19. december 2017

Holdturneringen

af Torsten Lindestrøm.

2. division, gruppe 3: Søndag den 17. december spillede 1. holdet 3. runde i årets holdturnering. På hjemmebane mødte vi SK1968' 3. hold – en match vi på papiret burde vinde. Hans Buus havde meldt afbud og Jesper var kampleder, så der var sæson-debut til Lars Husum og Hans Viborg.

På 1. bræt så Ivers stilling længe lige ud, men slutteligt brød modstanderen igennem på kongefløjen og Iver måtte ned.
På 2. bræt spillede Ove et interessant parti, hvor et dobbelt bondeoffer fulgt op af et kvalitetsoffer gav et knusende angreb. Modstanderen ofrede tilbage og Ove endte i et D+T slutspil med 4 bønder mod 3, som han sikkert vandt.
På 3. bræt fik Torsten en lille fordel i midtspillet som i gensidig tidnød blev omsat til et helt point.
På 4. bræt ofrede Ole et par bønder i åbningen, men fik vist aldrig helt nok for det ofrede materiale. Ole kæmpede længe men måtte slutteligt erkende nederlaget.
På 5. bræt vandt Henrik efter et smart tårnoffer, der stillede modtanderen over for en udækkelig mat.
På 6. bræt vandt Ingolf sikkert efter at han tidligt i partiet vandt et par bønder.
På 7. bræt fik Lars Husum allerede i åbningen fordel, og han kørte sikkert en sejr i land.
På 8. bræt fik Hans en fin stilling efter åbningen, men partiet kom dog aldrig udover remisgrænsen.

Konklusion: Samlet vandt vi 5½-2½, hvilket var 0,65 point over vores forventede score. Vi ligger nu på en delt 4. plads – 4 point fra 1. pladsen og 4½ point fra en nedrykningsplads. Sjovt nok har vi i 24 partier kun spillet 2 remis, mens vi har vundet 12 og tabt 10 partier. Torsten er topscorer med 3/3, mens Henrik og Ingolf har 2/3. Næste gang bliver på hjemmebane den 14. januar 2018, hvor modstanderen er Evans II.

Se enkeltresultater:ESF1 - SK1968 III: 5½-2½ samt stilling i 2. division grp. 3

13. december 2017

Div. info

3. klubturnering starter allerede d. 2. januar 2018, da det passer bedst med forårets program. Juniorernes træning genoptages også d. 2. januar.

Tilmelding til 3. klubturnering er i gang. Skal du med så tilmeld dig hos og senest i 2017...

13. december 2017

2. Klubturnering

Så blev sidste runde i klubturneringen spillet.

Mester: Torsten Lindestrøm vandt over formanden i sidste runde og sikrede sig med 3½/5 endnu en "pind" til klubmesterskabet. Andreas Kinch fik en remis mod Ole Bønnelykke og nåede dermed en udelt andenplads med 3/5. Andreas har spillet en rigtig flot turnering. Ole Bønnelykke og Michael Rozenfeld delte tredjepladsen.

Basis 1: Blev vundet af Thomas Jøker med 4/5 foran Jens Kr. Pedersen med 3½/5. Bo Møller Nielsen blev med en gevinst i sidste runde treer.

Basis 2: Claus Rasmussen og Johs Sjørvad vandt begge i sidste runde over hhv. Tolga Us og Karl Carlsen. De sluttede således begge på 3½/5 og deler førstepladsen i gruppen. Da de har samme pointtal, samme korrektion og har spillet remis indbyrdes, så afgøres retten til at spille i Basis 1 i næste klubturnering af, at Johs havde sort i det indbyrdes parti. Tredjepladsen blev delt af Flemming Larsen og Karl Carlsen.

Se slutstillingen i de enkelte grupper.

12. december 2017

Holdturneringen

Mesterrække 2: Mandag aften var ESFs 2. hold igen på landevejen. Denne gang gik turen til Fredericia, hvor modstanderen var oprykningskandidaterne Fredericia 2, så vi vidste på forhånd, at vi ville få det svært og at der skulle kæmpes.

Holdet havde afbud fra Thomas og Andreas. I stedet for havde vi fået Claus Rasmussen og Sven Michelsen med. Først færdig var Jens Kr., der hev en remis hjem. Herefter landede Jørgen Tranberg en sejr, så det begyndte over al forventning. Efter lang tids kamp måtte Sven overgive sig og lidt senere også Claus. Nu stod det 2½-1½ til Fredericia. Dernæst vandt Jesper et flot parti på førstebrættet (se nedenfor) og Hans fik en remis: 3-3! Desværre tabte Michael og Lars, så resultatet blev et nederlag på 5-3 (forv. 5,5-2,5), hvilket dog må siges at være et godkendt resultat.

Se enkeltresultater:Fredericia2 - ESF2: 5-3. samt stilling i Mesterrække 2


Den afgørende stilling i Jespers parti mod den unge Adesh Easwaralingam: Der er netop trukket 27.Dh5-h7+, Kg8-f8 . Hvid trækker og sætter mat i fem!


Vis

Jesper L. Rasmussen – Adesh Easwaralingam
-noter af Jesper

8. december 2017

Holdturneringen

Mesterrække 2: ESFs 2. hold var torsdag aften på en længere rejse. Turen gik sydover i regn og blæst helt til Gråsten – tur/retur små 300 km med motorvejen, en torsdag aften 4 (fire!) dage før turneringsplanlæggerne sender samme hold til Fredericia (180 km), mandag aften. Denne form for "planlægning" (læs: mangel på samme) gør det ikke just nemmere at stille hold. Der er trods alt (stadigvæk) enkelte skakspillere, der har et arbejde at passe næste dag. Hvorfor skal et hold sendes afsted to hverdagsaftener med så lidt tid imellem. Hvorfor skulle turneringen partout starte så sent i år? Kunne man ikke se på afstande og veksle mellem hjemme og udekampe på en mere fornuftig måde?

Tilbage til runden. Resultatet i Gråsten var – om muligt – endnu mere bedrøveligt end vejret. Selv om vi var kæmpefavoritter på samtlige brætter tabte vi 3½-4½ (forv. 6,1-1,9). Jens Kr. vandt forholdsvis hurtigt et et tårnslutspil, hvor han fik lukket modstanderens konge inde, medens hans egen konge var meget aktiv. Samtidigt så det mindre godt ud hos Jørgen T. på 8. bræt, der var bagud med en kvalitet. Det endte med tab på tid. Andreas fik en halv, da det endte i en fastlåst stilling. Thomas var i en allerede fordelagtig stilling, da hans modstander overså/glemte at hans løber stod i slag.

De tre øverste brætter pressede alle ret hårdt på i starten, men de spændte vist alle tre buen alt for hårdt, for det endte, til holdlederens skuffelse, med tre nederlag. Rosinen i pølseenden var holdlederen selv, der som sædvanligt var den sidste, der var færdig. Det blev til en klar sejr, uagtet at den kunne have været afsluttet på flottere vis et par træk før. Summa summarum: et forsmædeligt nederlag, vi burde have undgået, men al kredit til Gråsten, der kæmpede flot.

