet år!

Se resultaterne.

18. marts 2022

Pokalturnering

Pokalmesterskab

Der stillede 12 spillere til start i Årets pokalturnering, heriblandt Johnni Veng fra Nordre. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

Efter den indledende runde, hvor alle favoritter i de enkelte kampe vandt, blev tre af de tabende spillere udtrukket som "lucky loosers", så feltet kom op på otte deltagere i kvartfinalen.

I kvartfinalen var Christoffer uheldig og løb igen ind i Johnny Veng. Lars Wilton måtte se sig besejret af Allan Iversen.

I semifinalen, mødtes Torsten Lindestrøm og Johnni Veng, et opgør som Torsten vandt. I den anden semifinale mødtes Allan Iversen og Lars Husum, hvor Husum vandt.

I finalen mødtes således Torsten Lindestrøm og Lars Husem, og her sejrede Torsten endnu en gang og blev dermed pokalmester 2022

Indledende
1Torsten Lindestrøm
0Allan Iversen
1Lars Wilton Pedersen
0Kasper Lind
0Lucas Ferslev Jensen
1Poul F. Fries Nielsen
1Johnni Veng
0Christoffer Vinther
1Lars Husum
0Peter Yde
  
  
Kvartfinale Semifinale Finale
0Poul F. Fries Nielsen
1Torsten Lindestrøm
1Torsten Lindestrøm
0Johnni Veng
1Torsten Lindestrøm
0Lars Husum
1Johnni Veng
0Christoffer Vinther
1Allan Iversen
0Lars Wilton Pedersen
0Kasper Lind
1Lars Husum
0Allan Iversen
1Lars Husum

18. marts 2020

Holdstatistik

Det har været endnu en underlig sæson for ESF og holdskakken. I år blev turneringen i det mindste ikke aflyst.

I alt 23 spillere har deltaget i årets holdturnering. De spillede 123 partier. Scoringsprocenten på 47,6% var i den lave ende, men både 1. holdet og 2. holdet var jo rykket en række op i forhold til for to år siden, så det var vel ret naturligt. Iøvrigt har alle hold præsteret omkring det forventede. Samlet set blev der scoret 58,5 points og det forventede var 58,9. Tættere på kan det ikke komme.

Se flere kommentarer og meget mere i årets holdskakstatistik.

18. marts 2022

Mesterrækken.

Mesterrække 1 mødte Kolding i sidste runde. Et sent afbud gjorde desværre, at vi kom afsted med kun 7 mand.

Selvom vi på papiret var favoritter på de fleste brætter endte det alligevel med et knebent nederlag på 3½-4½. På de øverste brætter vandty Henrik Tranberg og Lars Husum, medens Lucas F. Jensen flot vandt på 7. brættet. Bent Radoor på bræt 3 fik en remis Medens Henrik Kr#252;uger, Andreas Kinch og Hans Viborg alle tabte.

Kolding overhalede dermed lige akkurat ESF og vi endte således på en 5. plads. En tredjeplads havde absolut været indenfor rækkevidde, men div. afbud og afgivelse af spillere til førsteholdet gjorde en forskel.

Holdets topscorere blev Lars Husum og Bent Radoor, med hhv. 4/5 og 4/7. Sauran Bekmukhanov fik 3½/5 og endelig fik Henrik Tranberg hele 3/4 på førstebrættet.

Se gruppen samt enkeltresultater.

18. marts 2022

Speciel afslutning på en underlig sæson!

Af Torsten Lindestrøm

Torsten Lindestrøm

Den 13/3 blev 7. og sidste runde af

Det blev en speciel afslutning på en underlig sæson! Vores modstander i denne afsluttende runde var Nørresundby, og det viste sig hurtigt, at de var fredeligt indstillet. Min modstander tilbød mig remis efter 4 træk, hvilket jeg modtog. Herefter spillede Niels Jørgen remis få minutter senere, og det smittede åbenbart, for efter 55 minutter var matchen slut med resultatet 4-4 efter 8 hurtige remis'er!

Det samlede resultat blev præget af, at vi undervejs tabte 0-8 uden kamp til Herning, da holdet midt i den værste corona ikke ønskede at spille ude mod Herning. Herning ville ikke gå med til at flytte matchen, og turneringslederen ville ikke bakke op om ny dato, da DSUs ledelse ikke havde meldt noget ud. En anke til først turneringskomiteen og derefter skaknævnet hjalp ikke noget, og dermed stod de 0-8 ved magt.