Alt i alt har denne runde været en meget stor skuffelse for ESFs hold. Kun sølle 6½ points ud af 20 mulige. Det er alt for lidt og for første- og andetholdets vedkommende var det jo ikke, fordi de var overmatchede, tværtimod.

Se enkeltresultater:Gråsten1 - ESF2: 4½-3½. samt stilling i Mesterrække 2

8. december 2017

Klubturneringen

I tirsdags blev der spillet en enkelt kamp i klubturneringen. Det var i Mesterklassen, hvor Michael Rozenfeld overraskende besejrede Torsten Lindestrøm. Michael røg herved op på en delt 1. plads. Han har dog spillet alle fem partier nu, så der er et par spillere, der har mulighed for at passere ham.

Se grupperne .

8. december 2017

Holdturneringen

A-Række grp.2: I tirsdags mødte 3. holdet Grindsted på hjemmebane. Det blev igen lidt op ad bakke og holdet tabte 1-3. Claus Rasmussen stod for det enlige point. Dog skal det nævnes, at Bo en overgang havde gode chancer for mindst en remis, men dette blev desværre ikke til noget.

Se enkeltresultater:ESF3 Grindsted: 1-3. samt stilling i A-række grp. 2

4. december 2017

Holdturneringen

af Torsten Lindestrøm.

2. division, gruppe 3: Søndag spillede 1. holdet 2. runde i årets holdturnering. Der var tale om en topkamp, da modstanderen, Nordre II, havde vundet 5-3 i 1. runde, hvor ESF slog Alssund 5½-2½. På papiret en tilsyneladende jævnbyrdig match, men sådan skulle det desværre ikke gå.

Der var afbud fra Hans Buus Pedersen, og denne svækkelse var tilsyneladende mere end holdet kunne klare, da det blev til et klart nederlag på 2-6. Efter ca. 3 timers spil var vi bagud 0-5! Henrik tabte efter at have stået fint efter åbningen, men pludselig brød modstanderen igennem på kongefløjen. Ingolf spillede en interessant variant af kongeindisk, og det så lige ud, indtil modstanderen brød igennem på dronningefløjen. Herefter tabte Ove, som allerede hurtigt måtte ofre dronningen for 2 løbere samt en bonde. Det så ud til, at Ove havde chancer for at holde stillingen, men efter nogle afbytninger, blev modstanderens dronning for stærk i slutspillet. De næste 2, der måtte ned var formand Jesper og Ole Bønnelykke. Begge havde i lang tid lige stillinger, men for Jesper gik det galt i tidnøden, og Oles modstander, Peer Ole Pedersen, der oprindeligt kommer fra Esbjerg, ofrede en kvalitet for angreb, og det slog igennem.

Første point på kontoen kom til Torsten, der spillede mod den tidligere klubkammerat, Jan Rewitz, der også er indfødt esbjergenser, men har boet i århus i mange år. Torsten fik en lille fordel i åbningen, men efterhånden fik Rewitz etableret et farligt angreb på kongefløjen. Samtidig kom begge spillere i alvorlig tidnød, og heldigvis for ESF lavede Rewitz den sidste fejl, således at først point kom på kontoen. Reserven, Michael Tranberg Rozenfeldt, spillede et langt parti, hvor stillingen var lige det meste af tiden, men i et slutspil, blev Michaels konge fanget. Sidst færdigspillede parti var på 1. bræt, hvor Iver spillede mod stærke Poul Erik Nielsen. I midtspillet vandt Iver en officer for 2 bønder, og han kørte sikkert sejren i land.

Efter anden runde ligger holdet nr. 5, og har samlet set i de første 2 runder scoret ca. 3 point under forventet score. Topscorer er Torsten med 2/2.

Se enkeltresultater:Nordre II - ESF1: 6-2 samt stilling i 2. division grp. 3

30. november 2017

Klubturneringen

Der er siden 4. runde spillet 6 partier i klubturneringen.

Før sidste runde føres Mesterklassen af Torsten og Andreas. Torsten mangler dog at spille to partier. Basis 1 er afgjort, da Thomas og Jens Kr. bliver hhv. nr. 1 og 2. Basis 2 er derimod helt uafklaret med tre spillere (Johs, Claus og Karl) med 2½/4.

Se grupperne .

Grp.Hvid SortRes.
MOle Bønnelykke-Torsten Lindestrøm½ - ½
MMichael T. Rozenfeld-Lars Husum0 - 1
MJesper L. Rasmussen-Andreas Kinch0 - 1
B1Jørgen T. Jensen-Jens Kr. Pedersen0 - 1
B1Sven Michelsen-Thomas Jøker½ - ½
B2Claus Rasmussen-Karl Carlsen½ - ½

24. november 2017

Holdturneringen

A-Række grp.2: I tirsdags havde 3. holdet også deres debut i holdturneringen med en udekamp mod Korning 1, der nu spiller med Bjørn Laursen på toppen.

Lad det være sagt med det samme – det var op ad bakke. Holdet kom afsted uden Bo på 1. bræt, så de var allerede bagud inden starten. Hertil kom at holdet var rimeligt overmatchede med en ratingforskel på mellem 200 og 350 i Kornings favør.

Resultatet blev da også derefter: 0-4. Holdet må op på hesten igen, men skal sikkert forvente en hård sæson.

Se enkeltresultater:Korning1 - ESF3: 4-0. samt stilling i A-række grp. 2

21. november 2017

Holdturneringen

Mesterrække 2: For 2. holdet begyndte årets holdturnering hjemme mod Nr. Snede 1.

ESFs holdopstilling til starten i Mester 2 var faktisk bedre end det hold, der rykkede ned sidste år. Vi var da også favoritter med en forv. score på 6,22-1,78. Det ramte faktisk meget godt, da holdet vandt 6-2. Det skal siges til Nr. Snede folkenes ros, at de kæmpede bravt og længe, men mere end 2 points blev det dog ikke til.

Den nye holdleder for 2. holdet var godt tilfreds med indsatsen; der vil normalt altid ryge lidt points hist og her i en holdkamp, så at spille til det forventede må siges at være tilfredsstillende.

Efter første runde ligger holdet på en delt 2. plads.

Se enkeltresultater:ESF2 - Nr. Snede1: 6-2. samt stilling i Mesterrække 2

20. november 2017

Holdturneringen

2. division, gruppe 3: I går søndag begyndte årets holdturnering langt om længe. At starte så sent på året medfører et temmeligt presset program i efteråret, så det må kunne gøres bedre.

ESFs 1. hold stillede i omtrent stærkeste opstilling. Der var debut til Hans Buus Pedersen på 3. bræt og Michael Tranberg Rozenfeldt på 8. bræt.

Modstanderen var nyoprykkede Alssund, som ganske vist har et par stærke spillere i toppen, men ellers burde få det svært i de øvrige partier. Dette kom næsten til at holde stik. Både Iver Poulsen og Ove Weiss Hartvig måtte dog give fortabt på de to øverste brætter til familien Murtuzov. Herudover måtte Ole Bønnelykke afgive en halv på bræt 5. Alle øvrige vandt, så resultatet blev en overbevisende sejr på 5½-2½ (forv. 6,4-1,6). Foruden sejren til holdet kan man jo passende sige tillykke til Hans og Michael med den fine debut.

Efter første runde ligger holdet nr. 1 – en placering, de forhåbentlig kan fastholde, selvom flere af de øvrige hold ser ud til at være godt besat.

Se enkeltresultater:ESF1 - Alssund 1: 5½-2½. samt stilling i 2. division grp. 3

15. november 2017

2. Klubturnering

4. runde er spillet.

Mester: Efter fire runder føres gruppen af Torsten Lindestrøm, der har 2/2! Han følges af fire spillere, der alle har 1½/3.

Basis 1: Føres klart af Thomas Jøker med 3½/4 foran Jens Kr. Pedersen med 2½/4. Thomas skal således kun bruge en remis i sidste runde for at sikre sejren.

Basis 2: Føres af Johs Sjøvad med 2½/3 foran Tolga Us, Karl Carlsen og Claus Rasmussen, der alle har 2/3. Karl og Claus mangler dog et indbyrdes parti, så enten vil de begge nå op på siden af Johs eller også vil een af dem passere ham.

Se de enkelte grupper.

9. november 2017

2. Klubturnering

3. runde er nu spillet.

Mester: Er lidt svær at overskue, da Torsten kun har spillet et parti. Føres pt. af Jesper og Andreas , begge med 1½/2..

Basis 1: Her har Thomas Jøker lagt sig i spidsen med 2½/3 foran Jørgen Tranberg med 2/3.

Basis 2: Føres af Johs Sjøvad med 2/3 foran Flemming og Claus begge med 1½/3.

Se de enkelte grupper.

1. november 2017

2. Klubturnering

2. runde er nu spillet.

Se de enkelte grupper.

25. oktober 2017

2. Klubturnering

1. runde er nu spillet.

Mester: Ole Bønnelykke og Torsten Lindestrøm vandt, som man kunne forvente over hhv. Lars Husum og Andreas Kinch. Jesper Lahn Rasmussen og Michael Rosenfeldt delte.

Basis 1: Her var der et par overraskelser, eftersom Bo Møller Nielsen og Jørgen Tranberg Jensen begge vandt over hhv. Jens Kr. Pedersen og Sven Michelsen. Thomas Jøker vandt desuden over Vagn Konradsen.

Basis 2: Klubbens nye medlemmer fik en hård start, eftersom de begge måtte ned. Johs Sjørvad tabte til Flemming Langtved Larsen og Tolga Us tabte til Karl Carlsen. I det resterende parti vandt Claus Rasmussen over Joel Nødskov Christensen.

Se grupperne her.

10. oktober 2017

Sidste runde

Så er sidste runde spillet i klubturneringen

Mester: Ole Bønnelykke mødte Jens Kr. Pedersen og vandt forholdsvist hurtigt. Ole sluttede således på 4 points og kunne nu blot vente på resultatet mellem Torsten Lindestrøm og Steven Jessen. Hvis Torsten tabte vile Ole vinde gruppen. Torsten og Steven spillede remis. Torsten og Ole deler derfor førstepladsen, begge med med 4 points og bedste korrektion. Jesper Lahn Rasmussen vandt med et flot udført kongeangreb over Michael Rozenfeldt og Jesper blev dermed treer.

Basis 1: Ikke mindre end tre spillere havde mulighed for at vinde gruppen. Lars Husum mødte Andreas Kinch. Hvis Lars vandt, ville han vinde gruppen. Det gik dog modsat eftersom Andreas kom først med et farligt angreb på Lars' kongestilling, som det ikke lykkedes Lars at afværge. De sluttede begge med 3½ points og Andreas kunne nu vinde retten til oprykning på bedste korrektion, såfremt Hans Viborg, der spillede mod Ulrik Højland, satte points til. Her stod det i lang tid ret lige, men Hans fik et dobbeltangreb ind, der så ud til at ville koste Ulrik et tårn eller en løber. Der var dog en træk-kombination, der muliggjorde at Ulrik kunne have fortsat partiet, men den fandt han desværre ikke og han opgav. Lidt ærgerligt for Ulrik, men godt for Hans, der således vandt gruppen med 4 points. Sven Michelsen vandt desuden over Vagn Konradsen.

Basis 2: Ejvind Boddum og Bo Møller Nielsen vandt gruppen, begge med 3½ points. Ejvind, der spillerde remis mod Joel Nødskov Christensen, havde dog bedste korrektion og vinder retten til at rykke op. Claus Rasmussen tabte i et slutspil med løber+springer mod et tårn og merbonde til Karl Carlsen. Flemming Langtved Larsen, der har fået sin startrating ændret til 1343, tabte til Jørgen Tranberg Jensen, der blev en delt nr. tre sammen med Joel.

NB! Næste tirsdag er der efterårsferie og derfor ingen skak. Se slutstillingen i grupperne.

4. oktober 2017

Hængepartiaften

Der blev spillet et enkelt parti tirsdag: Jesper Lahn Rasmussen mod Jens Kr. Pedersen, et parti, som Jens Kr. vandt. Jens har nu 2/4, hvilket må siges at være flot i øverste gruppe.
Se grupperne.

Torsten Lindestrøm har dog været så venlig at indsende det parti, han og Ole spillede forrige tirsdag. Hele partiet kan ses under fanen "Parti", men først bør man prøve at finde et afgørende træk.

Den afgørende stilling i partiet mellem Torsten og Ole i sidste uge: Hvid trækker og får afgørende fordel!


Vis

Torsten skriver: Før dette møde i 4. runde havde Ole 3/3, mens jeg "kun" havde 2,5/3. Jeg var derfor pisket til at spille på gevinst for at bevare chancen for at vinde gruppen.

Torsten Lindestrøm – Ole Bønnelykke
-noter af Torsten

26. september 2017

Klubturneringen, 4. runde

Mester: Torsten Lindestrøm vandt over Ole Bønnelykke, og han kan således selv afgøre gruppen. Partiet fik en interessant afslutning med angreb på sorts konge, der var helt fremme på A5. Et parti, der godt kunne tåle en visning på hjemmesiden! Et andet interessant parti, man kan se nedenfor, er Jesper Lahn Rasmussens gevinst mod Steven Jessen, der også sluttede med et matangreb mod kongen. Michael Rozenfeldt spillede desuden remis Jens Kr. Pedersen.

Basis 1: Ulrik Højland vandt over Vagn Konradsen i et parti jeg ikke nåede at se. Lars Husum fører nu gruppen efter gevinsten mod Sven Michelsen. Sven holdt balancen i lang tid, men efter at han på et tidspunkt måtte give dronningen for en løber var det spil til et mål. Hans Viborg og Andreas Kinch spillede remis i et parti, hvor Andreas havde initiativet det meste af tiden. Han fik da også en merbonde med ind i et tårnslutspil, hvilket dog var vanskeligt at drage fordel af pga. bondestillingen.