Skrivebordssejren hjalp ikke Herning, der alligevel endte på sidstepladsen og rykkede ned. En ringe trøst...

Man kan jo spekulere i, om vi havde haft chance for at rykke op, hvis matchen mod Herning var blevet spillet. En sejr på ca. 6-2 havde ikke været urealistisk, og det havde måske også medført, at holdet havde stillet stærkere op mod Evans, så vi ikke havde tabt denne match 2-6 (vi havde 3 afbud til denne match).

Hvis og hvis... vi kan ikke bruge det til noget, men må trøste os med, at vi på trods af det famøse nederlag til Herning uden kamp, alligevel aldrig reelt var i nedrykningsfare.

Har vi samme hold næste år og knap så mange afbud, tror jeg vi kan være med i kampen om oprykning til skakligaen!

Topscorer blev Ole Bønnelykke med 4,5/6 efterfulgt af John Rødgaard med 4/6 og Hans Buus Pedersen med 3,5/6. Stærkt!

Næste år skal der findes en ny holdleder. Jeg har været glad og stolt over at være holdleder i mere end 20 år for 1. holdet, men tænker også at tiden er kommet til at give stafetten videre.

Se gruppen samt enkeltresultater.

18. marts 2022

Fries-Nielsen

Lørdag d. 12. marts afholdt brdr. Fries Nielsen i samarbejde med Fredericia Realskole og Fredericia Skakforening en hurtigturnering for såvel voksne som børn og unge.

Der var gode præmier, så især Mester 1 var godt besat med hele 3 GM'ere, der da også satte sig suverænt på de tre øverste pladser. GM Mads Andersen vandt foran GM Jesper Thybo og GM Allan Stig Rasmussen.

Fra ESF deltog Sauran Bekmukhanov, sammen med Christoffer Vinther, Frem. De var placeret i Basis 1. Her delte de begge 5-6 pladsen med 4½/9. Sjovt nok var de to de eneste der besejrede gruppevinderen Adrian S. Thorsen (6½/9).

Se resultaterne.

18. marts 2022

Flere billeder

I forbindelse med arrangementet med Peter Heine Nielsen, så har vi modtaget flere billeder samt en video.

 video: © Bjarne Andersen

9. marts 2022

4. Klubturnering

1. runde i 4. Klubturnering 2021/22 er spillet tirsdag.

Se resultaterne.

6. marts 2022

Peter Heine Nielsen

Af Jesper Lahn Rasmussen

Det længe ventede 100års-jubilæumsarrangement med Peter Heine Nielsen blev gennemført søndag med pæn succes. Op til dagen var der usikkerhed med hensyn til Peters mulighed for at komme, og da han endelig var i Danmark, punkterede den lånte bil på vej mod Esbjerg. Dette gav så de cirka 50 fremmødte mulighed for at snakke lidt, idet flere gamle skakvenner var dukket op i dagens anledning. Samtidig kunne man smage den af formanden hjemmebagte skakbrætskage.

Med forsinkelse på cirka en time bød formanden, der til fleres overraskelse dukkede op i hvid skjorte og jakke, velkommen til Peter Heine, der startede med at holde et spændende foredrag med tre hovedemner, arbejdet som teamleder for Carlsens træningshold, politik i Litauen og russernes 'fortidige' indflydelse i verdens skak.

Efter et par timer startede simultanen med 25 deltagere. De bedste spillere fra ESF nøjedes dog med foredraget. Efter halvanden time begyndte resultaterne at løbe ind, og de 10 første var vundet af Peter. Men så begyndte remisserne at komme på lystavlen: Jan Rosenberg, Springeren, Finn og Frank Bitsch Kristensen, Evans, Poul Flemming Fries Nielsen, ESF, Allan Iversen, kommende ESF og endelig Dzemil Adrovic, Springeren, der som sidste spiller 'tvang' PH til at lave en evig skak!

Samlet resultat blev 22-3 til Peter Heine Nielsen, som skal have en stor tak det fine foredrag og den gode indsats i simultanen!

6. marts 2022

SydGrandPrix

Af Jesper Lahn Rasmussen

SGP i Esbjerg blev en lille hyggelig turnering med desværre kun 25 deltagere, idet der indløb nogle afbud op til weekenden. Til gengæld må spillerne efterhånden have lært, at GP-pointene er billigere herovre!

Øverste gruppe var samlet af Mester og 1.klasse. Her vandt forhåndsfavoritten Johnni Veng, Nordre med 5 point og bedre korrektion end Adesh Easwaralingam, Frederica. Johnni måtte undervejs afgive 4 remisser til blandt andre Lars Husum og Ole Bønnelykke.