Basis 2: Ejvind Boddum fø nu gruppen med 3 points efter at have vundet over Jørgen Tranberg. Han følges tæt af ikke mindre end fire(!) spillere: Bo Møller Nielsen, Claus Rasmussen, Flemming Langtved Larsen og Joel Nødskov Christensen, der alle har mulighed for at vinde gruppen, hvis ikke Ejvind selv afgør det.

NB! Næste tirsdag er der hængepartiaften, hvor sidste runde evt. kan forudspilles. Se grupperne her.

Jesper L. Rasmussen – Steven Jessen

19. september 2017

Klubturneringen, 3. runde

Mester: Efter tredje runde ser det ud til at gruppesejren går til enten Ole Bønnelykke eller Torsten Lindestrøm. De er med hhv. 3/3 og 2½/3 langt foran de øvrige. Michael Rozenfeldt, der vandt over Steven Jessen og har mødt de to førende, kunne være et godt bud på tredjepladsen, men Jesper Lahn Rasmussen og Jens Kr. Pedersen har dog et udsat parti, som kan ændre på dette.

Basis 1: Andreas Kinch, der førte gruppen inden aftenens runde, tabte til Sven Michelsen og må se sig overhalet af Lars Husum og Hans Viborg, der begge vandt. Lars spillede et interessant parti mod Ulrik Højland, og det så længe ret lige ud. Lars fik dog bygget en Aljechin-kanon op, men kunne umiddelbart ikke trænge igennem. Et løber-offer mod en centrumsbonde skabte dog et hul, hvorefter Ulrik gik mat eller alternativt stod overfor to ustoppelige fribønder i centrum.

Basis 2: Gruppen er indtil videre helt uoverskuelig. Jørgen Tranberg, der førte med 2/2, tabte til Bo Møller Nielsen. Ikke mindre end fire spillere har nu 2 points og de efterfølges af to spillere med 1½ points, så gruppen er helt åben.

Se grupperne her.

12. september 2017

Klubturneringen, 2. runde

I Mesterklassen vandt Ole Bønnelykke et slutspil med uligefarvede løbere og en merbonde mod Michael Rozenfeldt. Steven Jessen spillede remis mod Jens Kr. Pedersen, og det samme gjorde Torsten Lindestrøm og Jesper Lahn Rasmussen. Ole fører gruppen med 2/2, fulgt af Torsten med 1½/2.

I Basis 1 vandt alle favoritter i rundens kampe. Lars Husum over Vagn Konradsen, Andreas Kinch over Ulrik Højland samt Hans Viborg over Sven Michelsen. Andreas fører gruppen med 2/2, fulgt af Lars og Hans, begge med 1½/2.

I Basis 2 sad Karl Carlsen over, medens Jørgen Tranberg vandt over Joel Christensen. Bo Møller Nielsen delte med Ejvind Boddum, og det samme gjorde Claus Rasmussen og Flemming Langtved Larsen. Gruppen føres af Jørgen Tranberg med 2/2 medens alle øvrige har 1/2.

Se grupperne her.

5. september 2017

1. klubturnering 17/18

Så er vi i gang og 1. runde er spillet!

Der var ikke de store overraskelser, eftersom der mest var tale om remisser og favoritsejre. Flemming Langtved Larsen, der er et nyt medlem, samt Ulrik Højland, Jerne kom begge hæderligt fra start, hver med en remis mod hhv. Ejvind Boddum og Sven Michelsen.

Lodtrækningen til turneringen var først på plads sent tirsdag eftermiddag. Jf. Rygters Bureau var årsagen, at formanden til det sidste forsøgte at overtale yderligere to medlemmer til at deltage i turneringen. Det vides ikke, hvilke metoder formanden har anvendt, men i stedet for at overveje deltagelse, endte det med, at de begge meldte sig ud af klubben! Som tysken (vist nok) siger: "Wollen Sie nicht Schach spielen? Dann haben wir andere Methoden!" – meen – måske skulle den kære formand fare mere med lempe i stedet for...

Se grupperne her.

5. september 2017

Juniortræning startet

Så er sæsonens juniortræning igang. Der er kommet både nye og tidl. juniorer.

Der har været lidt forvirring omkring tidspunktet. Det er hver tirsdag fra kl. 18:00 til 19:30.

Hvis du har lyst, skal du blot møde op – du kan sagtens nå at være med.

Træningen består af undervisning ved én af klubbens trænere samt indbyrdes spil.

30. august 2017

Generalforsamling

Generalforsamling

Generalforsamlingen blev afholdt d. 29. august 2017 i klubbens lokaler på HTX.

12 af klubbens medlemmer var mødt frem.

Læs referatet.

24. august 2017

Haveskak

Tirsdag aften mødtes nogle få af klubbens medlemmer hos formanden. I haven blev der spillet med store brikker. Betænkningstiden var 10 min. til hver.

Næste tirsdag er der generalforsamling kl. 19:30 på Teknisk Gymnasium, Spangsbjerg Møllevej 72. Dagsorden ifølge lovene.

Resultater
Nr.Navn1234I alt
1Jens Kr. Pedersen1001
2Flemming Langtved Larsen00
3Hans Viborg101
4Jesper Lahn Rasmussen112

22. august 2017

Rema 1000 Sommer

Skanderborg Skakklub afholdt i den forløbne weekend Rema 1000 Sommer EMT. Fra ESF deltog Claus Rasmussen, der spillede i Basis 4. Claus opnåede 4 points i de fem runder, hvilket rakte til en flot andenplads i gruppen, kun et halvt point efter vinderen.

Se resultater samt yderligere omtale hos Skanderborg Skakklub.

15. august 2017

Sæsonstart

Vanen tro blev sæsonen indledt med, at klubmester Torsten Lindestrøm spillede simultan mod de fremmødte.

I år var der desværre kun seks fremmødte, hvoraf kun de fire ønskede at spille. Torsten afgav et enkelt point, da Bo vandt en officer efter en kombination. Jesper, Jens og Hans måtte alle ned.

Tirsdag d. 22/8 spilles der haveskak og løses opgaver i formandens have, Kvædevej 5, 6700 Esbjerg.

15. august 2017

Lundeborg

Se de enkelte grupper samt omtale hos Dansk Skak Union

Steven Jessen og Sven Michelsen deltog lørdag d. 12. august i årets Lundeborg-turnering, der var nr. 36 i rækken.

Steven blev nr. 8 (og sidst) i Basis 1 med 2 points for fire remisser i syv partier - så der er måske blevet spillet lidt for defensivt?

Sven fik 3½ points i de syv partier Basis 3, hvilket rakte til en 5. plads

Dennis Munksgaard, Jerne (billedet) vandt Mester 3 med 5½/7, så foruden et flot fuldskæg også en flot 1. præmie! Bror Daniel Munksgaard deltog også, men spillede i Mester 2, hvor han dog måtte nøjes med et enkelt point. Mester 1 blev vundet af Mads Boe og Jonas Bjerre, begge Skanderborg med 5/7.

30. juli 2017

Xtracon Chess Open

Svend Madsen sluttede med 4½/10 i Xtracon Chess Open. Det var ca. et halvt point under forventet. Svend vandt med en enkelt undtagelse (det halve point) over modstandernene med lavere rating og tabte til højere ratede modstandere.

Christoffer Vinter, der er tidl. junior spiller i ESF og som nu spiller for Frem i Odense deltog også. Han sluttede med 3½/10, hvilket giver en pæn ratingfremgang.

Xtracon Chess Open 2017 blev vundet af stormester Baadur Jobava fra Georgien med 8½ point af 10 mulige foran 8 stormestre, som scorede 8 point, heriblandt Danmarksmesteren Mads Andersen.

Se turneringens hjemmeside, samt resultater for hhv. Svend og Christoffer.

23. juli 2017

Xtracon Chess Open

Svend Madsen deltager, som den eneste fra Esbjerg Skakforening, i årets Xtracon Chess Open. Efter at have tabt i de to første runder til højere ratede modstandere, vandt han i tredje runde. I fjerde runde venter igen en højere ratet modstander.

Se Svends resultater her.

23. juli 2017

Holdskak

Programmet for divisionsturneringen er nu på plads. ESFs 2. div. hold får i år fire hjemmekampe.

Se programmet her.

6. juni 2017

Holdpokal

ESFs hold i pokalturneringens bredderække sluttede midt i feltet med en delt 7. plads. Ole Bønnelykke spillede en rigtig god turnering med fem sejre og kun et nederlag på det sværre førstebræt. Lige modsat gik det for den indkaldte reserve (formand Jesper). Han havde det svært på bræt to og var i den grad kommet i menneskehænder. Ikke mindre end seks nuller "dingede" ind på kontoen. Jens Kr. Pedersen og Sven Michelsen scorede hhv. 3/6 og 4/6. Bredderækken blev vundet af Øbro II, foran Sydøstfyn I og Køge.

Eliterækken blev vundet af Team Xtracon Køge I foran Jetsmark og Nordkalotten. I seniorrækken 50+ vandt et hold fra Fredericia bestående af Jens Ove og Niels Jørgen Fries Nielsen, Carsten Bank Friis og Lars Wilton Pedersen.

Se flere resultater og yderligere omtale.

3. juni 2017

Holdpokal

Til finalestævnet i morgen stiller ESF i bredderækken med Ole Bønnelykke, Jesper Lahn Rasmussen, Jens Kr Pedersen og Sven Michelsen.

Formanden er således indkaldt som reserve. Det foregår i Svendborg 11-20, og der bliver livedækning, men sandsynligvis fra eliterækken

Livesending

31. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen er afsluttet. I Gruppe 1 blev 1. pladsen delt mellem Michael Christensen, Varde og Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, begge med 4/5. Sven Michelsen, Esbjerg og Svend Madsen, Esbjerg delte 3. pladsen, begge med 2½/5.

Gruppe 2 blev vundet Ulrik Højland, Jerne, med 4½/5 foran Claus Rasmussen, Esbjerg, der fik 3½/5. John Callesen, Varde og Niels Aage Kristensen, Varde delte 3. pladsen, begge med 2½/5.

Se slutstillingen.

30. maj 2017

Nybolig Erhverv Chess 2017

Fredericia Skakforening har i perioden 24/5 - 28/5 afholdt en IM-turnering (ons.-søn.), en Hurtigskakturnering (tors.) samt en sideløbende EMT-turnering (fre.-sø.).

IM-turneringen blev vundet af FM Tommy Andersson, Burgsvik med 6/9 foran bla. IM Jens Ove Fries Nielsen, der fik en delt 2.-4. plads med 5½/9.

Hurtigskakturneringen, Kr. Himmelfartsdag, blev vundet af FM Niels Jørgen Fries Nielsen med 5½/7.

Ole Bønnelykke deltog i EMT-turneringen i øverste gruppe: Kandidatklassen. Her fik han med 2½/5 en delt 6.-8. plads af 12 deltagere, forv. var 1,65, så det var fint. Klassen blev vundet af Peter Grove, Skanderborg med 4/5. Lars Wilton Pedersen, der i dag stiller op for Fredericia Skakforening, deltog også. Han blev nr. 9-10 med 2/5, hvilket til gengæld var lidt under forventet.

Se yderligere omtale hos Dansk Skak Union og resultater hos Fredericia Skakforening

24. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Fire ud af fem runder er nu spillet. I Gruppe 1 tabte den førende Michael Christensen, Varde til Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg. Michael Christensen har dog spillet sidste runde forud, hvor han vandt over Niels Peter Nissen og Michael Christensen slutter således med 4/5 og er sikker på mindst en delt førsteplads. Han har således lagt maksimal pres på Jesper Lahn Rasmussen, der med 3/4 skal vinde i sidste runde for at nå samme pointtal.

Gruppe 2 føres fortsat af Ulrik Højland, Jerne, nu med 3½/4 foran Claus Rasmussen, Esbjerg, der har 2½/4. Ulrik Højland er derfor sikker på mindst en delt førsteplads og kan vinde gruppen med blot en remis. Claus Rasmussen kan med en gevinst i sidste runde sikre sig mindst en udelt 2. plads.

Sidste runde spilles hos Esbjerg Skakforening.

5 tirsdage i maj

22. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Efter tre runder føres gruppe 1 af Michael Christensen, Varde, der har 3/3. Han efterfølges af Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, der har 2/3. De to mødes i fjerde runde.

Gruppe 2 føres af Ulrik Højland, Jerne med 2½/3 foran Claus Rasmussen, Esbjerg og Niels Aage Kristensen, Varde, der begge har 2/3. Ulrik og Niels Aage mødes i fjerde runde.

4. runde spilles hos Esbjerg Skakforening.

5 tirsdage i maj

13. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen, der har 4 deltagere fra hver af de deltagende klubber Varde Skakklub, Jerne Skakklub og Esbjerg Skakforening, har spillet 2 runder.

I Gruppe 1 har Michael Christensen, Varde lagt sig i spidsen med 2/2. Han efterfølges af Niels Peter Nissen, Varde og Jesper Lahn Rasmussen, Esbjerg, der begge har 1½/2.

Gruppe 2 føres af Claus Rasmussen, Esbjerg, der har 2/2 efterfulgt af Ulrik Højland, Jerne, med 1½/2.

3. runde spilles hos Jerne Skakklub.

5 tirsdage i maj

7. maj 2017

5 tirsdage i Sydvest

1. runde blev spillet i tirsdags i Varde. Næste runde spilles hos Jerne Skakklub.

5 tirsdage i maj

26. april 2017

5 tirsdage i Sydvest

Turneringen er nu oprettet. Der blev 2 grupper med 6 deltagere i hver.

Spilstart tirsdag d. 2. maj kl. 19:00 hos Varde Skakklub.

5 tirsdage i maj

26. april 2017

4. Klubturnering

Sidste runde i klubturneringen er spillet.