Selv om Henrik Tranberg Jensen var tæt på af blande sig i hovedpræmierne, måtte han dog tage til takke med 4½ point og 1.pladsen i 1.klasse, hvor han huserer for tiden! Med en sejr over Adesh i sidste runde kunne han have vundet hele turneringen!
Jan Rosenberg, Springeren, der er meget aktiv i GP-turneringerne, blev nummer 2 med 3½ p.

Nederste gruppe bestod af 2.-4.klasse. Sammenlægningen havde ikke den helt store betydning, da det var unge fremadstormende spillere fra de lavere grupper, der tog alle præmier fra 2.klassespillerne.
Vinder blev Sauran Bekmukhanov, ESF med 6 point foran Dzemil Adrovic og Adrian Stenstrop Thorsen, begge Springeren Kolding og begge med 5½ point.

I den separate skoleskakgruppe spilledes 12 runder med 4 spillere og kortere betænkningstid. Noah Kirkegaard Rasmussen og Xavi Normann Topp, begge Evans fik begge 10 point og Noah vandt turneringen efter en omkamp.

Gisle og Eskil Barsten fik begge 2 point, hvor Gisle fik 3.pladsen efter omkamp. Mon ikke vi kan forvente, at Noah og Xavi fra næste GP-sæson vil begynde at husere blandt de voksne!

Se resultater.

6. marts 2022

4-mands række 2

3. holdets gruppe havde afslutning i tirsdags, hvilket foregik i Esbjerg. Gruppen har forholdsvist længe været delt i to, hvor vinderen skulle findes mellem Evans 3, Varde 2 og Jerne 1. ESF 3, Varde 3 og Fredericia 5 måtte så kæmpe om de efterflg. placeringer.

Evans 3, besejrede alle øvrige hold og vandt med 16½ points og 10 matchpoints og blev en sikker nr. 1. ESFs 3. hold lå ganske vist i den tunge ende, men havde gode muligheder for at blive nr. 4, hvilket også lykkedes efter at have spillet 2-2 mod Fredericia 5 (forv. 1,86-2,14). Det var de to nytilkomne spillere Lucas Ferslev Jensen og Niels Chr. Rasmussen, der sikrede resultatet, eftersom de begge vandt deres partier. Joel N. Christensen og Claus Rasmussen på bræt 1 og 2 måtte begge inkassere et nederlag.

Holdet blev som nævnt nr. 4 med 7 points, hvilket må siges at være ret tilfredstillende efter hård modstand i mange kampe og en forventet score på 6,66. Godt gået!

Se gruppen samt enkeltresultater.

28. februar 2022

Nedsabling

Af Jesper Lahn Rasmussen

Jesper Lahn Rasmussen

Nedsabling af klubbens hold mod Evans. 2-6 til 1.holdet og ½-7½ til andetholdet.

Kun Ole Bønnelykke vandt efter at have få en kvalitet for en bonde. John Rødgaard spillede en venlig remis mod Leif Kristensen, mens Hans Buus havde en sikker remis, men heller ikke kunne få mere ud at det.

For andetholdet klarede kun Sauran at slippe fra spillet med et positivt resultat, nemlig en ½.

Nu skal begge hold tage sig sammen i sidste runde for at undgå nedrykning. Hvis det går lige så dårligt, er der ikke noget der er sikkert.

1. division: Se gruppen samt enkeltresultater.

Mesterrk. 1: Se gruppen samt enkeltresultater.

24. februar 2022

Referat fra 1. holdets match mod Nordre

Af Torsten Lindestrøm

Torsten Lindestrøm

Lørdag den 19. februar spillede vi den corona-udsatte match mod Nordre.

Hvis ikke det var fordi, at vi et par dage før havde fået meddelelsen om, at Skaknævnet havde stadfæstet vores 0-8 nederlag til Herning uden kamp, kunne det have været en meget spændende topkamp. Nu var det set med vores øjne en betydningsløs match, da oprykning ikke længere er realistisk (Tak Herning!), ligesom nedrykning heldigvis heller ikke kommer på tale.

I den forbindelse er det værd at nævne, at Herning, der ikke ville gå med til at udsætte vores match mod dem, på trods af den tildelte sejr på 8-0, alligevel ligger til nedrykning!

Nå, tilbage til matchen... Vi stillede op med afbud fra vores 1. bræt, Niels Jørgen Fries Nielsen. Til gengæld havde Nordre for første gang i sæsonen deres 2. bræt, Johnni Veng med. Så på papiret var Nordre favoritter med en forventet på 4,66.