Mesterklassen: Der var spænding om klubmesterskabet lige til det sidste. I det næstsidste parti vandt Ole Bønnelykke over Lars Husum. Det betød at Ole var sikker på mindst en halv turneringssejr, og dermed skulle Torsten Lindestrøm besejre Steven Jessen i det sidste parti for at blive klubmester. Ved uafgjort eller nederlag ville Steven blive klubmester. Torsten vandt dog til sidst og delte turneringssejren med Ole; begge med 4½ points.

Basis 1: Gruppen blev vundet af Jens Kr. Pedersen med 4 points foran Sven Michelsen med 3½ Svend Madsen og Michael Tranberg delte tredjepladsen; begge med 2½ points. Jens vandt således retten til at spille i Mesterklassen til efteråret!

Basis 2: Gruppen blev sikkert vundet af Vagn Konradsen med 5/5! Han blev dog fulgt pænt til dørs af Joel Nødskov Christensen med 4/5. Bo Møller Nielsen blev nr. 3 med 3 points. Vagn og Joel vandt hhv. 176 og 86 ratingpoints! Vagn vandt desuden ret til at spille i Basis 1 til efteråret.

Se alle resultater her.

Klubmester 2016 blev således igen i år Torsten Lindestrøm. Igen et mesterskab vundet med en snæver margin. Torsten vandt med 1½ turneringssejre og 10½ points samlet foran Steven med 1 sejr og 12 points samlet. Hans Viborg og Ole Bønnelykke kom på de følgende pladser.
Konkurrencen om flest scorede points i klubturneringen blev vundet af Michael Tranberg Rozenfeldt med 13½ points foran Bo Møller Nielsen med 12½ og Steven Jessen med 12 points.

Se oversigterne her og her.

26. april 2017

Sydjysk HK Pokalturnering 2017

ESF vandt bredderækken i Sydjysk HK Pokalturnering 2017! Kun tre hold stillede til start i kredsens pokalturnering, der blev afholdt i Grindsted. Foruden værterne deltiog Evans og ESF. Tønder havde også tilmeldt et hold, men trak sig på grund af sygdom.

De tre tilbageværende hold spillede dobbelt-rundig alle-mod-alle. Her vandt ESF med 19 brætpoints foran Evans med 17 og Grindsted med 12. ESFs hold har således kvalificeret sig til DSUs Pokalfinale, der spilles Pinsesøndag d. 4. juni i Svendborg.

ESFs hold bestod af Ole Bønnelykke (5/6), Jens Kr. Pedersen (5½/6), Michael Tranberg Rozenfeldt (3½/6) og Sven Michelsen (5/6) - med opnået score i parentes.

Læs endv. omtalen hos Sydjysk HK.

Slutstilling og enkeltresultater.

18. april 2017

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 4 partier i klubturneringen.

Resultaterne medførte ingen ændring i toppen af nogen af grupperne.

Før sidste runde føres Mesterklassen fortsat af Torsten og Ole. I Basis 1 kan Jens kun nåes af Sven. I Basis 2 kan Vagn fortsat nåes af Bo (som måder Vagn) og Joel.

Grp.Hvid SortRes.
MLars Husum-Jesper L. Rasmussen0 - 1
MHans Viborg-Steven Jessen½ - ½
B1Jørgen T. Jensen-Michael T. Rozenfeldt0 - 1
B2Karl Carlsen-Claus Rasmussen1 - 0

Se grupperne .

9. april 2017

Klubturneringen

4. runde i klubturneringen blev spillet i tirsdags. Mesterklassen føres af Ole og Torsten, begge med 3½/4. I Basis har Jens Kr. også 3½/4 foran Sven Michelsen med 2½/4. I Basis 2 har Vagn 4/4(!) foran Bo og Joel, begge med 3/4.
Se stillingerne her.

9. april 2017

Kommende stormester?!

Arul Nigam spiller simultan mod sine skakkamerater.

31. marts 2017

Klubturneringen

Der blev tirsdag spillet 3 partier i klubturneringen.

Efter disse resultater, fører Torsten Mesterklassen og kun Ole har mulighed for at nå ham inden sidste runde. I de to andre grupper er stillingen mere uklar; dog ser Vagn ud til at ligge lunt i svinget inden de sidste to runder i Basis 2.

Grp.Hvid SortRes.
MOle Bønnelykke-Torsten Lindestrøm½ - ½
B1Ejvind Boddum-Jens Kr. Pedersen0 - 1
B2Bo Møller Nielsen-Joel N. Christensen0 - 1

Se grupperne .

23. marts 2016

Holdstatistik

Som de fleste, der har fulgt ESF i sæsonens klubturnering, vil vide, har det været en ret bedrøvelig sæson i 1. division og Mesterrække 1. 3. holdet har derimod klaret sig fint i A-rækken.

I alt 24 spillere har deltaget i årets holdturnering. De scorede 40 points i 136 partier. Dette giver en scoringsprocent på kun 29,4. Dette er dog alligevel over den forventede score, som var 38,7. Så helt galt var det altså ikke, vi var blot overmatchede i mange partier...

Se flere kommentarer og meget mere i årets holdskakstatistik.

23. marts 2017

Klubturneringen

2. runde i klubturneringen er spillet. I Mesterklassen har Torsten desuden spillet forud mod Jesper og har allerede nu 3/3. I Basis 1 har Sven Michelsen spillet forud mod Svend Madsen. Michelsen fører gruppen med 2½/3. Basis 2 føres af Bo og Vagn, begge med 2/2.
Se stillingerne her.

14. marts 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Så blev det sidste runde i A-rækken, hvor vi skulle møde nr. 1, nemlig Nr. Snede.

Vi kunne faktisk lige nøjagtigt komme foran dem og samtidig have en rigtig god chance for at vinde gruppen, hvis vi gav dem et æg! Claus påpegede dog, at det nok var os, som skulle være mest bange for at tabe 0-4. Og det var da også rigtigt. Vi var overmatchet på alle brætter.

Vagn lagde ud med at rende ind i lidt problemer, som kostede nogle bønder og til sidst partiet. Derefter kom et lyspunkt, da Bo snød sin modstander. Han tog en let officer, hvor Nr. Snede spilleren ikke kunne slå tilbage pga. af en binding.

Andreas slap næstbedst fra åbningen og forsøgte modspil i d-linien ved at rokere langt. Det duede desværre ikke, og det endte med et træls slutspil, med en dårlig løber mod springer, + et par tårne og lidt bønder til hver. Til sidst faldt stillingen sammen og så var vi bagud 1-2.

Claus blev udsat for Orangutangåbningen, som han ikke kendte. Det endte desværre også galt til sidst. Så vi måtte konstatere et 1-3 nederlag.

Men alt i alt syntes vi, det er gået fint, i og med at samtlige hold, på papiret, var bedre end os. Det blev til en 5. plads ud af 7.

Se enkeltresultater: ESF3 - Nr.Snede1: 1-3. samt slutstilling i A-rækken, grp. 2

13. marts 2017

En katastrofesæson!