Meget hurtigt blev der sluttet fred på 1. brættet med John Rødgaard, samt på 7. brættet med Lars Wilton. Herefter fulgte der relativt udramatiske remisser til Hans Buus Pedersen samt Ove W. Hartvig. Tilbage var der 4 spændende partier. Ole Bønnelykkes parti bølgede frem og tilbage, men endte med en remis, da Ole i en kritisk stilling fik en evigskak ind.

Selv spillede jeg mod Nina Høiberg, Danmarks gennem mange år stærkeste kvindelige skakspiller. Det blev et spændende parti, hvor jeg spillede risikabelt i åbningen og slap fra det med livet i behold, og endda fik en stilling, hvor det pludselig var Nina, der skulle spille præcist. I en helt lige stilling lavede jeg derefter en stor fejl, der medførte tab af kvalitet for en bonde. Heldigvis kunne jeg bygge et fort, der var uigennemtrængeligt for hendes tårn og konge og dermed remis.

Iver spillede et rodet parti. Egentlig troede jeg vores mand stod godt, men hans stærke modstander spillede taktisk flot, og Iver måtte ned. Dagens mand i skysovs blev Henrik Tranberg J., der var indkaldt som reserve for Niels Jørgen. Henrik spillede et flot parti mod den tidligere esbjergenser, Jan Rewitz, og vandt overbevisende. Ikke pænt gjort når man tænker på at Jan Rewitz' busfirma har sponsoreret vores efterårs-turnering gennem flere år!

Se gruppen samt enkeltresultater.

23. februar 2022

3. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet. Parringen blev ændret i sidste øjeblik. Da Peter og Kasper var ude med corona, blev Joel og Lindhard sat til at spille.

Mesterklassen blev vundet sikkert af Lars Husum med 4½/5. Andreas Kinch, der lå lige med Lars inden sidste runde, tabte til Henrik Krüger og måtte således tage til takke med andenpladsen. Jesper Lahn Rasmussen blev treer efter at have besejret Bent Radoor, der aldrig fik rigtig gang i spillet her i tredje afdeling. Husum byder nu for alvor ind i kampen om klubmesterskabet

Basis 1 blev vundet af Christoffer Vinther på korrektion efter et meget tæt parløb med Thomas Jøker. Begge sluttede med 4/5 og indbyrdes remis. Christoffer havde dog lige et halvt points mere i korrektion. Sauran Bekmukhanov fik en sikker 3. plads med 3½/5.

Se resultaterne.

23. februar 2022

1. division, grp. 2

Divisionsholdet spillede søndag den udsatte kamp fra januar hjemme mod Nordre 1. Holdet havde afbud fra Niels Jørgen Fries Nielsen på 1. brættet, hvilket naturligvis var ærgerligt mod et af favoritholdene til oprykning til Skakligaen.

Henrik Tranberg Jensen var med i stedet for, hvilket skulle vise sig ikke at være så dårligt! ESF var svage underdogs med en forventet score på 3,34-4,66. Alt i alt blev det dog marginalerne, der afgjorde tingene, og der indløb forholdvist hurtigt en stribe remisser. Det blev til hele seks remisser. På bræt 3 måtte Iver Poulsen dog give fortabt til Thomas Klitgård Andersen. Heldigvis gik det modsat på 8. bræt, hvor Henrik Tranberg Jensen vandt over Jan Rewitz.

Resultatet 4-4 kan ESF være godt tilfredse med og med 19½ points, burde holdet kunne sikre forbliven i 1. div. uden problemer. Derimod er muligheden for at spille med om oprykning vist forpasset på nuværende tidspunkt.

Holdet skal spille hjemmekamp igen allerede søndag d. 27. februar kl 12:00, hvor modstanderen bliver Evans 1. ESF 2 møder samtidigt Evans 2 i mesterrækken!

Se gruppen samt enkeltresultater.

17. februar 2022

Skaknævnets kendelse

Af Torsten Lindestrøm

Vi har d.d. modtaget Skaknævnets kendelse i ankesagen Herning - Esbjerg. Desværre stadfæster Skaknævnet turneringskomitéens afgørelse. Vi taber dermed 8-0 til Herning uden kamp. En ærgerlig afgørelse.

Oprykning er derfor ikke længere et tema. Strategien for resten af turneringen må herefter være at sikre vores forbliven i 1. division. Det burde ikke blive et problem, da vi p.t. som nr. 6 er 1 point foran Herning og med en match ekstra at spille (red.: d. 6. februar spillede Herning den udsatte 4. rundekamp mod Aalborg og tabte 1-7. ESF spiller først lørdag mod Nordre).

Læs evt. den fulde kendelse.

14. februar 2022

Holdskak - 1. div.

Den udsatte hjemmekamp fra 4.runde af Divisionsturneringen mod Nordre 1 er planlagt til afvikling lørdag den 19/2 kl. 12:00 på HTX.

Ved en beklagelig fejl var dagen for kampen i Aktuelt-boksen sat til søndag. Den 19/2 er altså en lørdag.

Link til gruppen.

9. februar 2022

3. Klubturnering

De resterende partier fra 4.runde i Basis1 er spillet og sidste runde er nu lagt.

Basis ledes af ikke mindre end tre spillere: Christoffer Vinther, Thomas Jøker og Lukas Ferslev Jensen - alle med 3/4. De følges tæt af Niels Chr. Rasmussen og Sauran Bekmukhanov, der har 2½/3, så spændingen er intens før sidste runde.

Se resultaterne.

3. februar 2022

4-mands række 2

Af Claus Rasmussen

3. Holdets tur til Varde i tirsdags for at møde deres 2. Hold, var noget af en stor mundfuld. Niels Chr. som havde de bedste chancer på papiret kom dog hurtig i problemer i åbningen mod Niels åge Kristensens London System, og han led det første nederlag. Lucas' og Joels modstandere var rated godt 300 point højere - de kæmpede godt, men led begge nederlag.

Jeg spillede mod Niels Peter Nissen, som spillede d4, og jeg fik mulighed for at spille hollandsk. Jeg fik en rigtig fin position - efter 20 træk var jeg foran med en bonde. Stockfish siger 1,5 til sort, men efter 29 træk og et par fejl, havde jeg smidt mit forspring og mere til, og derfra gik det kun en vej.

Så holdet måtte desværre tage hjem med et 4-0 nederlag. Forventet var i øvrigt 3,37 - 0,63.

Se gruppen samt enkeltresultater.

3. februar 2022

3. Klubturnering

De fleste partier fra 4. runde er spillet.

I Mesterrækken delte Andreas Kinch og Lars Husum, og de har nu begge 3½/4. Sidste runde bliver derfor afgørende, da ingen andre spillere kan nå op.

4-mandsholdet var i Varde og spiller derfor klubturnering næste tirsdag. I Basis 1 er et parti mellem Peter Yde og Kasper Lind fra 1.runde blevet afviklet. Lars Lindhard har desuden fået korrigeret sit ratingtal en smule op. Herudover blev der kun spillet to partier i gruppen.

Se resultaterne.

31. januar 2022

1. division, grp. 2

Divisionsholdet spillede søndag ude mod Viborg. Holdet havde 3 afbud bl.a. pga. sygdom og havde derfor hentet tre spillere fra 2. holdet.

Reserverne gjorde det nu godt og tog 2½/3! Samlet blev det en sejr til ESF på 6-2 med fire gevinster og fire remisser. Holdet rykkede dermed forbi Herning til en placering som nummer seks.

Lidt synd for Viborg, at Turneringskomiteen nu har stadfæstet TLs afgørelse i kampen Herning-ESF (dette er dog anket til skaknævnet), eftersom Herning ellers aldrig ville have været i nærheden af 8 points og formentlig ellers havde indtaget den sidsteplads Viborg nu har.

Se gruppen samt enkeltresultater.

31. januar 2022

Mesterrække 1

Af Jesper Lahn Rasmussen

Mesterrækkeholdet stillede med kun 5 spillere ude mod Gråsten. 3 spillere var løbende blevet afgivet til 1.holdet, hvor flere spillere var syge (red.: hertil kom desuden 3 afbud).

Der var ikke flere medlemmer at spørge. Hvis nogen føler sig overset, må man gerne henvende sig til holdlederne eller formanden.

For en gangs skyld var formanden først færdig med remis som resultat. Med sort kunne han have fået fordelagtig spil, men afviklede til et lige slutspil. Svend Madsen spillede et vildt spil med "offer" af en officer i åbningen. Desværre kunne det resulterende angreb ikke slå igennem.

Lucas havde et pænt spil mod den barfodede Guido, men en udsat a-bonde blev tabt i et uligefarvet løberslutspil, som så ikke kunne holde.