Sæsonen 2016-2017 udviklede sig til at blive en katastrofe målt på resultatet. Det endte med en ganske suveræn sidsteplads i en gruppe, hvor vi burde kunne matche de andre hold i nederste halvdel af 1. division.

Det startede skidt men dog ikke katastrofalt med nederlag til Herning i 1. runde (3-5) og derefter 3½-4½ mod Springeren i 2. runde. I 3. runde gik det helt galt, da vi tabte ½-7½ til Bov. Herefter haltede vi langt efter de andre hold i resten af sæsonen.

Hvad gik galt? De fleste af os præsterede under det forventede. Kun 3 spillere scorede over forventet: Iver Poulsen, Ove W. Hartvig (der som den eneste scorede over 50%) samt Ingolf Nicolajsen, der blev topscorer med 3,5/7 og vandt 38 ratingpoint. De resterende 5 spillere på holdet scorede til sammen 7 point ud af 32 mulige og vandt tilsammen 0 (nul!!!) partier i 32 forsøg. Sagt på en anden måde var det kun Ove og Ingolf, der formåede at vinde partier (de vandt begge to partier hver). Reserverne kunne heller ikke gøre en forskel med scoren ½/6.

Så det bliver 2. division næste sæson. Der hører vi også hjemme med nuværende hold. Der er dog stor styrkemæssig forskel på 1. og 2. division, så det kan bestemt ikke udelukkes, at vi hurtigt kan rykke tilbage i 1. division.

Torsten Lindestrøm, Holdleder

12. marts 2017

Holdturneringen

1. division: Hele 3 afbud fra toppen på 1. holdet kom til at præge dagen for både 1. og 2. holdet. I 1. division mødte ESF i sidste runde Nørresundby, der lå som nr. 3 i gruppen. Med tre afbud var det op ad bakke fra starten, med en forventet score på 1,95-6,05.

Det skulle dog vise sig at gå værre endnu, for selvom Torsten og Ole på hhv. første- og andetbræt, begge fik remis, tabte alle øvrige så slutresultatet blev et nederlag på 1-7

Bov 1 rykker op i Skakligaen medens SK 1968 2 rykker ned sammen med ESF.
Se enkeltresultater:ESF1 - Nørresundby1: 1-7. samt slutstilling i 1. division grp. 2


Mesterrække 1: Holdet måtte afgive tre spillere til førsteholdet, men havde fået Karl Carsen og Finn Overgaard med. Desværre indløb et afbud på dagen så de kom kun syv mand afsted. Holdet skulle møde Alssund, rækkens nr. 2, der spillede for oprykning.

Den blev, som man kunne forvente, endnu et stort nederlag på 7½-½. Kun Michael Rozenfeldt formåede at hente et halvt point.

Evans 2 og Alssund rykker op medens ESF rykker ned.
Se enkeltresultater:Alssund1 - ESF2: 7½-½. samt slutstilling i Mesterrække 1

7. marts 2017

Klubturneringen

1. runde i årets 4. klubturnering er spillet. En rigtig kamprunde med afgjorte partier over hele linien.
Se resultaterne her.

6. marts 2017

Pokalturnering

Pokalmester

Der stillede 10 spillere til start i Årets pokalturnering. Partierne blev spillet med 20 min. pr. spiller pr. parti samt et tillæg på 5 sek. pr. træk. Man var man ude af turneringen ved tab. Ved remis gik lavest-ratede videre.

I den indledende runde var der mest favoritsejre. Dog tabte Jøker til Sven.

Efter denne runde blev tre af de tabende spillere udtrukket som "lucky loosers" (Thomas Jøker, Lars Husum og Jørgen Tranberg), der fik mulighed for at fortsætte i turneringen. Michael Tranberg og Claus Rasmussen var sålesdes allerede ude.

I kvartfinalen var overraskelserne at Husum tabte til Kinch og at Jøker tabte Jørgen Tranberg: Kinch, Tranberg, Torsten og Jesper gik videre. I semifinalen, tabte Kinch og Tranberg til hhv. Jesper og Torsten.

I finalen mødtes således igen i år Torsten og Jesper. Torsten vandt (igen i år) og blev hermed pokalmester for 9. gang i træk!
 

Indledende
1Sven Michelsen
0Thomas Jøker
0Michael T Rozenfeldt
1Jens Kr. Pedersen
1Torsten Lindestrøm
0Lars Husum
0Jørgen T Jensen
1Andreas Kinch
1Jesper Lahn Rasmussen
0Claus Rasmussen
 
 
Kvartfinale Semifinale Finale
1Andreas Kinch
0Lars Husum
0Andreas Kinch
1Jesper Lahn Rasmussen
1Torsten Lindestrøm
0Jesper Lahn Rasmussen
0Sven Michelsen
1Jesper Lahn Rasmussen
1Torsten Lindestrøm
0Jens Kr Pedersen
0Jørgen T Jensen
1Torsten Lindestrøm
0Thomas Jøker
1Jørgen T Jensen

24. februar 2017

Klubturneringen

3. klubturnering blev færdigspillet i tirsdags.

Mesterrækken: Blev vundet af Torsten Lindestrøm med 3½p efterfulgt af Steven Jessen og Michael Rozenfeldt, der begge fik 3p. Torsten måtte dog kæmpe hårdt for en remis i sidste runde mod formanden. Det lykkedes endv. Hans at præstere et sæt OL-ringe!

Basis 1: Gruppen blev vundet sikkert af Lars Husum med 4½p foran Svend Madsen med 3½. Thomas Jøker og Sven Michelsen delte tredjepladsen, begge med 2½.

Basis 2: Jørgen Tranberg vandt gruppen med 3½p foran hele tre spillere, Joel, Bo og Vagn, der alle sluttede med 3 points.

Steven fører kampen om klubmesterskabet foran Torsten og Hans, da han har scoret flest points.

Se resultaterne.

9. februar 2017

Klubturneringen

Efter at 4. runde er afviklet skal vinderen af Mesterkl. findes mellem Torsten Lindestrøm og Michael Rozenfeld, der begge har 3 points. De skal møde hhv. Jesper og Steven.

I Basis 1 har både Svend Madsen og Lars Husum 3½ points. Det har maget sig således, at de skal mødes i sidste runde – spændende.

Basis 2 føres lige nu af Jørgen Tranberg med 3½ for fem kampe. han kan dog nåes af Vagn, der har 2½ og endda overhales af Joel, der har 3 points. Vagn og Joel møder hhv. Claus og Bo.

Se grupperne.

31. januar 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Mandag 30. januar spilledes 5 runde i A-rækken. Vi skulle denne gang til Vamdrup, som var favoritter. Ratingtallene sagde 3-1 til dem.

Det viste sig, at det skulle blive nogle hurtige og korte partier denne gang.

Andreas fik lov til at sætte mat i det 17´ende træk i et ret livligt parti. Dog var både hvids og sorts 16´ende træk lige inden matten grove fejl, men pointet var jo lige godt alligevel.