Kasserer Claus lokkede modstanderen i en fælde, som kostede et tårn for et par bønder. desværre kunne han ikke indkassere det fulde point, men måtte nøjes med det halve.

Til sidst kunne Bent, der som eneste havde forberedt sig på sin modstander, vinde et vildt spil, hvor han blev udsat for et bombardement med flere ofre, men slag på h7 med løberen frigjorde felter til dronningen!

Det samlede resultat blev 6-2 til Gråsten, hvormed vi desværre måtte afgive vores overraskende førsteplads!

Men den forventede score var dog blot 1.23

Se gruppen samt enkeltresultater.

26. januar 2022

3. Klubturnering

3. runde i klubturneringen blev spillet i aftes.

Mester: Gruppen føres af Andreas Kinch og Lars Husum, begge med 3/3. De er hele 2 points foran alle andre efter blot 3. runder. De mødes indbyrdes i 4. runde.

Basis 1: Efter 3 runder ledes gruppen af Christoffer Vinther og Thomas Jøker, begge med 2½/3. De efterfølges af hele 3 spillere med 2/3, så der er hård kamp om placeringerne.

Se resultaterne.

23. januar 2022

Holdskak

3. holdet spillede i torsdags ude mod Evans 3 i 4-mands række 2. Det var op ad bakke for ESF eftersom samtlige Evansspillere var ratet 300-450 points højere end udeholdet.

Det endte da også med et nederlag på 1-3, hvilket ESF kan være tilfredse med. Claus Rasmussen og Lukas Ferslev Jensen fik begge en remis, medens Joel Nødskov Christensen og Niels Christian Rasmussen begge tabte.

Holdet ligger nummer 4 i rækken med 5 points.

Se gruppen samt enkeltresultater.

19. januar 2022

3. Klubturnering

2. runde i klubturneringen blev spillet tirsdag.

Mester: Gruppen føres af Andreas Kinch og Lars Husum, begge med 2/2.

Basis 1: Sauran Bekmukhanov har lagt sig i spidsen med 2/2. Han efterfølges af Christoffer Vinther og Thomas Jøker, begge med 1½/2.

Se resultaterne.

18. januar 2022

Holdskak

2. holdet i Mesterrække 1 var i søndags i Sønderborg for at spille mod Alssund.

Det endte med en sejr på 4½-3½ til ESF, hvilket var tæt på det forventede. Lars Husum og Jesper Lahn vandt, medens Sauran Bekmukhanov efter tre sejre i de foregående runder måtte ned denne gang. Henrik Tranberg, Bent Radoor, Andreas Kinch, Svend Madsen og Thomas Jøker spillede alle remis.

Holdet ligger fortsat nummer 1 i rækken med 21 points, men Evans 2 er nu kun et halvt point efter.

Se gruppen samt enkeltresultater.

13. januar 2022

3. Klubturnering

1. runde i 3. Klubturnering 2021/22 blev spillet tirsdag.

Se resultaterne.

10. januar 2022

Fredagslyn

Sauran blev nummer 15 med 5/9 point i 1.runde af DSUs Fredagslyn på Lichess

Se resultater.

6. januar 2022

Opstart i en Coronatid

Vi forsøger at starte klubben op 11/1, idet der ikke er udmeldt restriktioner på foreningsområdet efter 5/1. Det er dog op til den enkelte at vurdere, hvor vidt man vil deltage i klubturneringen. 11 medlemmer har forudtilmeldt sig.
Af- og tilmelding til klubturneringen skal foregå til formanden hurtigst muligt og senest søndag den 9/1.

Bestyrelsen vil lægge vægt på disse praktiske forholdsregler for at modvirke spredning af COVID-19:

  • Allervigtigst bedes man melde afbud, såfremt man er syg eller har været i nær kontakt med COVID smittede personer, f.eks. i egen husstand.
  • Vi anmoder stærkt om at opfylde betingelserne for et gyldigt Corona-pas, når du møder op i klubben, dvs. at man enten er vaccineret, nyligt testet, eller har været inficeret (mellem overstået og 6 måneder).
  • Partierne afvikles med god afstand mellem brætterne. Mundbind skal benyttes på skolen, når man ikke sidder ved sit bræt, altså når man bevæger sig rundt i lokalet og på gangen. Derimod kan mundbindet fjernes når man sidder på sin plads. Håndsprit benyttes ved ankomst til skolen og i løbet af aftenen.

Det er stadig hovedkredsens plan, at holdkampe skal afvikles. Giv gerne hurtigt besked til din holdleder, om du er indstillet på at spille.