Så udlignede Vamdrup, da Bo byttede sine tårne for modstanderens dronning plus en bonde. Materielt set i orden, men stillingen var desværre ikke til det. Vamdrupspilleren fik etableret et angreb med sine tårne og Bo måtte ned. Dette parti tog 23 træk.

Derefter blev Vagn færdig. De havde afviklet til et slutspil med 2 tårne og en springer hver, plus lidt bønder. Vagn tilbød remis og det blev modtaget. Vagn stod for det lange parti denne aften; nemlig omkring 30 træk.

Ret hurtigt derefter fik også Claus en remis. Han havde muligheder for at forsøge sig lidt på kongefløjen, men det var svært at få nok officerer med over, så da modstanderen tilbød remis i træk 18 accepterede han.

Således kunne vi meget tilfredse køre tilbage mod Esbjerg og denne gang utroligt tidligt. Vi besluttede at fejre det uafgjorte resultat med et besøg på Mc Donalds i Vejen.
ESF3 - Vamdrup1: 2-2.

Andreas Kinch, ESF - Holger Larsen, Vamdrup

Andreas Kinch, ESF – Holger Larsen, Vamdrup

31. januar 2017

Holdturneringen - 1. division

1. holdet mødte søndag SK 1968s 2. hold. århusianerne lå på 7. pladsen umiddelbart foran ESF. Hvis holdet skulle have en sejr i denne sæson skulle det være nu. Desværre blev det til et nyt nederlag, denne gang dog kun på 3-5.

Ingolf vandt som den eneste, Iver, Ove, Torsten og Henrik spillede remis, medens Ole, Steven og Jesper tabte.
SK 1968 2 - ESF1: 5-3.

30. januar 2017

Store klø – igen.

I 5 runde af holdturneringen skulle 2. holdet møde Varde 1 på udebane. Varde har spillet godt indtil videre og ligger pt. på en flot 2. plads i Mesterrække 1. Efter at have mødt topholdet Evans 2 i sidste runde, syntes man jo, at det ikke kunne gå værre i denne runde – men det kunne det!.

Det vides ikke, hvornår holdlederen sidst har været i Varde, men det har måske været i hestevogn eller med DSB! Vi skulle mødes allerede kl. 11, med det resultat, at vi var i Varde kl. 11:15! Selvom det naturligvis er rart at være i god tid, var vi i tvivl, om der overhovedet var mødt Vardefolk endnu. Det var dog tilfældet, så der var masser af tid til kaffe og en snak.

Selvom det er flinke folk i Varde, så var det slut med gæstfriheden, da vi kom til dagens matcher. Der gik ikke specielt lang tid, før det så tvivlsomt ud i flere partier. Lidt efter lidt gjorde den større spillestyrke (mindst 200 ratingpoints på næsten alle brætter) sig gældende og Varde vandt parti efter parti. Det lykkedes dog Hans at holde en remis på 3. brættet mod Bjarne Rasmussen, men det var også alt. Sidste mand, der måtte kapitulere var Lars Husum, der trods alt holdt ud i over fem timer mod Poul Grydholt Jensen.

Varde1 - ESF2: 7½-½.

24. januar 2017

Klubturneringen

3. runde er spillet. Ikke mindre end 4 spillere (Torsten, Steven Jesper og Michael) deler førstepladsen i Mester, alle med 2p. Basis 1 føres af Svend Madsen med 3/3 foran Lars Husum med 2½/3. Joel fører klart i Basis 2 med 3/3 foran 4 spillere med 1½p.

Se grupperne.

17. januar 2017

Holdturneringen - A-rækken

af Andreas Kinch.

Årets første holdkamp i A-rækken var mod Fredericia 4. Ratingtallene sagde 2,21-1,79 til Fredericia, så det var ikke helt håbløst, men selvfølgelig lidt til den forkerte side. Første mand på tavlen var Bo. De spillede Siciliansk og fik byttet en masse brikker af meget hurtigt. Til sidst endte de i et tårnslutspil, hvor man enedes om remis.

Andreas´ parti blev også remis. En åben spanier som endte en i en ret kompliceret og uklar stilling. Ingen af spillerne var særlig trygge ved at spille videre, så også her enedes man om remis.

Derefter slog Vagn til. Han snuppede en let officer for en bonde 10-12 træk inde i partiet. Og langsomt men sikkert fik han nedspillet modstanderen.

Sidste mand var Claus. Hans modstander spillede meget aggressivt og ofrede en springer. Det lykkedes ham at få 3 bønder for den, så Claus´stilling blev lidt ”luftig”. Hans konge blev blev jaget helt fra g1 over på b3, men til sidst fik han forskanset sig og slog igennem med et angreb i c-linien.

Og således havde vi pludselig vundet 3-1. Det ser fint ud i tabellen, dog er der lige den lille hage at vi mangler en oversidderrunde.
Fredericia4 - ESF3: 1-3.

17. januar 2017

Holdturneringen - 1. division

af Torsten Lindestrøm.

Nyt nederlag til Esbjerg Skakforening

Søndag den 15. januar spilledes 4. runde i 1. division i skak. Det blev desværre til det 4. nederlag på stribe til Esbjerg Skakforening, da klubben tabte 2-6 til Evans fra Vejle. Klubben ligger nu på sidstepladsen i 1. division, og der skal 3 sejre til i de sidste 3 runder, hvis nedrykning skal undgås.

For Skakforeningen spillede Iver Poulsen, Ingolf Nicolaisen, Jesper Lahn Rasmussen og Lars Husum remis, mens Ove W. Hartvig, Torsten Lindestrøm, Ole Bønnelykke og Henrik Tranberg Jensen alle tabte.

Næste runde spilles den 29/1, hvor Skakforeningen skal til århus for at spille mod SK1968.
ESF1 - Evans1: 6-2.

17. januar 2017

Holdturneringen - Mesterrk. 1

ESFs andethold mødte søndag d. 15. januar Evans 2. Eftersom holdet havde tabt til Evans 3 var forventningerne ikke de største. Resultatet blev da også et nederlag på hele 1-7, hvilket ikke lå langt fra det forventede.

Thomas holdt en remis på 3. brættet og Michael det samme på bræt 6. Ellers blev det til nederlag over hele linien, selvom der blev kæmpet bravt om pointene.
ESF2 - Evans2: 1-7.

11. januar 2017

Klubturneringen

2. runde er spillet. Torsten, Steven og Michael har lagt sig i spidsen i mester med 1½. Basis 1 føres af Svend med 2p foran Thomas og Sven med 1½. Joel har lagt sig i spidsen i Basis 2 med 2p medens alle øvrige har 1p..

Se grupperne.

3. januar 2017

Klubturneringen

1. runde er spillet. En enkelt remis blev det til mellem Jesper og Steven. Alle øvrige fandt en afgørelse. Den største overraskelse var givet Michaels gevinst over Ole. Michael har dermed allerede spillet over sit forventede resultat.

Se grupperne.

Ole og Michaels parti:

Ole Bønnelykke – Michael Tranberg Rozenfeld
-noter af Stockfish

2. januar 2017

Godt nytår!

3. klubturnering: Grupperne er klar og kan ses her.